Bakan Yılmaz Hakkari'de - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz Hakkari'de

Bakan Yılmaz Hakkari\'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

08.02.2015 16:30

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Bakan Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede partililer tarafından ayakta alkışlanan Bakan Yılmaz, Hakkari eski milletvekilleri Rüstem Zeydan, Fehmi Öztunç ve Abdulmuttalip Özbek ve partililerle tokalaştı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan AK Parti Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari'de zor şartlar altında siyaset yaptıklarını söyledi. Şemdinli ilçesinin Derecik beldesinin ilçe olması talebinde bulunan Özbek, bu konuda Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüklerini belirterek "Bizler sizlerle varız, sizler yoksanız bizlerde yokuz. Derecik beldesinin ilçe olması için elimizden geleni yapacağız. İlçe yapılması için Sayın Cumhurbaşkanı ile bu konuyu görüştük. Yüksekova Havaalanı nisan-mayıs ayında hizmete girecek" dedi.

Hakkari Üniversitesi'nde yaşanan sıkıntılara da değinen Özbek, "Üniversitenin birtakım sorunları var. Bu sorunların çözülmesi gerekir. Üniversite tesislerinin tamamlanması halinde binlerce öğrenci Hakkari'ye gelecektir. Üniversite çukura gömülmüş, bu çukurdan çıkartmamız gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise, Kürtçe herkesi selamlayarak şunları söyledi: " Türkiye'nin daha da büyümesi için elimizden geleni yapacağız. Birçok sıkıntı yaşadık. Sıkıntıların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya devam etmek için sizlerin duasını bekliyoruz. Eskiden olağanüstü hal vardı, işkence, gözaltında kayıplar vardı. Her yerde kontrol noktası vardı. Cezaevinde mahkumlar, aileleriyle kendi dillerinde konuşamıyorlardı. Kamu kurumlarında başörtüsü olanlar fişleniyordu. Demokrasi ve insan hakları için adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. 2015 yılı seçimleri bunun için çok önemlidir. Yeni ülkenin inşası için seçimler bizim için çok önemlidir. Desteklerinizi bekliyoruz."

"HAKKARİ'NİN GELECEĞİ PARLAKTIR"

Bakan Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine değinerek, Hakkari'nin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, Hakkari'de bu güzel tabloyu görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Bugüne kadar il başkanlığımızda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin büyümesinden emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu parti; doğusu batısı ve güneyi ile herkese eşit mesafede yaklaşıyor. Halk ne istiyorsa AK Parti ona göre programını belirliyor. Yıllardır bu halkın çilesini gören bir partiyiz. Kürdü, Türkü ve Lazı ile hangi etnik grup varsa, mezhebi ne olursa olsun hepsini kucaklıyoruz. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan bir partiyiz. Çözüm süreci aynı zamanda bir yasal süreçdir. Hakkari'de huzur ve güven ortamı tam sağlanırsa özel sektör bu bölgeye gelecektir. İstihdam da olacak ama birileri buna izin vermiyor ve bunu engelliyor. Çözüm süreci başarıya ulaştığında, Hakkari hızlı bir şekilde kalkınacaktır. Hakkari'de hayvancılık ve sınır ticareti neden artmasın? Hakkari'nin geleceği ve Türkiye'nin geleceği için 7 Haziran'da bize destek verin."

"HAKKARİ'Yİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLARAK DÜNYAYA TAŞIYACAĞIZ"

Eğitim ve sağlık alanında büyük hizmetler yaptıklarını belirten Bakan Yılmaz, "Eğitimde 200 milyon TL değerinde hizmet yaptık. Üniversiteye yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Üniversiteye 131 milyon TL katkı yaparak Hakkari'yi bir üniversite şehri olarak dünyaya taşıyacağız. Hakkari Üniversitesi'nde araştırma merkezleri kurulacak. Burada sadece eğitim değil işsizliğin önüne geçilmesi için projeler geliştirilsin istiyoruz. Hakkari Üniversitesi yapıları gecikti, ancak yapıların bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Yüksekova Havaalanının bir an önce hizmete girmesi için 116 milyon TL aktardıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hakkari'ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Devlet yatırımlarında 2013 yılında müstakil projelerle 19 milyon lira Hakkari'ye ödenek yaptık. Devlet, Hakkari'ye yatırım yapmaya devam ediyor. 994 milyon TL ise yolların yapılması için 2015 yılı için aktardık. En çok destek alan illerin başında Hakkari geliyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve DAP Eylem Planı'nı inşallah yakında ilan edeceğiz. Belediyeler için su ve kanalizasyon ile altyapı projesi yüzde 50 hibe veriliyor. Derecik beldesi bizim çok değerli beldemiz, oraya birçok hizmet yapacağız. Halkın ayağına her türlü hizmeti götüreceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, eski ve yeni parti yöneticilerini tanıtarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bakan Yılmaz, kongre salonunda ayrılarak helikopterle Van'a geçerken, tek liste halinde gidilen kongrede Nurettin Fırat başkan seçildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Asmin berçelan: Biz yeni nesil olarak yeni bir siyasette yeni yüzler ve yeni vekillerin beklentileri içerisindeyim ..sayın vekilim cüneyt özbek sen buna layıksın ve seninleyiz hakkariyi taşıyacak kaldırabilecek tek insan yolun açık bahtın güzel olsun allah yardımcın olsun ey güzel insan.... 0 0 Yanıtla

Advertisement