Av. Serdar Öktem: "Galatasaray Yönetimi Doğru Yaptı" - Son Dakika
Spor

Av. Serdar Öktem: "Galatasaray Yönetimi Doğru Yaptı"

- (Özel Haber) Av. Serdar Öktem: "Galatasaray Yönetimi doğru yaptı"İSTANBUL - Spor Hukuku uzmanı ve Galatasaray Tüzüğü'ne hakim olan Avukat Serdar Öktem, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçları konusunda yönetimin doğru yaptığını belirterek, "Oylamada bulunan 200 kişinin oyçokluğu, yeterli...

30.03.2017 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- (Özel Haber) Av. Serdar Öktem: "Galatasaray Yönetimi doğru yaptı"

İSTANBUL - Spor Hukuku uzmanı ve Galatasaray Tüzüğü'ne hakim olan Avukat Serdar Öktem, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçları konusunda yönetimin doğru yaptığını belirterek, "Oylamada bulunan 200 kişinin oyçokluğu, yeterli değildir" dedi.

Spor Hukuku ve Galatasaray Tüzüğü konusunda uzman olan Avukat Serdar Öktem, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in, Genel Kurul'da yapılan oylamada üyelikten ihraç edilmemesinin herhangi bir durumu bağlamayacağını ifade etti. Genel Kurul'da 2500-3000 üyenin bulunduğunu ifade eden Öktem, "Buna rağmen oylama sırasında salonda 200 kişi vardı. Bu oylamanın yapılması bizce bir kumpasın işaretidir. Burada Galatasaray Yönetimi de zor durumda bırakılmıştır. Bir gün sonra Galatasaray yönetimi toplanarak bizce hukuka uygun bir şekilde karar vererek Hakan Şükür ve Arif Erdem'i ihraç etmiştir. Bu tüzükte şöyle tanımlanmıştır; terör örgütü üyesi olan veya terör örgütleriyle bağlantısı olan bir kişinin Galatasaray kongre üyesi olamayacağı sabittir" dedi.

"Hakan Şükür'ün tutumu ortada"

Hakan Şükür'ün terör örgütüyle bağının net şekilde ortada olduğunu da ifade eden Öktem, "Hakan Şükür futbolcu olarak insanların gönlünde taht kursa da sonraki yaşamındaki davranışlar çok aleyhte yansımıştır. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra yaptığı açıklamalar, öncesinde terör elebaşı ile verilmiş görüntüleri, onunla alakalı paylaşımları, özellikle 15 Temmuz ihanet sürecinden paylaşımlar insanlar şehit olurken, vatandaşlarımız tankların altına yatıp ihanet şebekesini durdurmak için mücadele ederken insanları sokağa çıkmamaları yönünde uyarması bile bir terör örgütü üyesi olduğunun en net göstergelerinden bir tanesidir. Eğer masumsan geleceksin kendini Türkiye mahkemeleri önünde aklayacaksın. Aklamıyorsan, kaçıyorsan zaten bir suç ortaya çıkmış demektir" diye konuştu.

"Oylama göz kararıyla olmaz"

Genel Kurul'da yapılan oylamada ihtilaf olduğunu da ifade eden Öktem, "Oybirliği, oyçokluğu konusunda da bir ihtilaf var. Provokatör bir konuşma yapılıyor, sonrasında 2500-3000 bin imza varken, salonda 250-300 kişiyle oylama yapılıyor. Göz kararıyla karar verilerek, 'oyçokluğu ile reddedilmiştir' deniliyor. Diğer ihraç edilen kongre üyelerinin bu teröristlerden ne farkı var? Hakan Şükür ve Arif Erdem şu anda terör örgütü üyesi olmak ve devleti bölmeye, yıkmaya yönelik yargılanmaktadırlar. Dolayısıyla devlet aleyhine yargılanan herkes bizce Galatasaray kongre üyesi olmayı değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı dahi hak etmiyor. Herkesin inancına saygımız var ama devletin aleyhine bir yapılanmaya karşıyız" diyerek sözlerini sürdürdü.

"Galatasaray Yönetimi kendisine yakışanı yaptı"

Oylamanın ardından Galatasaray Yönetimi'nin toplanarak bu konuda karar vermesinin de son derece doğru olduğunu ifade eden Öktem, "Bir hukukçu olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim, Galatasaray yönetiminin aldığı karar son derece doğru ve yakışır bir karardır. Bu kararı uygulamaya geçmekte gecikmemeleri de bu kararın doğruluğunu göstermektedir. Buna hukuk nezdinde bir itiraz mevzusu bile bence söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

"Yönetim tüzük gereği Genel Kurul'a sordu"

Yönetimin ihraç yetkisi olmasına karşın konuyu Genel Kurul'a taşımasının da doğru olduğunu ifade eden Avukat Serdar Öktem, "Tüzük gereği bunu yapmak zorundalardı. Fakat Galatasaray yönetimi orada maalesef taraftarlar bu olayı sadece ve sadece siyasi olarak şekillendirmeye yönelik hareket etmişlerdir. O da yanlış bir durumdur. Sonuçta siz bir kişiyi sevmek zorunda değilsiniz ama makamına saygı duymak zorundasınız. O makam da devleti temsil eden bir makamdır. Dolayısıyla sizin aynı şeyi düşünmüyor olmanız orada bir ihanet şebekesini, bir teröristi desteklemek anlamına gelmez. Sonuçta orada bir terör yapılanması var, devlet aleyhtarı bir yapılanma var. Bu yapılanmanın karşısında millet olarak durma zamanımızdır. Galatasaray yönetiminin kararı genel kurula sunması aslında bana göre son derece mantıklı bir hareketti yalnız maalesef kongre üyeleri Galatasaray taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Sonuçta bizler Galatasaraylı olarak Avrupa Fatihi sıfatıyla anılırken, bazı teröristler yüzünden takımımızın lekelenmesine gönlümüz razı değil. Ben Galatasaray yönetiminin kararına son derece saygılıyım ve destekliyorum. Son derece doğru bir karar aldılar ve bu kararın arkasında durmaları gerektiğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Av. Serdar Öktem: "Galatasaray Yönetimi Doğru Yaptı"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Av. Serdar Öktem: 'Galatasaray Yönetimi Doğru Yaptı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement