Bakanlık Teklifini Kabul Eden 3 Vekilden Biri Oldu - Son Dakika
Politika

Bakanlık Teklifini Kabul Eden 3 Vekilden Biri Oldu

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 61 yaşında tekrar Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

24.11.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 61 yaşında tekrar Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

Türkeş, Türk siyasi tarihinin en önemli aktörlerinden, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş ile Muzaffer Şükriye Türkeş'in oğlu olarak 1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Ailenin büyük oğlu Türkeş'in Umay Günay, Ayzıt Türkeş, Sevenbilge Çağrı Türkeş, Selcen Hamriş ve babasının ikinci eşinden olan Ahmet Kutalmış Türkeş ile Ayyüce Türkeş Taş olmak üzere 7 kardeşi var.

Türkeş, asker olan babasının 22 Eylül 1960'da Milli Birlik Komitesinden çıkarılarak Hindistan'a büyükelçi müşaviri olarak görevlendirilmesiyle ilkokula Yeni Delhi'de başladı. 1963 yılında Türkiye'ye dönen Türkeş, eğitimine Ankara TED kolejinde devam etti ve 1972 yılında liseden mezun oldu.

Üniversite eğitimine önce Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık bölümünde başlayan Türkeş, 2 yıl sonra okuldan ayrılarak 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümüne kaydoldu ve 1983 yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyet sonrası, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Türkeş, Petkim ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

Vatani görevini 1983 yılında kısa dönem er olarak yapan Türkeş, daha sonra medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularıyla ilgili  faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik ve ortaklık yaptı.

-Politikaya MHP Genel Başkanlığı adaylığı ile girdi

İktisatçı ve iş adamı Türkeş, babası Alpaslan Türkeş'in vefatından sonra politikaya MHP genel başkanlığına adaylığını koyarak girdi ancak kongrede seçimi Devlet Bahçeli kazandı.

Siyasete, kurduğu "Aydınlık Türkiye Partisi" ile devam eden Türkeş, 2002 seçimlerinden sonra partisinin genel başkanlığından istifa etti.

Türkeş, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde MHP Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi ve bu dönemlerde TBMM Milli Savunma ve Dışişleri Komisyonu üyeliğinin yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu üyeliği yaptı.

2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Dış İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Türkeş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi nezdinde "Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu" üyeliği, "Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler Komisyonu" 1. Başkan Yardımcılığı ile "Suçlular ve Terörle Mücadele Alt Komisyonu" Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakimlerinin tespit edildiği komisyonda da yedek üye olarak faaliyet yürüttü.

-Bakanlık teklifini kabul eden 3 vekilden biriydi

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde MHP'nden tekrar Ankara Milletvekili seçilen Türkeş'e, seçimlerden yüz gün sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklif edildi.

Davutoğlu'nun, Meclis'teki muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Türkeş, 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Türkeş'in Muzaffer, Osman ve Oğuz adında biri kız 3 çocuğu var.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakanlık Teklifini Kabul Eden 3 Vekilden Biri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement