7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Sona Erdi

7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7.Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

06.02.2013 13:53

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Şampiyona'da 62 puanla Kahramanmaraş Belediyespor birinci, 44 puanla Bulgaristan ikinci, 38 puanla Adige Cumhuriyeti üçüncü oldu.

ŞAMPİYONAYA 18 ÜLKEDEN 120 SPORCU KATILDI

7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası'na 18 ülkeden 120 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen şampiyonada 62 puanla Türkiye birinci, 44 puanla Bulgaristan ikinci, 38 puanla Adige Cumhuriyeti üçüncü oldu. Güreşlere Adıge Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bulgaristan, Dağıstan, Gürcistan, Gresnedar, İnguş Cumhuriyeti, İran, Irak, Kırgızistan, Kırım Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Maldova, Makedonya, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Yakutistan'dan 120 sporcu katıldı. Müsabakayı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ile yaklaşık 2 bin güreşsever izledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, federasyon olarak Türk güreşinin kalkınması ve dünyada hak ettiği yeri alması için uğraş verdiklerine belirterek, "Güreşçilerimizin yetişmesi adına bu tür organizasyonları çok önemli ve yerinde bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz'a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise 150 kişilik güreş takımı kurduklarını ve takımların yıldız gençler ve büyükler kategorisi ile profesyonel liglerde mücadele ettiklerini ifade ederek, güreşe sahip çıktılarının altını çizdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement