Enginyurt: "Erdoğan Kaybetseydi Türk ve İslam Alemi de Kaybedecekti" - Son Dakika
Politika

Enginyurt: "Erdoğan Kaybetseydi Türk ve İslam Alemi de Kaybedecekti"

Enginyurt: "Erdoğan kaybetseydi Türk ve İslam alemi de kaybedecekti" Cemal Enginyurt 16 yıl sonra Meclis'te 1999-2002 yıllarında DSP-MHP koalisyonu döneminde MHP'den Ordu Milletvekili olarak görev yapan Enginyurt, 16 yıl sonra yine TBMM sıralarında yerini alacak Cemal Enginyurt: "İlk işim fındık.

26.06.2018 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enginyurt: "Erdoğan kaybetseydi Türk ve İslam alemi de kaybedecekti"

Cemal Enginyurt 16 yıl sonra Meclis'te

1999-2002 yıllarında DSP-MHP koalisyonu döneminde MHP'den Ordu Milletvekili olarak görev yapan Enginyurt, 16 yıl sonra yine TBMM sıralarında yerini alacak

Cemal Enginyurt:

"İlk işim fındık. Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Bana randevu verdi, verdi. Vermezse kendi düşünsün. Sarayın önünde çadır kuracağım"

ORDU - Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ordu milletvekili seçilen Cemal Enginyurt, 16 yıl sonra yeniden TBMM sıralarında yerini almaya hazırlanıyor. 1999-2002 yıllarında DSP-MHP koalisyonu döneminde MHP'den Ordu milletvekili olarak görev yapan Enginyurt, 16 yıl sonra yine MHP'yi ve Ordu ilini temsil edecek.

Milletvekilliği döneminde iktidar ortağı olmalarına rağmen risk alarak fındık fiyatının düşük tutulmasını oturma eylemi yaparak protesto eden, parti kararı olmadığı halde kendi inisiyatifiyle Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Sadi Somuncuoğlu'nu engellemesiyle hatırlanan Cemal Enginyurt, ilk işinin yine fındık olduğunu söyledi. Parti binasında gazetecilere açıklamalar yapan Cemal Enginyurt, "Ordulunun en önemli meselesi fındık. Allah nasip ederse hükümet kurulur kurulmaz diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep edecek ve STK'ların katılımıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza fındığın ne kadar önemli olduğunu ve 8 milyon insanın fındıkla ilgili destek beklediğini kendisine ifade edeceğiz. İnancım odur ki, milletin adamı 8 milyon üreticiye sahip çıkacak ve fındık hak ettiği değeri bulacaktır" dedi.

"Bana randevu vermezse saray önünde çadır kurarım"

Geçen yıl TMO'nun 10 liralık fındık fiyatının üreticiyi memnun etmediğini dile getiren Enginyurt, "TMO şu anda Ordu fındığını 11.5 liradan satıyor. Giresun fındığını ise 12.75'ten satıyor. Demek ki şu anda makul rakam 13 liradır. Sayın Cumhurbaşkanına fındığın en az 13 lira olması gerektiğini anlatacağız. Taban 13 liraya oturursa asla geri düşmeyeceğine de inanıyorum" diye konuştu.

Enginyurt, istedikleri sonucu alamadıkları takdirde ise değişik bir yol izleyeceklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Meydanlarda bunu açıkça söyledim. Sayın Cumhurbaşkanı bana randevu verdi, verdi. Vermezse kendi düşünsün. Sarayın önünde çadır kurup yatacağım orada" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan kaybetseydi Türk ve İslam alemi de kaybedecekti"

24 Haziran seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni sisteminde ilk başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi tebrik eden Enginyurt, "Seçimlerde büyük teveccüh göstererek Cemal Enginyurt ve arkadaşlarının seçilmesi için 1 Kasım'da 40 bin olan oyu 24 Haziran'da da 81 bin oya yükselten ve Türkiye'de en yüksek oy artışının sağlanmasını temin eden Ordu halkına çok çok teşekkür ediyorum. Allah Ordululardan razı olsun. Oy veren vermeyen herkesin vekili olacağız. Oy veren vermeyen bizi kendi milletvekili olarak görüyor. Ordunun sorunlarını savunacak yegane ses olarak görüyor. İnşallah Orduyu mahcup etmeyeceğiz" dedi.

Enginyurt, şöyle konuştu: "Biz 45 gün boyunca 'Cumhur İttifakı, Millet Aklı' söylemine sadık kaldık. Her toplantı, her basın açıklaması, her TV programında önceliğin Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi olduğunu ifade ettik. ve samimi duygularla Cemal Enginyurt seçilmezse ülke çok şey kaybetmez ama sayın Cumhurbaşkanı seçilmezse dünya Müslümanları çok şey kaybeder, Doğu Türkistan başka olmak üzere dünya Müslümanları çok şey kaybeder, Türkiye çok şey kaybeder, devletimiz çok şey kaybeder dedik ve birinci turda sayın Cumhurbaşkanımızı yüzde 60'ın üzerindeki oyla seçmelerini rica ettik. Allah Ordulardan razı olsun yüzde 65 oy oranıyla destek verdiler. Türkiye genelinde yüzde 53 oy oranıyla seçilmesini temin ettiler. Birileri MHP'liler partilerini oy verecek ama Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyecek dediler ve propaganda yaptılar, kirli ittifakın içerisinde yer aldılar. Yüzde 5 oyu aşamaz, barajı aşarsa Tandoğan meydanında eşek gibi anıracağım diyen eşekler olmasına rağmen MHP Türkiye'de yüzde 11 oy aldı. AK Parti yüzde 42.5 oy aldı, sayın Cumhurbaşkanı yüzde 53'e oy aldı. Bu da neyi gösteriyor, MHP'liler lider Devlet Bahçeli'nin sözünü yere düşürmediler ve MHP'liler sayın Cumhurbaşkanına oy verdiler."

AK Parti adaylarına eleştiri

AK Parti milletvekili adaylarını da eleştiren Enginyurt, şu görüşlere yer verdi:

"Bu seçimlerde maalesef AK Parti'li milletvekili adayları Sayın Cumhurbaşkanına çalışmadılar. Sayın Cumhurbaşkanına oy istemediler. Sayın Cumhurbaşkanını desteklemediler. Kendilerine çalıştılar kendilerine oynadılar. Ordulular bunu gördü, MHP'ye çok yüksek düzeyde, özellikle 'bunlar gideceğine Cemal Enginyurt gitsin' diyerek büyük bir destek verdiler. AK Parti'den 10 bin oy daha alsaydık MHP'den 2 milletvekilini çıkarıyorduk. İnşallah bundan ders alırlar. Bu seçilen 3 milletvekili inşallah bundan kendine bir pay çıkarırlar. Ankara'ya oturmaya, yan gelip yatmaya gitmezler. Cemal Enginyurt bundan sonra bu milletin emrinde olacağına göre artık bundan sonra hem AK Parti vekillerine hem CHP vekillerine oturma dönemi bitmiştir. Artık çalışma Ordu'ya hizmet etme zamanıdır."

Enginyurt: "Erdoğan Kaybetseydi Türk ve İslam Alemi de Kaybedecekti"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Enginyurt: 'Erdoğan Kaybetseydi Türk ve İslam Alemi de Kaybedecekti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum:
    12:33 Murat Kurum: "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki; trafik çile olmaktan çıkacak sokakları güvenle dolacak"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen Caferiler ile Sahur Sofrası programına katıldı.

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.


Advertisement