Bir Sorunlu Yıldız Daha Mı? - Son Dakika
Spor

Bir Sorunlu Yıldız Daha Mı?

Bir Sorunlu Yıldız Daha Mı?

SPORX ARAŞTIRMA - Jackson Avelino Coelho ya da bilindik adıyla Jaja.

26.12.2011 13:15

SPORX ARAŞTIRMA - Jackson Avelino Coelho ya da bilindik adıyla Jaja... Dünya futbolunu dip bucak takip etmeyen birçok futbolsever onunla UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv forması ile Beşiktaş'a attığı golle tanıdı. Sol ayağına oldukça rahat hükmetmesinin yanında gücü ve tipik Brezilyalı zarifliği sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Trabzonspor onu 4.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığında ise bu oldukça önemli bir transfer hamlesi olarak görüldü.

İKİNCİ SINIF BREZİLYALILAR İÇİN TÜRKİYE CENNETİ

Brezilyalı futbolcuları iki ayrı sınıfta ele almamız gerekiyor aslında. Bir grup kaliteli futbolu, mütevazi yapısı ve uyumlu çizgisi ile genellikle Avrupa'nın özellikle de Portekiz ve İspanya pazarının ilgisini çekiyor. Bir başka gruba dahil olan futbolcular ise kalite düzeyleri diğerleri kadar olmasa da belli bir çizginin üzerinde ancak yaşam tarzlarında belli sorunlar mevcut. Bunlar genellikle futbolun kendilerine kazandırdığı maddi güç ve şöhretin etkisiyle süratli bir yaşama geçip, futbolun gerektirdiği disiplini ikinci plana itiyorlar. Ne yazık ki ligimizin durumu da bizleri bu ikinci gruptaki oyunculara yönlendiriyor. Onlardan birisinin de Jaja olduğu futbolcunun kariyerine baktığımızda kendisini belli ediyor.

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen yedi yıllık profesyonel futbol hayatında dokuz ayrı takım forması giyen Jaja, Metalist'ten Trabzonspor'a gelirken sportif anlamda başarılı ancak özellikle taraftarla arası bozuk bir şekilde geldi. Trabzonspor'da ise beklentileri özellikle ilk haftalarda oynadığı futbolla karşılasa da daha sorna kendisine isnat edilen suçlamalara göğüs germek zorunda kaldı. Futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun "Jaja'nın neden gönderildiğini açıklarsam kanal kapanır" demesine neden olacak düzeyde neler yaşandı bilemiyoruz ancak bir gece yarısı cipinin içinde yanında vatandaşı Fenerbahçeli Bilica ile görülmesi (ellerinde içki şişeleri ile) olayın vahametine dikkat çeken bir husus olabilir.

BAŞKAN'DAN DAYAK YEDİ HABERLERİ DAHİ ÇIKTI

2006'da Ukrayna'da yılın futbolcusu seçilmeyi başaran Jaja, aslında sadece futbolcu kıstasları düşünüldüğünde Türkiye ligi için biçilmiş kaftandı. Uzun boyu, güçlü fiziği, görece yüksek tekniği ve şut becerisi ile forvet arkası mevkisinin ideal futbolcusu olmasına rağmen en çok tepki gören özelliği; mücadeleden kaçması nedeniyle de eleştirilerden kaçamadı. 2010 Kasım'ında taraftarlar tarafından ayın oyuncusu seçilen Brezilyalı için film Mayıs'ın 23'ünden sonra koptu. İzinsiz olarak kampı terkeden ve ardından bir daha gelmeyeceği söylenen Jaja, denildiği gibi bir daha takıma dönmedi. Sadri Şener'in aylar sonra hakkında "Jaja'yı dövdü" haberleri çıktığı 26 yaşındaki oyuncu Birleşik Arap Emirliklerinin Al Ahli takımına transfer olarak herkesi bir kez daha şaşırttı. Hem de sadece 5 milyon Euro'ya...

AL AHLİ'DE DE USLU DURAMADI

Petrolden buldukları parayı futbola yatırmayı seven ve bir nevi 'gerçekçi menajerlik oyunu" oynayan Arap futbol adamları, Al Ahli'de eski Inter'li Luis Jimenez, Wolfsburg'lu Grafite ve Atletico Madrid'in eski teknik direktörü Sanchez Flores'i bir araya topladılar. Bu takımın bir parçası olmak üzere sezon öncesinde imza atan Jaja, takımının oynadığı sekiz karşılaşmanın beş tanesinde forma giydi. Dört maça ilk 11 başlayan Brezilyalı bir karşılaşmada da yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. Henüz sadece bir kez gol atma şansı bulan Jaja için Al Ahli'deki kampı da terkettiği söylentileri çıkarken, çıkan bir başka söylenti ise tekrar Türkiye'ye döneceği yolunda.

Trabzonspor başkanı Sadri Şener, oyuncunun % 25 haklarının halen kendilerinde olduğunu ve istedikleri zaman görüşüp tekrar kadrolarına katabileceklerini açıkladı. Trabzonspor'un yanısıra Galatasaray'ın da Jaja ile ciddi olarak ilgilendiği hatta anlaşmaya bile vardığı yazılırken işin maddi kısmı bile dile döküldü.

FATİH TERİM ONU DA ADAM EDEBİLİR Mİ?

Trabzonspor'dan bu sezon başında yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatsaray'da Fatih Terim'in otoritesi, sorunlu futbolcular olarak tanınan Sercan Yıldırım, Engin Baytar ve Kazım üzerinde inanılmaz bir etki yaratmış durumda. Takımda Brezilyalı oyuncu Melo ve kaleci antrenörü Taffarel'in olması da Jaja için çekici bir unsur olabilir. Ancak Trabzonda'yken bile gece hayatından ödün vermeyen, bulduğu her fırsatta İstanbul'a gelen hücumcunun İstanbul'da yaşaması halinde nasıl bir yolda ilerleyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bir Sorunlu Yıldız Daha Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement