Saniad 3. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

Saniad 3. Olağan Genel Kurulu

Saniad 3. Olağan Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: "Türkiye'ye insanlığın ihtiyacı var. Çünkü bugün yeryüzünde hakim olan küresel finans oligarşisinin insanlığa kan ve gözyaşından başka verdiği hiçbir şey yok. İnsanlık yeni bir insan ve adalet düzeni bekliyor"

14.09.2013 16:50

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'ye insanlığın ihtiyacı olduğunu belirterek, "Çünkü bugün yeryüzünde hakim olan küresel finans oligarşisinin insanlığa kan ve gözyaşından başka verdiği hiçbir şey yok. İnsanlık yeni bir insan ve adalet düzeni bekliyor" dedi.

Sancaktepe Sanayici ve İşadamları Derneğinin (SANİAD) 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Külünk, büyük tarihin evlatları olduklarını, Anadolu'nun da büyük bir tarihin devamı olduğunu ifade etti.

Külünk, "Her ne kadar diplere gömülmek istenmişse de bu tarih, bu milletin derin hafızasında çok güçlü bir şekilde yaşıyor, yaşamaya devam edecek. Bu tarihle bu millet, yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen yüzleşecek ve geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecek" dedi.

Tüccarların, 21. yüzyılda Türkiye için en değerli varlıklar olduğunu dile getiren Külünk, "50 bini aşkın ihracatçımız demek, aslında Türkiye'nin gönül, akıl, kültür elçileri demektir" diye konuştu.

Metin Külünk, işadamlarının sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biliniz ve emin olunuz ki, Türkiye zor bir coğrafyanın parçasıdır. Üç kıtanın kesiştiği, dünyanın stratejik 9 önemli boğazının ikisinin bulunduğu, ticarette ve enerjide kesişme noktası olan bir coğrafyada devlet olmak, bu topraklarda farklılıklardan bir birlik üreterek siyasi ve iktisadi güç olmak, küresel dengeleri direkt etkileyecek bir unsurdur. Önceliğimiz iç barıştır. Önceliğimiz kendi içimizdeki birlik ve beraberliktir. Hangi anlayıştan, hangi düşünceden olursak olalım Türkiye bir tane. İki tane Türkiye yok. Biliniz ki, bu bir tane olan Türkiye'ye sadece sizin, benim ihtiyacımız yok. Türkiye'ye insanlığın ihtiyacı var. Çünkü bugün yeryüzünde hakim olan küresel finans oligarşisinin insanlığa kan ve gözyaşından başka verdiği hiçbir şey yok. İnsanlık yeni bir insan ve adalet düzeni bekliyor. Bu düzenin bütün kodları bizim tarihimizdeki Yunus'ta, Gülbaba'da, Hacı Bayram Veli'de, Hacı Bektaş-ı Veli'de, Mevlana'da gizlidir. Bu kodları bir bereket anlayışına dönüştürmekle yükümlüyüz. Bunun için kendi içimizde barış içinde olmak zorundayız. Hepimiz dilimize dikkat etmeliyiz."

- SANİAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

SANİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Coşkun da girişimci, üretken sanayici ve işadamlarını bir çatı altında toplayan derneğin, üyelerinin birbirleriyle hem sosyal hem de kültürel ilişkiler içeresinde bulunmalarını sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Coşkun, "Bizler, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine yön veren sanayiciler ve işadamları olarak, ekonomiye her ne kadar rakamlar olarak baksak da çevremizde olan olaylara ve yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projeleriyle de insanlara duygusal olarak bakmaktayız" dedi.

2013'ün, kendileri için endişe ve kaygının var olduğu bir yıl olduğunu belirten Coşkun, "Bunun sebepleri olarak da cari açığın artması, işsizlik oranları, 2008 global krizinden kurtulamayan Avrupa'nın hasta yatakta yatmasını, yine Avrupa ile Ortadoğu arasında köprü kuran ülkemizin doğusundaki komşularının yaşadığı iç savaşla siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın ülkemize vermiş olduğu sıkıntıları sebep olarak göstermiştik. İş adamları derneği olarak bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Biz güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet ve muhalefet istiyoruz" diye konuştu.

Genel kurula, AK Parti Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ile dernek üyesi iş adamları katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saniad 3. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement