CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Uşak'ta - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Uşak'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Uşak\'ta

(CHP Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesi) "Kadın boyutundan baktığımızda yaşanan olay hoş olmamıştır" "Müdahalenin yönteminde hata var"

29.11.2013 17:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesine ilişkin, "Kadın boyutundan baktığımızda yaşanan olay hoş olmamıştır, müdahalenin yönteminde hata var" dedi.

Matkap, partisinin Uşak İl Teşkilatı'nda düzenlenen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Genç'in, Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da değerlendirdiğini hatırlattı.

Konuyla ilgili Kamer Genç'in de basın toplantısı düzenleyerek olayı kendi penceresinden anlattığını ifade eden Matkap, şöyle devam etti:

"Kadın boyutundan baktığımızda yaşanan olay hoş olmamıştır. Kamer bey bu boyutuyla olayı irdelemedi. Yanlış anlaşıldığını söyledi. Yerleşmiş gelenekler üzerinden değerlendirdi. Başbakan'ın eşine saygısızlık yapmak istemediğini söyledi, 'kendi eşim de olsa müdahale ederdim' dedi. Müdahalenin yönteminde hata var, bu bir tarz meselesi. CHP milletvekillerinin böyle basit konularla gündeme gelmesi hoş değil."

Konuşmasında Türkiye'nin dış politikada her geçen gün biraz daha yalnızlaştığını ifade eden Matkap, ayrıca ekonominin de kötüye gittiğini savundu.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasını da değirer Matkap, "Dershaneler bir ihtiyaç. Hakkari'deki öğrenci ile Ankara'daki öğrenci arasında çok ciddi fark var. Cizre'de kimse üniversite sınavını kazanamıyordu, dershane açılınca öğrenciler üniversiteyi kazanmaya başladı" diye konuştu.

Nihat Matkap, tutuklu milletvekilleri sorununun TBMM'de çözülebileceğini sözlerine ekledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement