Zafer Partisi'ne en çok hangi partiden oy gidiyor? Son anketten ters köşe eden sonuç - Son Dakika
Politika

Zafer Partisi'ne en çok hangi partiden oy gidiyor? Son anketten ters köşe eden sonuç

Metropoll'un son anketinde Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi'ne en çok hangi partilerden oy gittiği irdelendi. Buna göre Zafer Partisi'ne oy vereceklerin yüzde 29.4'ü 2018'de AK Parti'ye, yüzde 18.4'ü CHP'ye, yüzde 20.8'i ise İYİ Parti'ye oy verdiğini belirtti. Öte yandan Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceklerin yüzde 52.4'ü ise 2018 seçimlerinde sandıkta AK Parti'yi tercih etti.

05.06.2022 07:32

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken araştırma şirketleri, arka arkaya anket sonuçlarını yayınlamaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'nda AK Parti ve MHP bulunurken, Millet İttifakı'nda ise CHP ve İYİ Parti yer alıyor. Öte yandan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin bulunduğu 6'lı masa da Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme ve seçim çalışmaları için toplantılarına devam ediyor.

ZAFER PARTİSİ VE YRP'YE EN ÇOK KİMDEN OY GİTTİ?

Cumhur İttifakı ve 6'lı masa dışında anketlerde en çok öne çıkan partiler arasında İYİ Parti'den ayrılan Ümit Özdağ'ın kurduğu Zafer Partisi ve Fatih Erbakan'ın genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi yer alıyor. Metropoll Araştırma'nın son anketinde Zafer Partisi ve YRP'ne oy vereceğini belirten seçmenlerin, 24 Haziran 2018 seçimlerinde hangi partiye oy verdiği irdelendi.

YÜZDE 29 AK PARTİ'DEN, YÜZDE 18'İ İSE CHP'DEN GELDİ

Buna göre Zafer Partisi'ne oy verecek olan seçmenlerin yüzde 29.4'ü 2018 yılında AK Parti'ye, yüzde 20.8'i İYİ Parti'ye, yüzde 18.4'ü CHP'ye, yüzde 4.7'si MHP'ye, yüzde 1.5'i HDP'ye, yüzde 1.4'ü ise SP'ye oy verdiğini belirtti. Ayrınca yüzde 8.6'lık kesim ise yaşı tutmaduğı için 2018'de sandığı gitmedi.

YRP'YE OY VERECEKLERİN YÜZDE 52'Sİ AK PARTİ'DEN

Öte yandan YRP'ne oy verecek olan seçmenlerin yüzde 52.4'ü 2018 yılında AK Parti'ye, yüzde 1.9'u CHP'ye, yüzde 6.5'i MHP'ye, yüzde 13.9'u ise SP'ye oy verdiğini belirtti.

Zafer Partisi'ne en çok hangi partiden oy gidiyor? Son anketten dikkat çeken sonuç
Zafer Partisi\'ne en çok hangi partiden oy gidiyor? Son anketten ters köşe eden sonuç

Son Dakika Politika Zafer Partisi'ne en çok hangi partiden oy gidiyor? Son anketten ters köşe eden sonuç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Abide Ecrin Adsoy: Zafer Partisi kuvva-i milliye ruhudur. 8 27 Yanıtla
  • Fatma Şen: Sağcıların oyunu bölmek için seçime yakın çıkarılmış bir akp oyunudur zafer partisi 16 18 Yanıtla
  • Bekir Tarla: Hayal kuruyor algı yapıyorsunuz bu ülke koalisyonu aştı yine gelecekse ak parti gelecek,onlar derme çatma uyduruk partiler,üst akılları öyle istedi, hepsi 5 para etmez, sadece Erdoğan düşmanlığı bir proğramları yok hedef yok sadece Erdoğan'ın yaptığını yıkmak derdindeler,bende kızıyorum hükümete ama yinede bir hedefi yaptıkları yapacakları var savaşta yinede Erdoğan'dan medet umuyor lar dünya lideri 5 17 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Yanlış hesap yapıyorsunuz yanlış 13 3 Yanıtla
  • matiatli men: Gördüğüm şuandaki en iyi aday Dr. Fatih ERBAKAN?? 2 13 Yanıtla

Advertisement