HÜDA PAR liderinden ittifak çıkışı: O defteri kapattık - Son Dakika
Politika

HÜDA PAR liderinden ittifak çıkışı: O defteri kapattık

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gazetecilerle yaptığı toplantıda ittifak görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, bazı partilerin adaylarını çekip destek verebileceğini belirtirken, HÜDA PAR'ın ittifak görüşmelerini noktaladığını ve adaylarıyla birlikte çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

08.03.2024 14:03  Güncelleme: 14:06

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakı adına herhangi bir aday çekme kararı alıp almayacaklarıyla ilgili konuştu. İttifak görüşmeleri konusunda "O defteri kapattık." diyen Yapıcıoğlu, adaylarının seçilmesi için bütün çabayı göstereceklerini söyledi.

"PARTİLER KULLANDIKLARI DİLE DİKKAT ETSİNLER"

Kocaeli'de gazetecilerle bir araya gelen Yapıcıoğlu, yerel seçim süreciyle ilgili "Bu seçimlere hazırlık yapan bütün siyasi partiler, bu siyasi partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, kurdukları üsluba dikkat etsinler. Kim ki kendi siyasi çıkarları için, kendi tabanını konsolide etmek, kendi tabanındaki safları sıklaştırmak için bu milletin evlatlarını birbirine karşı kışkırtıp düşmanlaştırıcı bir dil kullanıyorsa, o millete düşmandır, ondan millete hayır gelmeyecektir.

Bizim dilimiz ve üslubumuz, bize saldıranlar ne kadar çirkefleşirse çirkefleşsin asla onların kurduğu dil gibi, onların üslubu gibi olmayacak. Biz kimseye hakaret etmeden siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz ama yeri geldiğinde, cevap vermek gerektiğinde mutlaka onlar da hak ettikleri cevabı alacaklardır" dedi.

"İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNE NOKTAYI KOYDUK"

İttifak hakkında konuşan Yapıcıoğlu, "Bazı yerlerde şu söylentileri dolaşıyor. Birileri diyor ki 'İttifak görüşmeleri noktalandı mı? O kapı kapandı mı? Halen devam ediyor mu? Bazı yerlerde adayların, bazı partilerin kendi adaylarını çekebileceği falan konuşuluyor.' Mümkündür. Bazı partiler, bazı yerlerde adaylarını çekip bir yerlere destek verebilirler ama HÜDA PAR açısından, biz ittifak görüşmeleri ile ilgili noktayı koyduk, o defteri kapattık. Çıkardığımız adayları, hepsiyle, inşallah en iyi şekilde bir sonuç almak üzere, sahada birlikte çalışıyoruz ve seçtirmek için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız" diye konuştu.

YENİDEN REFAH DA İTTİFAKA KAPILARI KAPATMIŞTI

14 Mayıs genel seçiminde 'Cumhur İttifakı' içerisinde yer alan YRP ile AK Parti yerel seçim süreci boyunca pek çok kez görüşmüş ancak uzlaşma sağlanamamıştı. Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin yerel seçim kararını açıklamış ve Ankara, İstanbul ve İzmir'de kendi adaylarını çıkarmıştı.

HÜDA PAR liderinden ittifak çıkışı: O defteri kapattık
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika HÜDA PAR liderinden ittifak çıkışı: O defteri kapattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Osman Keçeci: Pkk dan daha tehlikeli bir parti. AKP oy için kimlere el açıyor?!? 92 70 Yanıtla
  • LEVENT ÖĞÜÇBİLEK: Bu ne ego binde 5 oyun var ittifaka kapılarınkapatmışın ağlanacak haline gülüyorsun 106 55 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Genel seçimde görüşürüz. 100 38 Yanıtla
  • Ali Akbalık: Çokta tın, isabet olmuş. 58 39 Yanıtla
  • Eyup Karahan: Doğru karar kimseye ihtiyaç yok. 49 29 Yanıtla
  • Ziya Öner: Emekli perişan olduktan sonra kapatsan ne olur kapatmasan ne olur... 27 19 Yanıtla
  • Whatisup Up: "PARTİLER KULLANDIKLARI DİLE DİKKAT ETSİNLER" başlıktaki metni lutfen dikkatlice okuyunuz. 27 7 Yanıtla
    Necati Kaya: Ortagını iyi gözlemlemiş . O başlıkta bunu bariz açıklıyor. 17 6
  • Muhlis Çağıran: Şeriat ne zaman geliyor başkan . Güney doğu halkına şeriat sözü vermiştiniz,yoksa tek amacın vekil olmaktı Ortağı bulunduğun hükümet emekliye zam vermem diyor,Nerden nereye 0=0 1 0 Yanıtla

Advertisement