Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Politika

Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı İstanbul'da Başladı

Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı, 12 ülkenin katılımıyla bugün İstanbul’da başladı.

24.02.2016 10:38

Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı, 12 ülkenin katılımıyla bugün İstanbul'da başladı.

İstanbul'da 12 ülkenin katılımıyla bugün başlayan Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı'nda yarın Bakanlar Konseyi oturumu düzenlenecek. Bakanlar Konseyi oturumuna Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ev sahipliği yapacak. Bakanlar Konseyi oturumuna Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro Furxhi, Bulgaristan Kültür Bakanı Vezhdi Rashidov, Bosna Hersek İçişleri Bakanı Adil Osmanovic, Yunanistan Kültür ve Spor Bakanı Aristeidis Nikolaos Dimitrios Baltas, Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kancevska Milevska'nın yanı sıra UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Francesco Bandarin katılacak.

Bakanlar Konseyi oturumunun bu seneki teması ise "Güneydoğu Avrupa ülkeleri bölgesinde kültür mirasının korunması ve sürdürülebilir yönetimi: Kültür alanında bölgesel işbirliğini güçlendirmek için öncelikler, zorluklar ve fırsatlar" olarak belirlendi. Toplantı, kültür varlıklarının sayısı ve niteliği itibariyle eşsiz bir zenginliğe sahip olan Güneydoğu Avrupa coğrafyası için bu anlamda ayrı bir önem taşıyor. Yarın Etiler Le Meridien Hotel'de saat 09.30'da başlayacak toplantı ve görüşmeler basına kapalı gerçekleştirilecek. Toplantı sonunda bir sonuç bildirgesi açıklanacak ve saat 12.15'te basın toplantısı düzenlenecek.

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kültür Bakanları Konseyi, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri (GDAÜ) İşbirliği Süreci kapsamında bölge ülkeleri arasında kültürel alışveriş ve diyalog tesis edilmesi, kültür alanında işbirliğinin arttırılması ve güçlendirilmesi amacıyla 2005 yılında kuruldu. Üst düzey politik karar alma mercilerinin oluşturduğu bir forum olan Konsey'e üye olan ülkeler Arnavutluk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya Cumhuriyeti, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye Cumhuriyeti. Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, UNESCO da resmi gözlemci statüsünde yer alıyor. Dönem başkanlığı Türkiye tarafından sürdürülmekte olan Konsey'de dönem başkanlığı üye ülkeler arasında alfabetik sırayla devrediliyor. Bu sene toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye, dönem başkanlığını Arnavutluk'a devredecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement