CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Açıklaması

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Açıklaması

Muğla'nın Milas ilçesinde partilileriyle bir araya gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, terör sorunu ve ana dilde eğitim tartışmalarını değerlendirdi.

10.07.2012 18:19

Muğla'nın Milas ilçesinde partilileriyle bir araya gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, terör sorunu ve ana dilde eğitim tartışmalarını değerlendirdi.

Bölge ziyaretleri kapsamında Milas'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partililerle bir araya geldi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda kalabalık bir partili grubuna hitap eden İnce, terör sorununa değinerek, " Türkiye'de bir terör sorunumuz var. Şimdi şunu soracağız: Bu Kürt sorunu mu, Kürdistan sorunu mu? Kürt sorunuysa çözeriz ama Kürdistan sorunuysa çözemeyiz. Yani sen bir kimliğin ifadesini istiyorsan, 'Kültürel ve demokratik hak sıkıntılarım var. Bunları çözelim' diyorsan çözeriz ama bir coğrafyadan söz ediyorsan, Kürdistan'dan söz ediyorsan, bunu çözemeyiz. 3 şeyi soracak herkes birbirine: 'Beraber mi yaşayacağız? Yani tek devlette mi yaşayacağız, yan yana mı yaşayacağız? Yani özerklik falan mı konuşacağız? Yoksa ayrı ayrı mı yaşayacağız?' Bu sorulara cevap veremeyen insanla konuşmayacaksınız. Bu ülkede vazgeçilmez 3 şeyimiz var. Resmi dili kimseyle tartışmayız, hukuk dilini kimseyle tartışmayız, eğitim dilini kimseyle tartışmayız. Resmi dil Türkçe, hukuk dili Türkçe, eğitim dili Türkçe. Bunun haricinde seçmeli derslerle istediğin her dili öğretiriz. Türkiye'de dikkat etmemiz gereken iki kesim var. Yüzde 5'lik kesim bu tarafta. 'PKK' demiyor, 'özgürlük hareketi' diyor, 'terörist' demiyor, 'barış elçisi' diyor, 'özgürlük savaşçısı' diyor, terörü kınayamıyor. Bunlara dikkat edeceksiniz, bunlar tehlikeli. Ama öbür tarafta bir yüzde 5'lik kesim daha var. O da 'Kürt' dediğin zaman tüyleri diken diken oluyor. Bütün Kürtleri kesecek, hepsini hizaya getirecek, bombalayacak. Hiçbir hak vermeyecek. Bu kesim de en az öbür kesim kadar tehlikelidir. Ama Türkiye'yi ne yazık ki bu yüzde 5 ile diğer yüzde 5 yönetiyor. Bunlar yönlendiriyor ortalığı" ifadelerini kaydetti.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gün Meclis'te sert bir konuşma yaptım. Ara verildi. Aradan sonra, Meclis Başkanı, 'Sayın İnce, kürsüye gelin özür dileyin' dedi. Ben de, 'Özür dilemiyorum' dedim. Mahkeme orada, gitsin mahkemeye. Zaten 50 tane davam var. O arada telefonum çaldı. Arayan anam. Köyden arıyor, 'Evladım dövecekler seni, özür dile' diyor. 'Tamam anacım sonra konuşuruz' dedim. Devam ediyor anam, 'Oğlum o senin büyüğün, özür dile.' Neyse anama kapattım telefonu, bir dakika geçmedi babam arıyor. 'Efendim baba' dedim. 'Bana bak, sakın onlardan özür dileme' dedi. Tabii ben kimi dinledim, babamı dinledim. Niye? Tarlalar babamın üstüne de ondan."

Toplantıya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, eski CHP Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Zeki Çakıroğlu, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ile çok sayıda partili katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement