Zonguldak'ta Ssgss Yasa Tasarısı Paneli - Son Dakika
Politika

Zonguldak'ta Ssgss Yasa Tasarısı Paneli

Zonguldak\'ta Ssgss Yasa Tasarısı Paneli

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (Ssgss) Yasa Tasarısını Ele Alan Bir Panel Düzenlendi. Panale CHP Grup Başkankvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç da Katıldı.

08.03.2008 22:26

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısını ele alan bir panel düzenlendi. Panale CHP Grup Başkankvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç da katıldı.

Çaycuma Albuzlar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının sosyal güvenlik sistemi ve halk sağlığı üzerine oluşturacağı sonuçlar" başlıklı panele, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Türk Tabipleri Birliği Sosyal Güvenlik Komite Üyesi Dr. Osman Öztürk, Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu'na bağlı Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Aslan konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yasanın adaletsizlik getirdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Emeklilik için prim ödeme gün sayısı 7 bin günden 9 bin güne çıkacaktır. Memurla işçinin prim ödeme gün sayısını standart yapacaklarsa, memura yapılan güvenlik önlemlerinin işçiye de yapılmasını istiyoruz. Bir kişi emekli olana kadar çalışırken 1. sınıf vatandaş ise, emekli olduktan sonra 2. sınıf vatandaş olarak görülemez. Bu sisteme göre az prim ödeyen çok maaş, çok para ödeyen az maaş alacak" diye konuştu.

Daha sonra konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç da yasa tasarısını eleştirdi. Kılıç, "Böylesi bir zulüm düzenlemesi yapan siyasilere karşı hesap sorulur. Meşru zeminde sandıktan hesap sorulur, ancak sandıktan daha yeni çıktık. Hesabımızı meydanlara inerek sormalıyız" dedi.

Türk Tabipleri Birliği Sosyal Güvenlik Komite Üyesi Dr. Osman Öztürk ise, yeni yasayla bütün sağlık hizmetlerinin paralı olacağını, her aşamada katkı payı alınacağını öne sürdü.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktür, Ali Koçal ile Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın da dinlediği panel, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

(SD-SD-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zonguldak'ta Ssgss Yasa Tasarısı Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement