'Sorumsuzluk Örneği!' - Son Dakika
Politika

'Sorumsuzluk Örneği!'

\'Sorumsuzluk Örneği!\'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Kılıçdaroğlu'na Yönelik Sert Sözlerine CHP'den Yanıt Geldi.

21.10.2010 16:36  Güncelleme: 18:11

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hakkı Suha Okay'dan geldi. Kılıç'ı sert ifadelerle eleştiren Okay, "Anayasanın değiştirilemez maddeleri ile sorunlu kişinin siyasette muhtemel beklentileri için mesaj verme çabası, kendi kimliği bilindiği için görev yaptığı kurumu zedelemektedir" dedi.

Okay, yaptığı yazılı açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın adını anmadan sert eleştirilerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı koruyacağına ve görevini doğrulukla, tarafsızlıkla sürdüreceğine yemin edenlerden, inandığı değerlere, ahlak ve hukuka sadakat beklenmesinin esas olduğunu belirten Okay, "Görevlendirildiğinden buyana, korumakla yükümlü olduğu değerlere karşı taraf olan kişinin değişim arzusunun, ülkenin rejimi olduğunun açıkça ifade edilmesi taşıdığı sorumlulukla bağdaşmaz. Bu değişim söyleminin aslında geriye doğru dönüşüm olduğu dikkatli gözlerden kaçmamaktadır" dedi.

Bazı makamlara, o makamda oturan kişilerin güç verdiğini, bazılarının ise oturdukları makamlardan güç aldıklarını kaydeden Okay, "Hükümet adına başında bulunduğu kurumu çalıştırmaya özel olarak görevlendirilmiş gibi, mahkeme gündemini belirlerken savsaklama peşinde olanların hasbelkader bulundukları konumda kararları ile konuşmalarını beklemek herkesin hakkıdır. Anayasanın değiştirilemez maddeleri ile sorunlu kişinin siyasette muhtemel beklentileri için mesaj verme çabası, kendi kimliği bilindiği için görev yaptığı kurumu zedelemektedir" ifadelerine yer verdi. Okay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şahsi görüşlerini, mahkeme kararı gibi sunduğu için üyelerince yalanlanan, düğünleri, Çukurambar toplantıları ile hatırlanan ve iktidar sözcüsü gibi yapılan açıklamalar sorumsuzluk örneği olmuştur. Öte yandan, yargı mensuplarının yaptıkları açıklamalarla, söyledikleri ile toplumda tartışma, kargaşa yaratacak üsluptan kaçınmaları, günlük siyasi polemiklerde yer almamaları gereğini kamuoyunun takdirlerine sunarız."(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Sorumsuzluk Örneği!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement