Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "AB ve Türkiye'nin samimi olmaları gerektiğine inanıyoruz.

08.03.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "AB ve Türkiye'nin samimi olmaları gerektiğine inanıyoruz. AB'nin değerleri bizim için çok önemlidir" dedi.

Dora, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de konuşulan dillerden birisi olan Süryanice'nin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Dora, Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca Türkçe dışındaki dillerin engelleyici ve yasakçı politikalara maruz bırakıldığını savundu.

Süryanice'nin tarihini anlatan Dora, Süryanilerin hukuki mücadelelerin ardından İstanbul'da okul açabildiğini ve eğitim vermeye başladığını söyledi.

Dora, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinden lisans düzeyinde öğrenci kabul edecek "Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü"nün açılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Gazetecilerin, Avrupa Birliği ile yapılan görüşmeleri sorması üzerine Dora, mültecilerin pazarlık konusu yapıldığını ileri sürdü. Dora, "Biz AB'yi çok önemseyen bir partiyiz. Mültecilerin pazarlık olmasını insan hakları anlamında doğru bulmuyoruz. AB ve Türkiye'nin samimi olmaları gerektiğine inanıyoruz. AB'nin değerleri bizim için çok önemlidir" dedi.

Mecliste 4 partinin olduğunu ve kendilerinin bütün milletvekillerini Türkiye'nin milletvekili olarak gördüklerini vurgulayan Dora, "Bu dokunulmazlık konusu şantaj aracı olarak kullanılmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bütün milletvekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına hazırız. Buna yanaşmıyorsunuz, hakkında fezleke bulunan bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını Meclise getirin. Biz olumlu yanıt veririz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement