Almanya Vücut Tarayıcılardan Vazgeçti - Son Dakika
Sağlık

Almanya Vücut Tarayıcılardan Vazgeçti

Almanya Vücut Tarayıcılardan Vazgeçti

Almanya İçişleri Bakanlığı, çıplak tarayıcılarda görülen aksaklıklar üzerine bunların kullanımından vazgeçti.

01.09.2011 14:55

Almanya İçişleri Bakanlığı, havalimanlarında güvenliği arttırmak için deneme amaçlı olarak kullanılmaya başlanan çıplak tarayıcılarda görülen aksaklıklar üzerine bunların kullanımından vazgeçti.

Terör saldırılarına karşı yolcu güvenliğini artırmak için 2010'un eylül ayından itibaren Hamburg Havaalanı'nda 2 çıplak tarayıcı teste tabi tutuldu. Yaklaşık 809 bin yolcu kendi rızası ile mahrem bölgeleri de gösterdiği için Avrupa'da şiddetli tartışmalara neden olan bu tarayıcılardan içinden geçti.

Federal İçişleri Bakanlığı, Hamburg Havalimanı'nda iki vücut tarayıcısının 10 aylık deneme sonuçlarının değerlendirilmesi sonucu bunların kullanımından vazgeçildiğini açıkladı.

Bakanlık, vücudu çıplak gösteren tarayıcıların sunduğu tekniğin güvenlik kontrollerini daha etkin yaptığı halde uygulamada mevcut modellerin henüz teknik açısından yetersiz kaldığını vurguladı. Sık sık lüzumsuz alarm veren cihazların, güvenlik kontrollerinin uzamasına, dolayısıyla da yolcuların uçaklarına gecikmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

Almanya İçişleri Bakan Hans-Peter Friedrich'in sözcüsü, Hamburg'ta kullanılan vücut tarayıcıların 'aşırı hassas' tepki verdiklerini, ter lekesi, kırışıklık ve düğmelere de karşı da alarm verdiğini açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich, federal polisin çıplak tarayıcıların teknolojik açıdan geliştirilmesini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Söz konusu tarayıcılar termal kameralar gibi çalışıyor. Cihazlar insan vücudunun verdiği ısı sayesinde görüntü oluşturuyor. Bir tür röntgen çekerek vücudu neredeyse çıplak olarak gösteriyor ve bedenin herhangi bir bölümünde silah, patlayıcı ve kesici madde ya da metal parçaları olup olmadığının görülmesini sağlıyor. Ancak tarayıcıların içindeki bilgisayarın yazılımı henüz tehlikeli ve zararsız objeleri ayırt edemiyor ve lüzumsuz alarm veriyor. Bu cihazlar, Amerika'da uzun süreden bu yana kullanılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Almanya Vücut Tarayıcılardan Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement