Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hatay'da - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hatay'da

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hatay\'da

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke çapında yaptıkları çalışmalar neticesinde, kızları okula gönderme oranını yüzde 100'ün de üzerine çıkardıklarını kaydetti.

05.08.2014 14:32

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke çapında yaptıkları çalışmalar neticesinde, kızları okula gönderme oranını yüzde 100'ün de üzerine çıkardıklarını kaydetti.

Bakan Avcı, Eğitim Çalıştayı'na katılmak ve bir takım incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da sırasıyla partisinin il teşkilatını, Antakya Belediyesi'ni ve Antakya'nın tarihi çarsısı Uzun Çarşı'yı ziyaret etti.

Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde İl Başkanı Murat Genco ve partililer tarafından karşılanan Bakan Avcı, Hatay'ın eğitimde gerek alt yapı itibariyle gerekse beşeri yapı itibariyle Türkiye'nin ortalamasının üzerinde seyreden bir il olduğunu söyledi.

Hatay'ın son 12 yılda eğitimde çok ciddi mesafeler aldığının altını çizen Avcı, "Sadece eğitimde değil, ulaşımda, sağlıkta, emniyette ve adalette çok mesafeler aldı. Özellikle okul öncesi eğitimde Hatay'da çok ciddi çalışmalarımız var. Bütün Türkiye genelinde var ama Hatay'da buna daha çok ihtiyacımız var" dedi.

Hatay'da aynı zamanda bölgede yaşanan olaylar nedeniyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları için değil, Suriyeli misafir öğrenciler için de bir takım düzenlemeler yaptıklarını anlatan Bakan Avcı, "Devletimizin imkanlarıyla çok şükür misafir çocuklarımızın da eğitimine, sizlerin katkıları ve misafirperverliğinizle o çocuklarımızın da bu olağanüstü durumdan daha az etkilenmelerini sağlamak için çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Avcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaman zaman ülkemize gelen yabancı misafirlerimize Türkiye ile ilgili bilgi verirken, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması alanında sağladığımız başarıları anlatıyorum. Onlar da bizleri tebrik ediyorlar. Türkiye'nin özellikle kız çocuklarının okullaştırılması konusunda gösterdiği başarılar nedeniyle tebrik ediyorlar. Ben de o vesileyle diyorum ki sizdeki rakamlar yanlış, Türkiye'nin yüzde 97 oranında kız çocuklarının okullaştırılması meselesi şimdi yüzde yüzü de aştı. Türkiye'deki kız çocuklarının okullaştırılma oranı yüzde yüzün üzerine çıktı. Tabi istatistikler olarak yüzde yüzün üzerine nasıl çıktığınız, yani her 100 çocuktan 105'ini nasıl okullaştırırsınız gibi bir soru işareti doğuyor. Ben de diyorum ki biz sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın kız çocuklarını değil, Suriye'den gelen kızlarımızı da okullaştırdığımız için yüzde yüzün üzerine çıktık."

Bakan Avcı daha sonra Antakya Belediyesi ve Antakya Uzun Çarşı'daki esnafı ziyaret etti.

Bakan Avcı'ya Hatay'a özgü hediyeler verildi, künefe de ikram edildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement