Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Partiler İsrail'in Gazze'deki Saldırılarını Kınadı - Son Dakika
Politika

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Partiler İsrail'in Gazze'deki Saldırılarını Kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi\'ndeki Partiler İsrail\'in Gazze\'deki Saldırılarını Kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) partiler, Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, uluslararası kamuoyunun acilen İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurması çağrısında bulundu. Parti üyeleri, İsrail'in işgalci olduğunu ve demokrasi ile insan haklarının gelişmesini engellediğini vurgulayarak, ABD ve Batılı ülkelerin bu saldırılara destek verdiğini ifade etti. Müslüman ülkelerin bu zulmü durdurması gerektiği ve uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

26.10.2023 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) partiler, Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, uluslararası kamuoyunun acilen İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurması çağrısında bulundu.

Kürdistan Adalet Toplumu Partisi (Komel) Yüksek Kurulu Üyesi Faruk Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin sadece bir ülkenin değil tüm dünya Müslümanlarının meselesi olduğunu belirtti.

Ali, "Tüm Müslümanların bunu kendi acısı olarak görmesi gerek. En azından ellerinden bir şey gelmiyorsa da dile getirmeleri veya kalben bundan rahatsızlık duymaları gerekir. Çünkü siyonist güçler hiçbir kanun ve yasa tanımıyor." dedi.

Komel'e bağlı yardım kuruluşlarının Gazze halkı için yardım topladığını aktaran Ali, "Maalesef Arap devletleri ya tarafsız ya da İsrail'e destek veriyor. Ancak halklar arasında İsrail'e karşı Gazze halkı ve Hamas destekleniyor." diye konuştu.

"ABD ve Batılı ülkeler yapılanlara sınırsız yeşil ışık yakmış"

Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Sözcüsü Halil İbrahim de Filistin halkını desteklediklerini belirterek, "İsrail'in işgalci olduğu aşikar. Aynı zamanda bölgenin kanseri. Demokrasi ve insan haklarının gelişmesin önünü tıkayan bir rol oynuyor." dedi.

Gazze'de yaşananları "savaş suçu ve katliam" olarak niteleyen İbrahim, şunları söyledi:

"Uluslararası kamuoyunun acilen bunu durdurması ve rolün oynaması için çağrıda bulunuyoruz. İsrail'e bu yaptıkları için hesap sorması gerekiyor. Görüyoruz ki ABD ve Batılı ülkeler bu yapılanlara sınırsız yeşil ışık yakmış. Keşke Kürdistan bölgesi daha iyi bir tavır sergileseydi. Biz İslami Birlik Partisi olarak il ve ilçelerde protesto gösterileri yaptık. Bizim bu konuda tavrımız nettir. Batılı ülkeler bahsettikleri demokrasi ve insan hakları konusunda sınıfta kaldı."

"Müslüman ülkeler bu zulmü durdurmalı"

Kürdistan İslami Hareket Partisi (Bizutnava) Siyasi Büro Üyesi Nimet Muhammed, Gazze halkına yönelik İsrail zulmünün durdurulması gerektiğini belirtti.

Bunun için parti olarak protestolar düzenlediklerini aktaran Muhammed, "Uluslararası kamuoyunun buna dur demesini istedik. Nasıl ki ABD ve Batılı ülkeler siyonist rejime destek verdiyse, Müslüman ülkeler de bu zulmü durdurmalı. Arap ülkelerindeki insanlar memnun değil çünkü bu ülkelerin yöneticileri bu durum üzerinde gerekli konuşmayı yapmadı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Partiler İsrail'in Gazze'deki Saldırılarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement