CHP'Lİ ÖZTRAK: EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ - Son Dakika
Politika

CHP'Lİ ÖZTRAK: EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu.

24.03.2023 16:46  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu. İş başına gelir gelmez eksik kalanı da biz tamamlayacağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine taşıyacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, seçim öncesi et fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 500 bin baş sığır ithalatı için ilana çıktığını söyledi. Her seçim öncesi canlı hayvan ve et ithalatına hız verildiğini söyleyen Öztrak, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu 2018'de 1 milyar 755 milyon dolarlık canlı hayvan ithalatı yaptılar. Son 20 yılda yaptıkları canlı hayvan ve et ithalatı ise 9 milyar 495 milyon doları buldu. Deprem bölgesindeki besicilerimize doğru dürüst yem desteği vermezler. Ama elin üreticisinden canlı hayvan ve karkas et ithal ederler. İthal etleri de ramazanda millete bir güzel yedirirler. Sonra da gelsin yerlilik, gelsin millilik edebiyatları" dedi.

'EKSİK KALANI BİZ TAMAMLAYACAĞIZ'

Öztrak, 51 gün sonra Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu henüz iktidar olmadan hükumete tüm dediklerini yaptıran lider olarak dünya demokrasi tarihine geçti bile. Gençler ne güzel diyor; 'Kemal Kılıçdaroğlu söyler, Erdoğan yapar.' Kemal Kılıçdaroğlu 'Emekliye bayramlarda iki ikramiye' dedi, Erdoğan yaptı. En son Kemal Kılıçdaroğlu; 'En düşük emekli aylığı, asgari ücret kadar olsun' dedi, Erdoğan, eksik de olsa bunu da yapmak zorunda kaldı, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu. İş başına gelir gelmez eksik kalanı da biz tamamlayacağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine taşıyacağız. Tabii her işleri gibi bunda da adaleti bozdular. Yüksek prim ödeyip 7 bin 500 lira ve üstünde aylık alanların aylığı yerinde saydı. 7 bin 500 lira üzerinde aylık alan emeklilerimizin de durumunu düzeltmek lazım. İş başına gelince bunu da biz yapacağız" ifadelerini kullandı.

'NİHAİ KARAR VERİCİ YSK'DIR'

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanların milletvekili adayı olacağına ilişkin açıklamasını da değerlendirerek, "Bakanlar yeni dönemde koltuklarının gittiğinin farkında. Hepsi dokunulmazlık zırhı istiyor. Ekşi yemeyenin karnı ağrımaz. Bu kadar karın ağrısının sebebi bellidir. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, korkunun ecele faydası yok. Herkes yediği ekşinin hesabını adalet önünde verir. Kaldı ki bu atanmış bakanlar milletvekili seçimlerine katılacaksa 16 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekirdi. YSK'nın seçim takvimi belli. Mevcut sistemde bakanların atamayla gelmiş kamu görevlisinden farkı yok. Atanmış bakanların istifa etmemesi hangi hukukla açıklanabilir? Bu konuda nihai karar verici Yüksek Seçim Kurulu'dur. Burada da YSK üyelerine tarihi bir sorumluluk düşüyor. Sarayın iradesine göre değil, mutlaka yasalara ve vicdani kanaatlerine göre karar vermelidirler" diye konuştu. (DHA)

CHP\'Lİ ÖZTRAK: EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'Lİ ÖZTRAK: EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:17 Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü

    Serdivan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar, Erenler ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Alemdar, vatandaşlarla bir araya gelerek onların beklentilerini dinledi ve mahallelerin sorunlarını çözmek için destek sözü verdi. Alemdar'a, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Barik, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tamer ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Yaylalı da eşlik etti.

  • Başkan Dündar'ın MHP teşkilatıyla iftar yemeğinde buluştu
    17:17 Başkan Dündar'ın MHP teşkilatıyla iftar yemeğinde buluştu

    Cumhur İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, MHP Osmangazi İlçe Teşkilatı ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar lira yatırım yapıldı
    17:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar lira yatırım yapıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kocaeli'de yaptığı mitingde, son 21 yılda Kocaeli'ye yapılan yatırımları açıkladı. Eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut ve ulaştırma alanlarında yapılan yatırımları sıralayan Erdoğan, Kocaeli'ye toplamda 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını belirtti.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan: Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi
    17:15 Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan: Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi

    AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy'de vatandaşlarla buluşarak Samsun'un 17 ilçesinin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirtti ve Cumhur İttifakı'nın tercih edildiğini söyledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.


Advertisement