Elibol: "Kılıçdaroğlu Rüşvet ile Oy Toplayacağını Zannediyor" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Kılıçdaroğlu Rüşvet ile Oy Toplayacağını Zannediyor"

Elibol: "Kılıçdaroğlu Rüşvet ile Oy Toplayacağını Zannediyor"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye barış ve huzur getireceği yönündeki söylemlerinin samimiyetsiz olduğunu belirterek, şehirleri yakıp yıkan Vandallar için ‘alınlarından öpüyorum’ diyen bir kişinin barış ve huzur vaadinin inandırıcı olmadığını söyledi.

18.05.2015 14:44

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye barış ve huzur getireceği yönündeki söylemlerinin samimiyetsiz olduğunu belirterek, şehirleri yakıp yıkan Vandallar için 'alınlarından öpüyorum' diyen bir kişinin barış ve huzur vaadinin inandırıcı olmadığını söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Güdül ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Elibol, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atanamayan öğretmenlerden emeklilere kadar her kesime oy toplamak için yapamayacağı vaatlerde bulunduğunu belirtti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun her gittiği yerde "Bize oy verirseniz biz ülkeye huzur, barış ve vaat ediyoruz" dediğini belirten Elibol, Kılıçdaroğlu'nun Gezi olayları da dahil olmak üzere toplumsal olaylarda insanları sokağa çağırıp, kutuplaştırıcı bir dil kullandığını, huzur ve barışını samimiyetsiz bulduğunu kaydetti.

"Daha düne kadar 'gençlerin önüne düşeceğim, gelin beraber direnelim' dediğini unutmadık. Sokakları terörize eden, kamu mallarına zarar veren, toplumsal barışımızı ve huzurumuzu dinamitleyen vandallara 'alnından öpüyorum' diyen bir kişilik çıkmış barış ve huzurdan bahsediyor, bu samimiyetsizliktir" açıklamasında bulunan Elibol, Kılıçdaroğlu'nun bu vaatlerinin oy avcılığı olduğunu ifade etti.

Elibol, "Dün 'sokağa dökülün, kırın, dökün, direnin' diyeceksiniz, bugün topluma 'biz gelirsek huzur ve barış gelecek' diyeceksiniz. Biz sizin ne olduğunuzu biliyoruz. Sizin geldiğiniz yerde ne huzur olur ne de barış olur. Bu toplum sizden yakasını kurtarana kadar ak ile karayı seçti, bir daha size aldanıp da sizi getirmez" dedi.

"KILIÇDAROĞLU RÜŞVET İLE OY TOPLAYACAĞINI ZANNEDİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun 7 yıl boyunca görev yaptığı SSK Genel Müdürlüğü'nü duvara toslattığını kaydeden Elibol, "Hesap uzmanı paranın nasıl harcandığını denetler, gelirin nasıl kazanıldığını bilmez. Kılıçdaroğlu iki konuyu birbirine karıştırıyor. Hesap uzmanı mevcut paranın nasıl harcandığını kontrol eder. Sen 7 yıl boyunca SSK Genel Müdürlüğü yaptın, borçsuz aldığın SSK'yı batırdın, götürdün duvara toslattırdın, emekli maaşlarını veremeyecek hale getirdin. Biz senin geçmişini biliyoruz. SSK Genel Müdürlüğü'ne borçsuz devraldın ve 7 yıl içinde batak hale getirdin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun popülizm yaptığını, atanamayan öğretmenlerden emekliye kadar oy için istismar etmediği kesim kalmadığını açıklayan Elibol, "Rüşvet ile oy toplayacağını zannediyor. Yapılamayacak vaatleri rüşvet olarak sunuyor. Bizim insanımız oyunu rüşvet ile satmaz. Maymuna muz gösterir gibi her yere vaatlerini asıyor, ayıptır. Sizin döneminizde millet maaşların ana parasını bile alamadı. Yunanistan bu hesapsızlıktan battı. Bin 500'ü vaat ederken işçi sendikalarına, işveren konfederasyonlarına sordun mu? Mevcut işçileri de işsiz bırakacaksın farkında bile değilsin. Asgari ücreti İzmir Büyükşehir Belediyesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde yap yapabiliyorsan" şeklinde konuştu.

"SEN DAHA MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ BELİRLERKEN AYRIM YAPTIN"

Kılıçdaroğlu'nun seçim meydanlarında ayrım yapmayacağı yönünde konuştuğunu söyleyen ve Kılıçdaroğlu'nun asıl ayrımcılığı milletvekili listelerini hazırlarken yaptığını ifade eden Elibol, "Biz iktidara geldiğimizde ayrım yok' diyor, sen daha milletvekili listelerini belirlerken ayrım yaptın. Sen bu toplumu Alevi ve Sünni diye ortadan ikiye böldün, sen mezhepçilik yapıyorsun. Sen CHP'nin bütün birinci sıralarına, Alevilerin oyunu almak için Alevileri koydun. Buna itirazımız yok ama birinci sıralara Alevileri koyup toplumu ayırmış olmuyor musun, mezhepçilik yapmış olmuyor musun? Sen daha iktidara gelmeden, koalisyon ortağı olmadan bu ayrımcılığı yaptın, bu lafın altı boş kaldı" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yoksulluğu 4 yılda bitireceğini iddia ettiğini belirten ve Amerika'da, Fransa'da, Almanya'da bitirilemeyen yoksulluğu Kılıçdaroğlu'nun 4 yılda nasıl bitireceğini merak ettiğini kaydeden Elibol, uçuk vaatlere rağmen Kılıçdaroğlu'nun işadamlarına ek vergi yükü getirmeyeceği yönünde açıklamada bulunduğunu ifade ederek, "Nereden bulacaksın bu parayı. CHP zengin partisi doğru, ek vergi yükü getirmeyeceksen o 80-9- milyar liralık açığı nereden kapatacaksın" dedi.

"BU YA PKK'NIN İŞİ YE DA SURİYE İSTİHBARATININ İŞİDİR"

Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına yönelik yapılan saldırıların iyi incelenmesi gerektiğini belirten ve bu olayların masumane olaylar olmadığını söyleyen Elibol, "Bu yerelde planlanmış bir saldırı değil. Bu, Suriye istihbaratı ya da PKK'nın işine benziyor. Bu eylemin kimin işine yaradığına, kime zarar verdiğine bakmak gerekir. HDP'yi mağdur gösterme ve oylarını artırma çabasıdır bu eylemler. Kürt seçmeni HDP'de toplamak istiyorlar. Bunu planlayanlar bu şekilde planlamış. Bu ya PKK'nın işi ye da Suriye istihbaratının işidir, başka adres aramaya gerek yok. Bizim Kürtlerimiz uyanıktır, bu oyuna gelmeyeceklerdir" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ SEÇİMLERLE İLGİLİ ŞAİBE ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Demirtaş'ın barajı geçemeyeceğini anladığı için seçim ile ilgili bir şaibe algısı oluşturmaya çalıştığının altını çizen Elibol, "Merkez medya ve paralel yapının medyasını yanına alarak seçimlerde şaibe olacağı yönünde seçim sonuçlarına şimdiden bir şaibe düşürmek için bir çaba içinde. Barajı aşamazsa 'seçimlerde hile yapıldı' diyecek. Söylediği o kadar komik ki, 'AK Parti 3 bin 500 kişilik bir tim kurdu, seçim sonuçlarına bu tim müdahale edecek, bu maksatla Süleyman Soylu il il dolaşıyor' diyor. Bir siyasi partinin lideri tetikçi değilse böyle bir söze nasıl inanabilir. Devlet yönetmek, siyaset yapmak çocuk oyuncağı mı? Böyle bir şeye nasıl itibar edilebilir? Amaç bir şaibe algısı oluşturmak. HDP hayatında görüp göremeyeceği en büyük medya desteği ve paralel yapı desteği ile seçim kampanyasını yürütüyor. Bir Alevi bildirgesi yayınlamış HDP, bu bildirgede din derslerini kaldıracağını, Diyanet ve İmam Hatipleri kaldıracağını söylüyor. Kürt etnik kökenli vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizin Marksist ve ateist bir yapının yanında yöresinde ne işiniz olabilir?" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Kılıçdaroğlu Rüşvet ile Oy Toplayacağını Zannediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ankaralı: Herkes sizin gibi gökçek başkana sırtını dayayamıyor çocuklarız askerlik yaptımı. Yapmamaları için nasıl bir yol çiziyorsunuz. Yurt dışı gibi 0 0 Yanıtla

Advertisement