CHP'li Aday İddialara Cevap Verdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Aday İddialara Cevap Verdi

CHP\'li Aday İddialara Cevap Verdi

CHP'li Aday: "Çağrım, Davutoğlu'na oy verilsin anlamında değil"

17.05.2011 16:30  Güncelleme: 17:07

CHP Konya 6'ncı sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut, seçim bölgesi Akören'e bağlı Çatören Köyü'ndeki şenliklerde yaptığı konuşmasının AK Parti Konya 1'inci sıra milletvekili adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu destekleyici yönde olmadığını savundu. Yayınlanan haberlerde konuşmasının sadece bir bölümünün verildiğini, sarf ettiği sözleri ise 'Hemşehrilik atmosfer ve duygusu' içinde kullandığını belirten Karamut, "Çağrım, kesinlikle oy verilmesi anlamında değildir" dedi.

TBMM Genel Sekterliği Personel Eğitim ve Öğretim biriminde eğitim uzmanlığı görevinden istifa edip memleketi Konya'dan CHP Milletvekili adayı olan Durmuş Ali Karamut, geçen pazar günü Çatören Köyü'nde yapılan şenliği katıldı. Karamut'un, şenlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik yaptığı, "Bir mum diğer mumu yaktığı zaman, diğer mumun ateşi sönmez. 1 milyon 350 bin seçmen var Konya'da. Sizden rica ediyorum; Lütfen her biriniz bir mum olarak sayın Davutoğlu'nun ateşini sürekli yanar halde tutun ki, Türkiye zaafa uğramasın" sözleri basında 'Davutoğlu'na destek' yorumu ile yer aldı. Durmuş Ali Karamut, bunun üzerine CHP il binasında Milletvekili Atilla Kart ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"HEMŞEHRİLİK ATMOSFERİ İÇİNDE SÖYLEDİM"

Durmuş Ali Karamut, sözlerinin sadece bir bölümünün haberlerde yer aldığı için kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. Karamut, "Konuşmamın ilk bölümünde hemşehrim olan sayın Davutoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olmasından duydugum kişisel memnuniyetim samimi ifadelerle dile getirilmiştir. Hemşehrilik atmosferi ve duygusu içinde konuşulmuştur" dedi.

Konuşmasının devamında Müslüman ülkelerde yapılan katliama ve mezhep çatışmalarına dikkat çektiğini ifade eden Durmuş Ali Karamut, birleştirmek için siyaset yapılması gerektiği konusunda hükümeti diplomatik üslupla uyarıda konuşma yaptığını söyledi. Karamut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıpkı 'Namaza Yaklaşmayın' ayetinin öncesi ve sonrası dikkate alınmadan yapılan yorumlar gibi, benim konuşmamda da maksatlı ve yanlış sonuçlar çıkartılmıştır. Çağrım; kesinlikle oy verilmesi anlamında değildir. Böyle bir şey olması söz konusu olamaz. Davutoğlu ilk kez seçimlerle karşı karşıya gelmektedir. Kendisi ilk ve seçilebilir sıradan adaydır. Kendisinin seçmen tarafından uyarılması gerekir. "

Durmuş Ali Karamut'un şenlikte yaptığı konuşması ise şöyle:

"Konya, Türkiye için çok önemli. Şu an yaşadığmıız olaylar, dış politdaki gelişmeler çok önemli. Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç olduğu dönemden geçiyoruz. Dışişleri bakanı, hemşehrimiz Koyalı, onunla iftihar ediyoruz, onur duyuyoruz. Kendisi bir yerde Konya'nın yetiştirdiği önemli bir kişi, dış politika, iç politiyalı etkilemesi noktasında önemli gelişmelere gebe ve sayın Davutoğlu, normalleşme sürecinden söz ediyor, tarihten söz ediyor, Konya'nın başkent oluşundan söz ediyor. Bunlara katılıyorum. Buradan diyorum ki; Hazreti Mevlana bir lafıyla 'Bir mum diğer mumu yaktığı zaman, diğer mumun ateşi sönmez. ' 1 milyon 350 bin seçmen var Konya'da. Sizden rica ediyorum; lütfen her birimiz bir mum olarak sayın Davutoğlu'nun ateşini sürekli yanar halde tutun ki Türkiye zaafa uğramasın. Kendisi 'Gönlüm, yüreğim, beynim, yarıldı' diyor. Etrafımızdaki Müslüman ülkelerde çok büyük katliamlar var ve bu katliamlar belli bir projeksiyonla yapılmaya çalışılıyor. Bugün sayın Başbakan'ın de ifade ettiği gibi Suriye'de mezhep çatışması yarıtılmaya çalışılıyor. O yaratılmak istenen mezhep çatışması Türkiye'yi de büyük bir kargaşaya itebilir. Türk-İslam sentezi, Kürt-İslam sentezi yarışı başlatılmaya çalışılıyor. Karayılan, bir yerde Kürt-İslam sentezi adına ülkenin bölünmesini körükleyen laflar ediyor. Dinimiz bütünselliği içerir ve ben bir yerde şu dayanışmayı, birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde, 15 Mayıs'da 19 Mayıs öncesi, 15 Mayıs'da burda bunu yapmanın bu anlamanı, bu bilinçini, bu iradesini hemşehrilerime haykırmak istiyorum. Biz onun bunun, övünme çabalarına tezgahına gelmeyiz. Biz biryerde birlikteğimizde 19 Mayısları nasıl yarattıysak yene yaratırız. Onun için sizlere inanıyorum ve güveniyorum. Mevlana'nın sözüyle de konuşması noktalamak istiyorum. Mevlana diyor ki, 'ayrıştırmak için değil, birleştirmek için birarada olacağız. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Aday İddialara Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement