??chp Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika
Politika

??chp Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

??chp Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

"Türkiye Cumhuriyeti'ni ırk veyahut da inanç temeline dayandırmaya kalkarsanız 40 parçaya bölünür, Mısır'dan, Irak'tan farkı kalmaz"

24.08.2013 12:54

??CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Türkiye Cumhuriyeti'nin ırk veya inanç temeline dayandırıldığında 40 parçaya bölüneceğini, Mısır'dan ya da Irak'tan farkı kalmayacağını savundu.

Matkap, partisinin Altındağ İlçe Kongresinin açılışında, Ağustos 2011 ile Temmuz 2012 arasında 5 kurultay yaparak tarih yazdıklarını söyledi.

Tüzüklerindeki çağın gerçekleriyle örtüşmeyen ve demokratik olmayan maddeleri ayıkladıklarını dile getiren Matkap, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda değil ama iktidara yön veren bir parti konuma geldi" iddiasında bulundu.

CHP'nin son 2-3 yıl içerisinde yapıcı muhalefete başladığını vurgulayan Mapkat şöyle konuştu:

"Anayasa değişiklikleri konusunda zaman zaman kendi içimizde sıkıntılar yaşadık. Zaman zaman 'masadan çekilelim' dedik. 'Türkiye'nin demokratik bir anayasaya ihtiyacı var' dedik. 'Sonuna kadar bunun takipçisi olacağız' dedik. Yoksa siyasi rakiplerimiz yıpransın, sıra bize gelsin anlayışında hiç olmadık. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli bir değişim."

Çözüm sürecinde AK Parti yöneticilerinin takvim konusunda herhangi bir açıklama yapmadığını öne süren Matkap, CHP'nin konuyla ilgili duruşunun açık ve net olduğunu belirtti.

Türkiye'nin idari ve siyasi yapısını ırk ve inanç temeline dayandırtmayacaklarını dile getiren Matkap, Türkiye Cumhuriyeti'nin, yurttaşlık temeli üzerine kurulduğunu söyledi.

Matkap, "Ülkemiz, tüm yurttaşların hukuk önünde eşitliği temelinde kurulmuş. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'ni ırk veyahut da inanç temeline dayandırmaya kalkarsanız 40 parçaya bölünür. Mısır'dan, Irak'tan farkı kalmaz. Bu, yarasa yarasa emperyalist güçlerin işine yarar" dedi.

Seçimlere büyük moralle girdiklerini bildiren Matkap, sokakta ve parti içerisinde, genel başkan, birlik ve beraberlik gibi sorunlarının olmadığını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ??chp Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement