CHP'liler Maçka'da 'Adalet Nöbeti' Başlattı - Son Dakika
Politika

CHP'liler Maçka'da 'Adalet Nöbeti' Başlattı

CHP'liler Maçka'da 'Adalet Nöbeti' başlattıİSTANBUL - CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a yürüyüş başlatırken, İstanbul'da da Berberoğlu'na destek için Maçka Parkı'nda "Demokrasi Nöbeti" başlatıldı.

15.06.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'liler Maçka'da 'Adalet Nöbeti' başlattı

İSTANBUL - CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a yürüyüş başlatırken, İstanbul'da da Berberoğlu'na destek için Maçka Parkı'nda "Demokrasi Nöbeti" başlatıldı.

MİT Tırları davasında tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için Ankara'dan 'Adalet Yürüyüşü' başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'dan destek geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın öncülüğünde Maçka Demokrasi Parkında gerçekleştirilen protesto gösterisine, CHP'li milletvekilleri, Muharrem İnce, Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül, sanatçılar, partililer ve Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da katıldı.

Sahnede ilk olarak basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Güven Park'tan başlayacak olan yürüyüş tamamlanana kadar Maçka'da bulunacaklarını ifade ederek, "Genel başkanımızın başlattığı bu yürüyüşe hem katkı hem destekte bulunmak için İstanbul'daki milletvekili, meclis üyesi ve partili arkadaşlarımız ile demokrasi ve adalete sahip çıkmak için Maçka Parkı'ndayız. Genel Başkanımız Ankara'dan, İstanbul'a gelene kadar eylemimiz oturma eylemimiz etkinlikler ile şölenler ile, tiyatrolar, şiir okumaları ile devam edecektir. Her gün bir belediye başkanımız 2 ilçemiz gençlik kollarımız, kadın kollarımız burada nöbette olacaklar. Buradaki esas amacımız milletvekilimiz sayın Enis Berberoğlu'nun yargısız bir infaz ile karşı karşıya kalmasının hukuk mücadelemizdir. Sadece Enis Berberoğlu değil onun şahsında bütün mağdur olanlar, bütün sahipsizler, bütün ötekilerin mücadelesidir bu" diye konuştu. Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ise yaptığı kısa konuşmada, "Mustafa Kemal'in askerliyiz, yılmadık yılmayacağız" dedi.

CHP\'liler Maçka\'da \'Adalet Nöbeti\' Başlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'liler Maçka'da 'Adalet Nöbeti' Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement