Karatay Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Politika

Karatay Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı

Karatay Kültür Merkezi\'nin Temeli Atıldı

Konya'nın Karatay ilçesi, yeni bir proje olan Karatay Kültür Merkezi'ne kavuşuyor. Belediye Başkanı Hasan Kılca, 4 bin 100 metrekarelik kompleks tesisin temel atma programında yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak vatandaş odaklı hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti. Karatay Kültür Merkezi, yeni nikah düğün ve sergi salonundan oluşacak ve 103 milyon liraya mal olacak.

03.05.2023 14:51  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Karatay Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Vatandaş odaklı hizmetlerini kesintisiz bir şekilde sürdüren Karatay Belediyesi, ilçeye yeni bir proje daha kazandırıyor. Aziziye Mahallesinde hayata geçecek olan ve yeni nikah, düğün ile sergi salonundan oluşacak Karatay Kültür Merkezi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

"Biz Karatay'a ağışız Karatay'ın dertlisiyiz"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 4 bin 100 metrekarelik inşaat alanına sahip kompleks tesisin temel atma programında yaptığı konuşmada, belediye olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te ortaya koyduğu sosyal belediyecilik ile 2019'da gösterdiği Gönül Belediyeciliği vizyonundan aldıkları ilhamla aralıksız bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, "Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere değerli bakanlarımızın, valimizin, genel başkan yardımcımızın, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımız ile teşkilatlarımızın gayretleri; hemşehrilerimizin dua ve destekleri sayesinde Karatayımız bugüne kadar birçok güzel hizmetle buluştu. Bizler de bu zengin ve köklü mirasın emanetçileri olarak; Karatayımıza ve şehrimize hizmetkar olma gayretiyle tamamlanan her hizmetin hemen ardından yeni bir projeye başlıyor, projelerimizi ivedilikle bitirmek için çalışıyoruz. Çünkü AK Parti Belediyeciliğinde, Konya Modeli Belediyecilikte hep üretmek ve vatandaşımızın mutluluğuna, refahına ve hayatına katkı sunmak vardır. Kimileri sadece laf üretir, kimileri de işte böyle iş üretir, hizmet yapar. Bizler, laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olmayı kendimize şiar edindik. Çünkü biz; Karatayımızın, Konyamızın ve şu güzel ülkemizin her taşını, toprağını, havasını ve suyunu bir başka seviyoruz. Bize düşen, bu sorumlulukla harekete geçmek ve Karatay'ın her bir noktasına hizmet ulaştırmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin ve hemşehrilerimizin omuzlarımıza yüklediği kıymetli sorumluluğun hakkını vermeye çalıştık. Biz Karatay'a aşığız. Biz Karatay'ımızın dertlisiyiz" dedi.

"Karatayımız modern bir tesise daha kavuşuyor"

Son 4 yılda da neredeyse her güne bir proje ve yatırım sığdırdıklarını aktaran Hasan Kılca, bugün itibariyle Karatay için 136'ncı temel atma programlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz hafta, önce belediye olarak yapımını tamamladığımız İsmil Çarşı ve Ekmek Fırın'ımız ile Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışını yaptık. Ardından Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temelini attık. Pazartesi günü ise Türkiye'nin en büyük, Konyamızın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temelini attık. 120 milyon liraya mal olacak merkezimizi inşallah kısa sürede tamamlayarak özel bireylerimiz ve ailelerinin istifadesine sunacağız inşallah. Dün de Cumhurbaşkanımız Konyamız için onlarca yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Bugün ise ilçemizin bir başka ihtiyacı olan Karatay Kültür Merkezi'mizin temelini atıyoruz. Karatay Kültür Merkezi, 4 bin 100 metrekare inşaat alanından oluşuyor. Merkezimizi 103 milyon liraya mal edeceğiz. Sanatsal sergilerin düzenlenebileceği bir sergi salonu, toplantı ve nikah salonlarından oluşan kompleks projemizi ilçemize ve şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Karatay Halk Kütüphanemizin yer teslimini yapıyoruz. Akçeşme Mahallemizdeki çalışmalarımızla burayı yeniden ayağa kaldıracağız. Kadim ilçemiz Karatay'ımızı daha da zenginleştireceğiz. Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Hemşehrilerimizin hayatlarının her anlarında en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehirler imar etmek için, tam kadro milletimizin hizmetinde olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aziziye Mahallesi'ne kazandırılacak Karatay Kültür Merkezi'nin temeli, protokol üyelerinin katılımıyla dualar eşliğinde atıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karatay Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement