Belçika'da 30 çocuk, korona bağlantılı çocuk hastalığına yakalandı - Son Dakika
Sağlık
BBC

Belçika'da 30 çocuk, korona bağlantılı çocuk hastalığına yakalandı

Koronavirüs ile bağlantılı olduğu sanılan, İngiltere ve ABD'nin yanı sıra birçok ülkede görülen yeni hastalık nedeniyle Belçika'da yaklaşık 30 çocuğun tedavi altına alındığı açıklandı.

13.05.2020 14:55  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya koronavirüs ile mücadesini sürdürürken, koronavirüs ile bağlantısı olduğu düşünülen ve çocukları hedef alan yeni bir hastalık ortaya çıktı. İngiltere ve ABD'nin yanı sıra birçok ülkede görülen ve kan damarlarında iltihaplanmaya yol açan çocuk hastalığı nedeniyle Belçika'da 30 çocuk tedavi altına alındı.

YAŞI NEDENİYLE KORONA TESTİ YAPILMADI

Wevelgem kentinde yaşayan 11 yaşındaki Lone adlı kız çocuğu, güneş altında bisiklete bindikten sonra rahatsızlandı ve ateşi yükseldi. Aile hekimin tavsiyesi üzerine koronavirüs testi uygulanması için acil servise götürüldü. Ancak, henüz 12 yaşında olmadığı için test yapılmadı. Evine gönderildikten sonra ateşi 41'e çıkan Belçikalı kız çocuğu, baş ve karın ağrısı, ellerde döküntü ve bağırsak iltihabı şikayetleri ile Roeselare'deki Delta Hastanesi'ne kaldırıldı.

30 ÇOCUK DAHA AYNI ŞİKAYETLERLE HASTANEYE YATIRILDI

Durumu giderek ağırlaşan Lone'de, gözlerde kızarıklık, eklem ağrısı, dudaklarda çatlama ve bütün vücutta kırmızı lekeler ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Ghent Üniversitesi Tıp Fakültesi (UZ Ghent) yoğun bakım servisine kaldırılan 11 yaşındaki kız çocuğunun koronavirüse karşı antikor geliştirdiği belirlendi. UZ Ghent Çocuk Hastalıkları Uzmanı Petra Schelstrate'nin Belçika medyasına yaptığı açıklamaya göre, yoğun bakımda bu şikayetlerle tedavi gören tek çocuk Lone değil. Son haftalarda benzer belirtileri olan en az 30 çocuk hastaneye yatırıldı.

Koronavirüs ile bağlantılı olduğu düşünülen 'yeni hastalık' nedeniyle Belçika'da 30 çocuk tedavi altında

SEMPTOMLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR

Belçikalı uzmana göre, çocukların hepsinde Kawasaki hastalığını andıran "inflamatuar" bir rahatsızlık vardı. Kawasaki hastalığının esas olarak bebekler ve okul öncesi çocuklarda görüldüğüne işaret eden Schelstrate, her hastada göz kızarıklığı gibi tipik belirtiler ortaya çıkmadığını söyledi. Çocuk hastalıkları uzmanı bunun, önceki bir enfeksiyonun tetiklediği ciddi bir iltihap olan "hiperinflamatuar" bir sendromu olduğunu belirterek, "Bazı durumlarda koronavirüs, bu yeni hastalarda rol oynamaktadır ancak bu her çocukta kanıtlanmadı" dedi.

OKULLARIN AÇILACAK OLMASI ENDİŞE YARATIYOR

Belçika'da okulların 18 Mayıs'ta yeniden açılacak olması, bazı ebeveynlerde endişe yaratıyor. UZ Ghent'ten çocuk hastalıkları uzmanı Kristof Vandekerckhove ve Delta Hastanesi'nden Karin Decawstevker, koronavirüs ile yeni hastalık arasında nasıl bir bağlantı olduğunun, okulların açılmasından sonra daha da dikkate alınması gerektiği görüşünde. Çocuk hastalıkları uzmanlarına göre, iki hastalık arasındaki ilişkinin saptanması için hala çok sayıda araştırmaya ihtiyaç var.


Belçika\'da 30 çocuk, korona bağlantılı çocuk hastalığına yakalandı
Kaynak: BBC

Son Dakika Sağlık Belçika'da 30 çocuk, korona bağlantılı çocuk hastalığına yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement