CHP'li Keskin, Çözüm Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Keskin, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

CHP\'li Keskin, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, barışın olmasını kendilerinin de istediğini ancak kırmızı çizgilerinin olduğunu söyledi.

14.04.2013 13:47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, barışın olmasını kendilerinin de istediğini ancak kırmızı çizgilerinin olduğunu söyledi.

CHP Denizli Olağanüstü Genel Kurulu EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Olağanüstü genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Denizli İl Başkan adayları Mehmet Ali Orpak ile Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda CHP'li katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, iktidar tarafından 'Akil Adamlar' sürecinin başlatıldığını söyledi. Akil adamların ne demek olduğunu milletin bilmediğini savunan Keskin, "Bu insanlar neyi yapacak? Bir sürecin başarılı olabilmesi için önce çözümün sonundaki hedefin ortaya koyulması gerekir. Şimdi Türkiye'de Başbakan, Abdullah Öcalan, Karayılan ve bazı BDP milletvekillerinin dışında neyin alınıp neyin verildiğini bilen var mı? Böyle bir süreçte Türkiye neleri vermektedir, neleri almaktadır? Tayyip Erdoğan kendi başkanlık sistemini oturtabilmek kamuoyundan bu desteği alabilmek için bu süreci başlatmıştır. Ama bunun karşılığında Türkiye'nin nereye gittiğini kimse bilmiyor" dedi.

CHP olarak elbette barışı istediklerini belirten Adnan Keskin, "Elbette barış olmalıdır. Ancak iki kırmızı çizgimiz var. Ulusal ve coğrafi bütünlükten asla taviz verilmemelidir. Anayasanın başındaki ilk 4 madde korunması gerekir. Bunlara zarar vermeyecek Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası süreçte zor durumda bırakmayacak çözüme varız. İktidar bu işin meclisin işi olmadığını söylüyordu. Şimdi ise meclise getirmeye çalışıyor. Meclise verilen araştırma önergesi çözüm sürecini gizlemek içindir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından CHP'li üyeler yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Keskin, Çözüm Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement