CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Tokat heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

29.01.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tokat heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay ile parti üyeleri Tokat Adliyesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye binası önünde basın açıklaması yapan AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, tüm illerde teşkilatların suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili hakaretleriyle alakalı suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldik. Biraz önce tüm arkadaşlarla beraber savcı beye suç duyurusunda bulunduk. Tabi bunlar arzu ettiğimiz şeyler değil ama maalesef bunları da karşılıksız bırakamazdık. Bizler arzu ediyoruz ki siyaset daha düzgün bir dille lisanla yapılsın ama maalesef memnun olmasak da bu tür gelişmelere oluyor. Bu millete hizmet için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımıza böyle bir hakarette bulunan, yüzde 52 civarında oy almış Cumhurbaşkanına bu tarz davranışlarda bulunanlarında hiçbir zaman söyledikleri karşılıksız kalmayacak. Bundan sonrada takipte olacağız. İnşallah önümüzde ki yıllarda daha güzel siyaset dili oluşur. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza milyonlarca Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı vatandaşlarımıza seslenerek suç duyurusunda bulunmaları içinde davet ediyorum" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tepkisini dile getirerek "Bizler burada gönlümüzün içerisinde büyük bir yeri olan Cumhurbaşkanımızı şahsen hem de, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak da vatandaşlık görevimizi kullanarak bu ülkenin reisi cumhuruna ve büyük bir oyla seçilmiş bir insana yapılan bunca hakarete kayıtsız kalamazdık, kalmamalıydık. Siyaset yapan kişiler konuşurken sınırlarını iyi tespit etmeleri lazım. Herkesin eleştirisi tavsiyesi muhakkak ki olacak ama bunlar kişilerin haklarına, hukuklarına, şahsiyetlerine helal getirdikleri zaman bu siyaset olmaktan çıkar. Siyasetin dili bu olmamalı belli çizgiler aşılmamalı. Bizlerde sivil inisiyatifimizi kullanarak bir duruş sergilemişizdir" diye konuştu.

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ise halkın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na bir siyasetçiye yakışmayacak tarzda hakaret edemeyeceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bir genel başkanın bunu yapmasıyla birlikte onu takip eden arkasındaki kitle çok aleni bir şekilde hakaret etmeye başladılar. Bizler hizmet anlamında mesajlarımızı vermemizi gerekiyor. Başkanımızın da dediği gibi Cumhurbaşkanımıza yapılan her hakareti takip edip vatandaşlık görevimizi yerine getirerek bu şekilde şikayette bulunacağız. Orası bir temsil makamıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti temsil ediyor. Bu makam aynı zaman da Atatürk'ü de temsil ediyor, o makama hakaret bu devletin kurucu olanlara da hakarettir. Biz de hakaret etmek yerine hukuk diliyle şikayet ederek tepkimizi ortaya koyduk." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement