Bakan Yılmaz Barışı İçin Destek İstedi - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz Barışı İçin Destek İstedi

Bakan Yılmaz Barışı İçin Destek İstedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu bölgede barış istiyoruz, bu barışı sağlamak için Türkiye'ye destek verilsin."

17.12.2011 15:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile yaptığı görüşmede terör ve bölgedeki durumu masaya yatırdıklarını belirterek, "Bu bölgede barış istiyoruz, bu barışı ve insanların mutluluğunu sağlamak için de her kimin elinde ne imkan varsa, Türkiye'ye destek versin. Türkiye bunu inşallah başaracak güçtedir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz partisinin Suşehri ve Koyulhisar ilçelerinin kongresine katılmak üzere karayolu ile Sivas'a geldi. İlk olarak Suşehri İlçesi'ne geçen Bakan Yılmaz'a Vali Ali Kolat ve AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan eşlik etti. İlçe yöneticileri ve çok sayıda kişi tarafından girişte yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kongreye katıldı. İlçe kongresinde Suşehri'nin BBP'li Belediye Başkanı Sedat Sel'de konuk olarak yer aldı. Buradaki konuşmasında partisinin çalışmalarını anlatan Yılmaz, bugün gelinen noktada artık Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye muhtaç hale geldiğini öne sürdü. Bakan Yılmaz, AK Parti'nin ülkenin mevcut potansiyelini harekete geçirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Daha çok yapacak işimiz var. Zamanımız az işimiz çok. O yüzden az zamanda çok büyük işler yapmamız lazım. Bunun için bir olmak lazım, birlik olmak lazım. Bir olursak birlik olursa aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde oy oranımızı sizlerin desteğiyle gayretiyle yüzde 50'ye yükselttik. Vatandaşımıza demokrasinin çizdiği çerçeve içinde daha saygın bir Türkiye, umutlu bir gelecek sağlama için durmadan, yılmadan çalışmamız lazım. Bu hedefe milletimizi inşallah yepyeni bir Anayasa ile ulaştırmak bizlerin borcudur. Bu yeni anayasayı uzlaşma ile istişare ile müzakere ile çıkartmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Geçmiş yönetimlerin demokratik ayıplarından arındırılmış, dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil bütünleyici, baskıcı değil özgürlükçü bir Anayasa yapacağız. Bir zamanlar Türkiye'nin AB'ye muhtaç olduğunu düşünenler, en azından daha dün geldi ABD Savunma Bakanı, 'AB size muhtaç' dedi. Türkiye AB'ye muhtaç bir durumdayken, AB Türkiye'ye muhtaç bir duruma geldi."

"BÖLGEDE BARIŞ İSTİYORUZ"

Kongre çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile yaptığı görüşmeyi değerlendirerek şöyle dedi:

"ABD'nin Savunma Bakanı ile görüşmemizde, terörün insanlığın ortak düşmanı olduğunu, Amerika'nın da 11 Eylül'de ikiz kulelere uçak çarpmasından sonra terörden en çok mağdur olan ülkelerden birisi olduğunu, bu nedenle de insanlığın ortak düşmanı olan terörizme karşı mücadelede Türkiye'nin vermiş olduğu haklı mücadeleyi desteklediklerini ve her türlü destek konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bir diğer hususta Türkiye bu coğrafyada en çok bu coğrafyanın insanını, kültürünü tanıyan, ruhunu bilen bir devlet, bilen bir ülke. Dolayısıyla ABD bu yöreyle ilgili bir karar verecekse, bu konuda da Türkiye'nin görüşlerinin, fikirlerinin alınmasını, bu konuda bu coğrafyada yapılacak hareketlerde Türkiye'nin öncülük rolü yapmasını çok açık bir şekilde belirledi. Biz de şunu söylüyoruz ki; amacımız bu bölgede barış istiyoruz, bu barışı ve insanların mutluluğunu sağlamak için de her kimin elinde ne imkan varsa, Türkiye'ye destek versin. Türkiye bunu inşallah başaracak güçtedir. Milletimize şunu diyoruz. Teröre karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, duaları ve destekleri bizimle olsun. İnşallah her geçen gün milletimiz de fark edecektir ki, bu mücadelede çok daha iyi bir sonuca gideceğiz."

"ABD TAMAMEN ÇEİLMİYOR"

Bakan Yılmaz ABD'nin Türkiye'ye gönderdiği insansız hava aracı predatörlerden 4'ünün geldiğini ve İncirlik üssünde kullanılmaya başladığını belirtti. ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesiyle ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"Bu ayın sonunda askerler çekiliyor, en son askerini de çekecek, ancak biliyorsunuz orada büyükelçilikte de 16 bin kişilik bir ekibi kalıyor. Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra istihbarat paylaşımı yapacak, bir de Irak askerini eğitecek. Amerika'nın 2 fonksiyonu devam ediyor. Dolayısıyla Amerika, Irak'tan tamamen çekilmiş değil. 'Ne halleri varsa görsünler' gibi bir durumu yok. Dolayısıyla bu konularda hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum."

Bakan Yılmaz daha sonra Koyulhisar ilçe kongresine katılmak üzere Suşehri'nden ayrıldı.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz Barışı İçin Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement