İYİ Parti'de liste tepkisi - Son Dakika
Politika

İYİ Parti'de liste tepkisi

İYİ Parti\'de liste tepkisi

İYİ Parti'nin pazar günü yapılan 2'nci Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu (GİK) anahtar listesinin belli olması ardından parti içinden tepkiler yükseldi.

22.09.2020 16:11  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti'nin pazar günü yapılan 2'nci Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu (GİK) anahtar listesinin belli olması ardından parti içinden tepkiler yükseldi.

İYİ Parti'nin hafta sonunda ANFA Altınpark'ta gerçekleştirdiği 2'nci Olağan Kurultay'ında Meral Akşener, yeniden genel başkan seçildi. Akşener'in, GİK anahtar listesinin kesinleşmesinin ardından parti içinden bazı isimlerden tepkiler geldi. Kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın kanadından delegeye 'çizilecekler' listesi dağıtıldığı iddia edildi. Bu listede, Akşener'in delegeye seçilmesi için önerdiği 100 kişilik anahtar listesinde olan isimlerin de bulunması partiyi karıştırdı. Dağıtılan 'çizilecekler' listesinde Hayrettin Nuhoğlu, Ferudun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk gibi isimlerin yer aldığı belirtildi.

18 VEKİL GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİNE KATILMAYACAKYarın veya Perşembe günü yapılması planlanan grup başkanvekili seçimine Ümit Özdağ, Durmuş Yılmaz, İsmail Koncuk başta olmak üzere 18 milletvekilinin katılmayacağı öğrenildi. Özdağ'ın yakın çevresine, açıklanan liste üzerine tepki göstererek protesto amacıyla grup başkanlıkvekili seçimine katılmayacağı belirtildi. Ayrıca parti yönetime muhalif vekillerin ise önümüzdeki günlerde Akşener'den özel bir görüşme talep ederek teşkilat başkanı Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'ndan duydukları rahatsızlıkları dile getirecekleri ifade edildi.AYTUN ÇIRAY'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dün saat 16: 00'da Sayın Genel Başkan Meral Akşener ile gizlilik kaydı olmayan bir görüşmemiz olmuştur. Kendisine tespit ve önerilerimi söyledim. Tarihe not düşmek açısından faydalı oldu." ifadesini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İYİ Parti'de liste tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement