Muhsin Yazıcıoğlu Konya'da - Son Dakika
Politika

Muhsin Yazıcıoğlu Konya'da

Muhsin Yazıcıoğlu Konya\'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Mutlaka Kuzey Irak'a Sınırlı Bir Operasyon Düzenlemesi Gerektiğini Belirterek, Bu Operasyonun Seçimleri Etkileyeceğini Düşünmediklerini Söyledi.

09.07.2007 19:20

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski genel başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin mutlaka Kuzey Irak'a sınırlı bir operasyon düzenlemesi gerektiğini belirterek, bu operasyonun seçimleri etkileyeceğini düşünmediklerini söyledi.

Konya bağımsız adayı Hüseyin Arı'yı desteklemek amacıyla Konya'ya gelen Muhsin Yazıcıoğlu, Bera Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Bazı kesimlerin BBP'nin büyümesini engellemek için çeşitli oyunlar oynadığını ancak başarılı olamadığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, "Hrant Dink cinayetinde iki mağdur var; biri Dink'in ailesi, diğeri ise iftiraya uğrayan BBP'dir. Partimizi odak haline getirmek için çeşitli oyunlar oynandı. Yıllar önce insani duygularla yapılan yardımlar, sanki cinayete azmettirmek için

yapılmış gibi gösterilerek bir mizansen hazırlandı. İş yargıya intikal etti ve her geçen gün olayın partimizle alakasının olmadığı biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca Danıştay baskını, Malatya olayı gibi olaylarda da ilk akla Muhsin Yazıcıoğlu geliyor. Bazıları, 'Biz oraya yönlendirelim de sonu gelir nasılsa' gibi bir mantıkla oyunlar oynuyor. Bu, medyada köşe başlarını tutan bazı kimselerin bir hareketidir ve bu kimselerden özür de beklenmez" dedi.

Gazetecilerin, meclise girdikleri taktirde herhangi bir partiyle koalisyon kurup kurmayacakları sorusu üzerine Yazıcıoğlu, "Meclisin tablosu çok değişecek gibi. Sağdakiler sola, soldakiler ise sağa kayıyor. Kimin eli kimin cebinde, kim nerede duruyor belli değil. Fikirler, ideolojiler kaydı. Bu seçim, çok sürprizlerle dolu bir seçim olacak. BBP olarak, biz ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, terör ve şiddete karşı olan ve PKK'ya terör örgütü diyen herkesle işbirliği içinde oluruz. Milliyetçi Hareket

Partisi (MHP) bizim düşmanımız değil. Biz hiç bir partinin arka bahçesi değiliz. BBP kendine ait bir partidir. Ancak biz MHP'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ise Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile koalisyon yapmasını önlemek isteriz. Biz herkesi milli merkezde buluşturarak bir çekim alanı oluşturacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin Kuzey Irak'a sınır ötesi bir operasyon yapılıp yapılmaması konusundaki sorusuna ise Yazıcıoğlu, "Eğer Genelkurmay Başkanı, Kuzey Irak'a bir sınır ötesi harekat yapılmasını istiyorsa bu çağrı dinlenmelidir. Türkiye, Kuzey Irak'a mutlaka bir sınırlı sınır ötesi operasyon düzenlemelidir. Bu operasyonun seçimleri etkileyeceğini zannetmiyorum. Birleşmiş Milletler'in 51. maddesine göre terörle mücadele eden ülkeler, sıcak takip kapsamında bu tür bir operasyon düzenleyebilir. Türkiye de bu

hakkını kullanmalıdır. Bu, bir seferberlik ilanı olmadığı için de meclis için bir sorun teşkil etmez. Ancak operasyondan önce Barzani'nin ülkemizi bir finansman aracı olarak kullanması engellenmeli. Ovacık'a yeni bir sınır kapısı açılmalı ve yapılacak operasyonun siyasi sonuçlarını göğüsleyecek bir yönetim sergilenmelidir. Ayrıca terörü besleyen dış güçler de ifşa edilerek, terör örgütü kapsamına alınmalıdır" diye cevap verdi.

(MÇ-FM-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Muhsin Yazıcıoğlu Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement