Millet ve Adalet Partisi Kuruldu - Son Dakika
Politika

Millet ve Adalet Partisi Kuruldu

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

19.11.2014 19:27  Güncelleme: 19:40

Millet ve Adalet Partisi'nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığına sunuldu.

Bağımsız milletvekili İdris Naim Şahin, partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti'ye sert eleştirilerek yönelterek, " Türkiye Cumhuriyeti'ni tasfiye etme amacı taşıyorlar" dedi. "Mevcut iktidarın ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlarla örtbas etme gayretinde" olduğunu öne süren Şahin, toplumsal alanda büyük bir ayrışmanın yaşandığını, vatandaşın devletine güveninin sarsıldığını savundu.

"İKTİDAR, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ TASFİYE ETME AMACI TAŞIYOR"

İktidarın uyguladığı yapının, Türkiye Cumhuriyeti'ni tamamen tasfiye etme amacı taşıdığını iddia eden Şahin, "Bugün ülkemizde hırsızı yakalamak suç olmuştur. Oduncu Ahmet'i, fırıncı Hasan'ı, işçi Hüseyin'i yargılamak meşru ama kendisini dokunulmaz zannedenleri yargılamak artık suç ve imkansız hale getirildi" diye konuştu.

"KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

İktidarın yurt içinde ve yurt dışında güven vermediğini ileri süren Şahin, şunları kaydetti:

"Ülkemizde millet için değil millete rağmen bir yönetim anlayışı benimsendiğinden dolayı bu kötü gidişe dur demek için bu yola çıktık. Yozlaşmış, yolsuzluk batağına saplanmış, kendi milletine şantaj yapanlara boyun eğmiş, yeni vesayetler icat etmiş ve kendini tüketmiş bir siyaset anlayışını burada önce camiamız olarak, sonra da gönülleri, fikirleri, duyguları bizimle olan aziz milletimiz adına reddediyoruz. Bu kadro, adaletten asla şaşmayacaktır. Bu kadronun adalet anlayışı sadece adalet saraylarında kalmayacak, vatanın her karış toprağında, hayatın her anında ve her alanında hakim olacaktır. Eski ya da yeni vesayetin her türlüsüne sonuna kadar karşı duracağız."

"TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR MİLAT OLACAK"

Milad Partisi kurucularından Mehmet Bozdemir, partinin Türk siyasi tarihinde bir milat olacağını söyledi.

Türkiye'nin "legal ama görünmeyen, yönetme melekelerini tamamen kaybetmiş bir hükümet tarafından yönetildiğini" öne süren Bozdemir, bu durum karşısında mevcut muhalefet partilerinin de bir alternatif olamadığını savundu. Bozdemir, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir partinin devletleşmesini ve devletin de partileşmesini yaşıyoruz. Bizi yeni bir siyasi parti olarak algılamayın. Biz, yeni bir siyasetiz. Siyaset kurumunu yeniden yapılandıracağız. Türkiye'nin en önemli problemi hiçbir problemi çözemeyen, itibarsızlaştırılmış siyaset anlayışıdır. lider odaklı olmayan parti içi demokrasisini işleten, kadro odaklı proje bazlı bir siyasi parti olacağız."

ÖMER ALTIPARMAK DA KURUCULARI ARASINDA

Öte yandan yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.



Millet ve Adalet Partisi Kuruldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Millet ve Adalet Partisi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • yilmaz yeni: sende bir cacık olmaz nayim efendi 24 23 Yanıtla
  • halis buruk: kim gider ki senin arkandan merak ediyorum. Ancak taklacı güvercinler. 13 32 Yanıtla
  • vatandaş: senden bir cacik olmaz insan yediği yere sahip çıkacak onların sayesinde bakanbile oldun birde kendi bileğini görelim, yada ense traşımı idi. 12 25 Yanıtla
  • reis: Ya idris keşke pelsinvanya itaat partisi deseydin daha iyi yakışırdı 23 14 Yanıtla
  • sinan cem: hayatımda gördüğüm en seviyesiz siyaset adamı. 11 21 Yanıtla
  • asker: yürü be idris arkandayız 22 7 Yanıtla
  • köroğlu: oyum sanadır reis çünkü sende milliyetci düşünceler var onun için iç işleri bakanlığından aldılar pkklıları incitiyo diye 15 9 Yanıtla
  • halim: Gerçek miiliyetçidir idris naim şahin. . Gerçek türktür bölücü yada yandaş değil hdp'liler çok korkar şahin'den 15 9 Yanıtla
  • ali kemal: Sana Bir Oy Veririm Ama Önce Bir Takla Atta Görelim 13 10 Yanıtla
  • ORDULU: HAYDİ TAKLACI NAİM GELDİ 8 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement