CHP'li Matkap: "Mecliste Başörtüyü Doğru Bulmuyoruz" - Son Dakika
Politika

CHP'li Matkap: "Mecliste Başörtüyü Doğru Bulmuyoruz"

CHP\'li Matkap: "Mecliste Başörtüyü Doğru Bulmuyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP olarak Meclis'e kadın milletvekillerinin başörtülü girecek olmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

29.10.2013 16:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP olarak Meclis'e kadın milletvekillerinin başörtülü girecek olmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Tokat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, CHP İl Başkanı Duran Kum ve partililer katıldı. Çelenk programının arından Matkap, parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP'li Matkap, Cumhuriyet Bayramı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özür dilemesini beklediğini söyleyerek, "Şu an Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı fakir halk çocukları. Bunun en çok değerini bilmesini gereken kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ama ne yazık ki aynı Başbakan, Cumhuriyeti kuranlara 'Ayyaş' diyecek kadar cüretli davrandı. Her şeyini bu cumhuriyete borçlu olan Başbakan'ın özür dilemesini bekliyorum. Umarım bunu yapar" dedi.

Bir gazetecinin TBMM'ne bazı kadın milletvekillerinin başörtülü olarak gireceklerini açıklaması ile ilgili sorulara CHP'li Matkap, CHP olarak bu konuyu değerlendirdiklerini ama genel anlamda doğru bulmadıklarını ifade ederek, "TBMM'nin gelenek, görenek, iç tüzüğü var. Yerleşmiş gelenekleri var. Türkiye'nin prestij kurumu. Bunlar suni gündemler. Bu gündemlere sığınmamalı idi AK Parti'liler. Bunların gereği yok. Türkiye'de yoksullaşan, yoksullaşana, iflas eden edene. Asıl gündem maddemiz bu olmalı. Ama nedense AK Parti hükümeti, Başbakan toplumu kutuplaştırmakla meşgul. Geleceğini toplumu kutuplaştırmakla sağlamlaştıracağını düşünüyor. O nedenle doğru bulmuyoruz. Ama MHP'nin yüreklendirmesi ister istemez bu konuda belli sıkıntıların yaşanacağını gösteriyor. Herkes inancını özgürce yaşıyor. Buralara taşınmamalı. Türkiye'nin uluslararası camiadaki saygın yerine bir zarar gelmemeli" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Matkap: 'Mecliste Başörtüyü Doğru Bulmuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement