Rusya, Drujba boru hattı üzerinden Polonya'ya petrol akışını kesti - Son Dakika
Politika

Rusya, Drujba boru hattı üzerinden Polonya'ya petrol akışını kesti

Rusya, Drujba boru hattı üzerinden Polonya\'ya petrol akışını kesti

Rusya, Polonyalı petrol şirketi PKN Orlen'e Drujba boru hattı üzerinden sağladığı petrol sevkiyatını durdurdu.

25.02.2023 17:06  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Polonyalı petrol şirketi PKN Orlen'e Drujba boru hattı üzerinden sağladığı petrol sevkiyatını durdurdu. Şirket duruma hazırlıklı olunduğunu, müşterilerin petrol tedarikinde herhangi bir sorun yaşamayacağını bildirdi.

Rusya, Polonyalı petrol rafinerisi ve petrol perakendecisi PKN Orlen tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Drujba boru hattı üzerinden yaptığı petrol sevkiyatını durdurduğu bildirildi. Böyle bir duruma tamamıyla hazır olunduğu, rafineriye petrol tedarikinin başka ülkelerden deniz yoluyla sağlanmakta olduğu belirtildi. Polonyalı müşterilerin benzin ve dizel yakıt dahil olmak üzere Orlen'in ürünlerine erişim konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacakları vurgulandı.

PKN Orlen, Drujba üzerinden petrol ihtiyacının yalnızca yüzde 10'unu tedarik ediyordu

Polonyalı petrol şirketi Orlen, Ukrayna'da savaşın başlamasının ardından Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol ve hazır yakıt ticaretini tamamıyla durdurmuş, Kuzey Denizi, Batı Afrika, Akdeniz, İran ve Meksika körfezi ülkelerinden petrol tedarikine başlamıştı. 2022 sonlarına doğru ise Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. Polonyalı şirket, son dönemde Drujba boru hattı üzerinden petrol ihtiyacının yalnızca yüzde 10'unu tedarik ederken, söz konusu petrol ticareti Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya getirilen uluslararası ambargolara dahil edilmemişti. Orlen, Rus firması Tatneft ile 2024 sonuna kadar geçerli olan anlaşmasını yeni bir Avrupa Birliği (AB) yaptırım paketi olmadan askıya alması durumunda ise tazminat ödemek zorunda kalacaktı.

Ukrayna savaşının başlamasın ardından Drujba boru hattından Polonya ve Almanya'ya yapılan doğal gaz sevkiyatı ise tamamen durmuştu. - VARŞOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Rusya, Drujba boru hattı üzerinden Polonya'ya petrol akışını kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement