Sağlık Bilimleri Üniversitesi İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İsrail\'in Gazze\'deki hastane saldırısını kınadı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yer alan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını kınadı. Üniversite rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, saldırıyı vahşet olarak nitelendirerek İsrail'i ve Batı liderlerini kınadıklarını belirtti. Ayrıca, üniversite Filistinli öğrencilere indirimli eğitim imkanı sağlayacağını duyurdu.

18.10.2023 16:39  Güncelleme: 17:20

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yer alan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını kınadı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, üniversitenin Üsküdar'daki rektörlük binasında yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Filistinli öğrencilerin de katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

"İsrail, emperyalist güçlerin desteğiyle hiçbir savaşta dahi bombalanmaması gerekli olan, çatısında hilal ya da haç olan binayı bombalayarak 500 yüzden fazla Filistinli kardeşlerimizin ölümüne neden olmuştur. Bu vahşice katliamı, soykırıma vardırırcasına olan bu saldırıyı, insanların üzerine en gelişmiş bombaları saniyeler içerisinde insanlık duygularından yoksun bir şekilde gönderen İsrail'i ve yanında olan Batı toplumlarını ve Batı liderlerini kınıyoruz."

Rektör Aydın, Filistin halkıyla dayanışma kapsamında üniversitede eğitim alan Filistinli öğrencilerin ücretlerine yüzde 90 indirim uyguladıklarını açıkladı. Aydın, kalan kısmın da üniversitenin sivil kaynakları ve derneği tarafından karşılanacağını belirtti.

Filistinli öğrencilere senato üyelerinin rehberlik edeceğini belirten Aydın, eğitim süreçlerinde maddi ve manevi tüm sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi.

Filistinli öğrenci Leen Hamad, 2014'te 51 gün süren savaşı da yaşadığını belirterek, "O savaş bu savaşla hiç kıyaslanamaz." dedi.

Filistin'de ve Gazze'de neler yaşadığını herkesin bilmesini, görmesini ve inanmasını istediklerini belirten Hamad, "Kayıplarımız gün geçtikçe artıyor. Ancak bizi hiç durdurmayacak ve topraklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz." görüşünü paylaştı.

Öğrenci Tuğba Ghazal, Gazze'de yaşayan ailesi ve yakınlarından haber alamadığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Momin Reqep de İsrail saldırısının vahşet olduğunu belirterek, "Anne babam Türkiye'de ancak geniş ailem Gazze'de. Türkiye ve okulumun gösterdiği insanlık için teşekkür ederim." dedi.

"Hastaneyi hedef alması insanlık suçudur"

Üniversiteden yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yıllardır süregelen soykırım çabalarının son günlerde yeniden had safhaya ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, "Son olarak, İsrail'in uluslararası insan hakları hukuku tarafından güvenli alan olarak kabul edilen bir hastaneyi hedef alması ve binlerce insanı vahşice katletmesi büyük bir savaş ve insanlık suçudur. Birleşmiş Milletler ve bütün dünya ülkelerinin İsrail'in bu toplu katliamını durdurması için harekete geçmesi gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senatosunun bebek, kadın, yaşlı, hasta, engelli, sivil ayırt etmeksizin Filistin üzerinde orantısız, ahlaksız, hadsiz bir savaşla haksız bir zafer devşirmeye çalışan İsrail'i ve destekçilerini lanetledikleri belirtilen açıklamada, "Bu vahşetten razı olmadığımızı, olmayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz." denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık Bilimleri Üniversitesi İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement