Milletvekili kayıtları devam ediyor - Son Dakika
Politika

Milletvekili kayıtları devam ediyor

TBMM'de 28. dönem milletvekili genel seçimlerinin ardından mazbatasını alan milletvekillerinin kayıt işlemine devam ediliyor. Görme engelli CHP Antalya milletvekili Serap Yazıcı Özbudun kaydını yaptırırken diğer milletvekilleri de rozetlerini takıp görevlerine başladılar.

27.05.2023 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili kayıtları devam ediyor

Görme engelli milletvekili Özbudun yaptırdı

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), 28'inci dönem milletvekili genel seçimlerinin ardından mazbatasını alan milletvekillerinin kayıt işlemine devam edildi.

Görme engelli CHP Antalya milletvekili Serap Yazıcı Özbudun TBMM Şeref Holüne gelerek kaydını yaptırdı. Özbudun, kendisi için özel bir an olduğunu belirterek, "Yıllarca Anayasa profesörü olarak öğrencilerine yasama, yürütme ve yargı organlarının işleyişini, Meclis İçtüğü'nden Anayasal sorunları anlattım. Şimdi ise yasama organının bir üyesiyim. Yüksek lisans, doktora, doçentlik, profesörlük gibi pek çok belge aldım. Ancak verilen mazbata bambaşka. Çünkü bu belgenin temelinde halkın iradesi var" ifadelerini kullandı.

Özbudun'a rozetini ablası İnci Güçlü taktı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Salim Ensaroğlu, 20 yıldır siyasetten kopmadığını söyleyerek, "Ben hem parti olarak Doğru Yol Partisi'nde siyasetten kopmadım hem de bağımsız olarak siyasetten kopmadım. Hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte güzel işler yapacağız" şeklinde konuştu.

Ensarioğlu'na rozetini en küçük oğlu Kerem Ensarioğlu taktı.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'in rozetini de küçük oğlu Kaan taktı.

Yeniden Refah Partisi Konya milletvekili Ali Yüksel, yeniliğe ayak uydurduklarını söyleyerek, "İnsanlarımıza ve insanlığa yeni çözümler sunacağız, Allah'ın izniyle hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Yüksel'e rozetini Şeyma Nur Yüksel taktı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul milletvekili Doğan Bekin, 28 dönemde parti olarak yeni bir siyasi anlayışla hareket edeceklerini kaydederek, Bütün 85 milyonu kucaklayan politikalarla inşallah damgamızı vuracağız. Özellikle dış politika konusunda Türkiye'nin yeniden lider ülke olması ve D8'in işlerlik kazandırılması, komşu ülkelerle olan münasebetlerde Türkiye'nin çıkar ve menfaatlerini koruyarak, ikili ilişkilerin yeniden düzenlenmesi konusunda önemli adımlar atacağız" ifadelerini kullandı. Bekin'e rozetini Mutia Uran taktı.

CHP Ankara milletvekili İdris Şahin kayıt yaptırmaya Türkiye İstiklal Şehit ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Torun Mengüloğlu ve üyeleriyle birlikte geldi. Şahin'e rozetini Mengüloğlu taktı. Şahin, "İnşallah 28. Dönemin ülkemize huzur, barış ve sükunet getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Parlamentomuzun, ülkemizin derinleşen sorunlarına 28. Dönemde kalıcı çözümler üretecek bir bahar havasını oluşturacak bir iklimi yakalamasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili kayıtları devam ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili kayıtları devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement