Dünürü Sadık Albayrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalara yorum: Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi? - Son Dakika
Politika

Dünürü Sadık Albayrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalara yorum: Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi?

Dünürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza atan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak, Silivri Cezaevi'nde yatarken Erdoğan'ın kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Erdoğan, kantin subayıydı. Bana kartonla Silahlı Kuvvetler sigarası getirirdi. Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi?" şeklinde konuştu.

03.10.2022 14:54  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalefet kanadı tarafından sık sık gündeme getirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili tartışmalarla ilgili bir değerlendirme de eski Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak'tan geldi.

"YÜKSEK TAHSİLİ OLMASA SUBAY OLABİLİR MİYDİ?"

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'na Silivri Cezaevi'nde yatarken Erdoğan'n kendisini ziyaret ettiğini anlatan Sadık Albayrak, "Silivri'de yatarken 15 günde bir ziyaretçi gelirdi. Gelenler sigara getirirdi. Çoğu kaçak sigaraydı. Benim ziyaretçim ise o sıra Hasdal'da asteğmen olan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Herkese sigara paket paket gelirdi. Erdoğan, kantin subayıydı. Bana kartonla 'Silahlı Kuvvetler sigarası' getirirdi. Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploma tartışmalarıyla ilgili dünürü Sadık Albayrak'tan çok konuşulacak çıkış
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Sadık Albayrak

ERDOĞAN'IN SİGARA HASSASİYETİ

Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigaraya karşı verdiği mücadelenin hatırlatılması üzerine ise "Ben hocadan fetva aldım: Kalpte iman kafada duman lazım. Necip Fazıl da çok sigara içerdi. Günah derlerdi. O da 'Benim için kendini yakan sadece odur' diye cevap verirdi." ifadelerini kullandı.

12 EYLÜL DÖNEMİNDE SİLİVRİ'DE YATMIŞTI

Sadık Albayrak, 12 Eylül'den sonra mahkum olmuş, dokuz ay Silivri Cezaevi'nde yatmıştı. Albayrak, o dönem 28 metrekarelik koğuşta 26 kişi kaldıklarını belirterek, "Çıktığımda, bu cezaevi yıkılmadan bir daha Silivri'ye gitmem demiştim, yıktılar da daha büyüğünü yaptılar" dedi.

Dünürü Sadık Albayrak\'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın diplomasıyla ilgili tartışmalara yorum: Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi?

Son Dakika Politika Dünürü Sadık Albayrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalara yorum: Yüksek tahsili olmasa subay olabilir miydi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bülent Soğukbulak: Bizim bir tek RTE abimiz reisimiz var Allah sağlıklı uzun ömürler versin kendisine ve ailesine çekemeyen hazım edemeyen zihniyeti bozuklar ancak tek bildikleri iftira boş boş konuşur icraatları olmadıkları gibi başarılı olduğu için kendini bilmezleri üzer 121 257 Yanıtla
  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması
    14:01 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan yerel seçime ilişkin açıklama Açıklaması

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Teşkilatlarımızın çalışmaları sırasında sahadan aldıkları bilgi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere megakentlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanmaya çok yakın oldukları yönündedir.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti
    13:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da miting için Gökdere Meydanı'na geçti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Gökdere Meydanı'nda yapılacak miting için miting alanına geçti. Bursalılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, vatandaşlara hediyeler ve çiçekler dağıttı. Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda Bursalılara hitap edecek.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.


Advertisement