Partileşme çalışması süren "Memleket Hareketi" yaza kadar 60 ilde örgütlenecek - Son Dakika
Politika

Partileşme çalışması süren "Memleket Hareketi" yaza kadar 60 ilde örgütlenecek

CHP'den zehir zemberek sözlerle istifa eden Muharrem İnce, yeni partisiyle ilgili yol haritasını belirledi. İnce, İstifa duyurusunu yaptığı açıklamasında kuracakları partinin yaz ortasına kadar 60 ilde örgütleneceğini söyledi.

08.02.2021 17:59  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kurultayı'ndan sonra "Memleket Hareketi"ni başlatan Muharrem İnce basın toplantısı düzenledi.

Memleket Hareketi'ni başlatan ve yeni parti kurma hazırlıklarını tamamlayan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. Ankara'da basın toplantısı düzenleyen İnce, CHP yönetimine de sert eleştiriler yöneltti. CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin yeni kuracağı partiye katılacağını hatırlatan İnce, Meclis'te grup kuracak vekil sayısına ulaşacaklarını da söyledi.

"YAZ ORTASINDA 60 İLDE ÖRGÜTLENİRİZ"

Herkesin istifa açıklamasına kilitlendiği basın toplantısında Muharrem İnce, Memleket Hareketi'nin yol haritasını da laf arasında açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2,5 yıllık bir süre olduğunu anımsatan İnce, "Bu kadar kısa sürede daha kurulmamış bir partiyle yüzde 50+1 hedefi ne kadar gerçekçi?" sorusuna, "Çok gerçekçidir. Türkiye tarihine ve dünyaya baktığınızda bu mümkündür. 3 ay içinde olmayacak her seçimde bu mümkündür. Bunu başaracağız, bunu göreceksiniz. Birlikte siyaset yapacağım arkadaşlarım da ellerini taşın altına soktular. Büyük çoğunluğu daha önce siyaset yapmamış. Tecrübeli arkadaşlarımız da var. Önümüzdeki çok kısa bir süre içerisinde en az 60 ilde örgütleneceğiz. Bu yaz ortasında 60 ilde örgütleniriz." yanıtını verdi.

Partileşme çalışması süren 'Memleket Hareketi' yaza kadar 60 ilde örgütlenecek

"ERDOĞAN KARŞISINDA YÜKSEK OY ALANI İKİNCİ TURDA DESTEKLEYECEĞİZ"

"Erdoğan karşısındaki adayın yüzde 50+1 alabilmesi için muhalefetin sizin dışınızda hiç aday göstermemesi gerekiyor" ifadesi üzerine İnce, şunları kaydetti:

"Yine bir matematik sorunu var. Tek adayla yarışmak katılımı düşürür. Birinci turda herkes adayını çıkarmalıdır, yarışmalıdır. Milletin huzurunda söz veriyorum. Eğer CHP'nin, İYİ Parti'nin adayı, Erdoğan karşısındaki herhangi bir aday en yüksek oyu alırsa ikinci turda onu destekleriz. 'Bölüyor' diyenler korkuyorlar tahtları, koltukları sallanacak diye. Bölme yok, gel yarışalım hep birlikte. Hazine parası, binalar senin olsun. İkinci tura Erdoğan karşısında sen kalırsan, seni de destekleyeceğiz. Bu kadar basit. Siyasete 'Dostlarla iktidar olacağım' diye başlanmaz. Tek başıma 50+1 alacağım. Parti bunun için kurulur, böyle yola çıkar. Ama seçime yakın görürsün, külahını koyarsın, düşünürsün ve bakarsın ki olmuyor o zaman ittifak kurarsın."

Partileşme çalışması süren "Memleket Hareketi" yaza kadar 60 ilde örgütlenecek
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Partileşme çalışması süren 'Memleket Hareketi' yaza kadar 60 ilde örgütlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement