Çaykur Rizespor, Galatasaray karşısında galibiyete odaklandı - Son Dakika
Spor

Çaykur Rizespor, Galatasaray karşısında galibiyete odaklandı

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Süper Lig'in 10. haftasında yarın Galatasaray'ı konuk edecekleri maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

27.11.2020 11:09  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Süper Lig'in 10. haftasında yarın Galatasaray'ı konuk edecekleri maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Kartal, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin son altı haftasında 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 12 puan topladıklarını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Galatasaray ile sahalarında zor bir maça çıkacaklarını vurgulayan Kartal, geçen sezon Rize'de oynanan karşılaşmada rakip oyuncular Fernando Muslera ve Florin Andone'nin sakatlanmalarının hala kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Kartal, futbolcu sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, "İnşallah sakatlık yaşanmayan çok güzel bir maç olur ve zevkle izleriz. İnşallah üç puanı biz alırız. Galatasaray ile takımımızı karşılaştırdığımızda, biz aşağıda değiliz. Şu aşamada bir tık yukarıdayız. Galatasaray iyi bir takım ama şu an baktığımızda, sporcuları değerlendirdiğimizde, biz daha iyi durumdayız. İnşallah Galatasaray maçında problem yaşanmaz, hakemlerin yanlış kararları olmaz. Hakem kararları maç sonuçlarını etkiliyor. İnşallah keyifli bir maç olur, sonuç lehimize olur ve Galatasaray'dan üç puan alarak yolumuza devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'daki eksik oyuncuların kendileri için avantaj olabileceğine işaret eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette yerine oynayacak çok farklı oyuncular olacak. Son haftalarda iyi işler yapıyoruz. Galatasaray maçı veya sonrasında oynayacağımız Fatih Karagümrük maçında alacağımız sonuçlar bizim motivasyonumuzu bozmamalı. Kümede kalma diye bir hedef olmamalı. Önümüzdeki hedefimiz daha yukarılara çıkmak. Üst sıraları yakalamak için çalışıyoruz. Artık eskisi gibi sadece 4-5 takımdan biri şampiyon olacak diye bir şey yok. 'Dünya beşten büyüktür.' diyor Cumhurbaşkanı'mız. Geçen sezon Medipol Başakşehir şampiyon oldu. Bu sezon neden Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor veya başka bir Anadolu kulübü olmasın."

Oğulcan Çağlayan'ın Galatasaray'a transferi

Eski oyuncuları Oğulcan Çağlayan'ın geçen sezon bitime 6 hafta kala sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrıldığını anımsatan Kartal, futbolcunun yönlendirildiğine inandığını kaydetti.

Oğulcan Çağlayan'ı yanlış yönlendirenleri suçlu gördüğünü aktaran Kartal, "Oğulcan'ın bitime 6 hafta kala kulübü terk etmesi kendi lehine değildir. Futbol piyasası çok büyük bir piyasa değil. Herkes birbirini tanıyor. Yaptığı hareket yanlıştır ama Oğulcan'a da suç bulmuyorum. O yanlışı yaptıranları az çok biliyoruz. Böyle devam etsinler. Oğulcan Çağlayan ile ilgili gerekli işlemler için başvurduk. Sonucu bekleyeceğiz." diye konuştu.

Kartal, Oğulcan Çağlayan'ın sözleşmesini normal süre içerisinde uzattıklarını, oyuncunun ise başkalarının yönlendirmesiyle takımda devam etmeme kararı aldığını ileri sürdü

"Alacağımızı tahsil etmeye başladık"

Kartal, geride kalan sezon başında Fenerbahçe'ye sattıkları Vedat Muric'in İtalya'nın Lazio ekibine transferinden kaynaklı bonservisinden yüzde 15 alacakları olduğunu hatırlatırken, ilk taksidin kendilerine ulaştığını belirtti.

Fenerbahçe'nin bu transfer nedeniyle kendilerine ödeme yaptığını söyleyen başkan Kartal, "Alacağımızı tahsil etmeye başladık. Bize ilk taksit olarak 650 bin avro geldi. Üç yıla yayılan bir anlaşması var. Sayın Ali Koç, konuşmamızda söyledi. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Kağıt üzerinde yazan belli. Fenerbahçe ile bir sıkıntı yaşamayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 sürecinin zorlu geçtiğini de anlatan Kartal, "Camiaların, sporcuların hastalanmaması için elinden geleni yapması lazım. Sağlık göz önüne alınarak düzen kurmak gerekli. Bir takım maça çıkamayacak şekilde hastalığa yakalandıysa, müsabakayı iptal etmenin, geciktirmenin bir anlamı yok. Aşağıdan gelen sporcularla maç oynansın. Bu hastalığa yakalanmamak için her kulüp ve sporcu kendi üzerine düşen görevi yapmalı." diyerek sözlerini tamamladı.

Çaykur Rizespor, Galatasaray karşısında galibiyete odaklandı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çaykur Rizespor, Galatasaray karşısında galibiyete odaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti
    15:58 Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti

    Niğde Belediyespor yönetimi, BAL 7. Grup'ta aldıkları seyircisiz maç cezasını haksız bulduklarını belirterek protesto etti. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi.

  • Milli maçta yaptıklarını görünce dayanamadı! Ancelotti'den Arda Güler'e telefon
    15:49 Milli maçta yaptıklarını görünce dayanamadı! Ancelotti'den Arda Güler'e telefon

    Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Avusturya maçında performansını beğendiği Arda Güler'i arayarak kutladı. Ancelotti'nin genç futbolcuyu yakından takip ettiği ve performansından dolayı övdüğü belirtildi. Ayrıca, Ancelotti'nin Arda Güler'i sezonun kalan diliminde daha fazla kullanabileceği ifade edildi.

  • Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'
    15:47 Carlos Vinicius: 'Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyorum'

    Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Carlos Vinicius, kurdukları aile ortamıyla Süper Lig'de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Vinicius, takım arkadaşlarıyla olan ilişkisini, taraftarlarla olan bağını ve teknik direktör Okan Buruk'u övgüyle anlattı. Ayrıca, Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçını kazanacaklarına inandığını belirtti.

  • Bakırköy Zuhuratbaba'da Yücespor futbol sahası inşaatı gerginlik yarattı
    15:44 Bakırköy Zuhuratbaba'da Yücespor futbol sahası inşaatı gerginlik yarattı

    Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinleri arasında Yücespor futbol sahasında yapılmak istenen tesis nedeniyle gerginlik yaşandı. Mahalle sakinleri inşaatı engellemek için kendilerini iş makinesinin önüne attı ve gözaltına alındı.

  • Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    15:43 Yılport Samsunspor, Siltaş Yapı Pendikspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetimindeki antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleriyle başladı ve ardından koordinasyon ve dar alandaki oyunlarla antrenmanı tamamladı. Lubomir Satka ise ameliyat olduğu için antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları antrenmanla Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti
    15:27 Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti

    Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e düzenledikleri etkinlikler için araç desteği için teşekkür etti. Kököz, Başkan Çelik'i doğa yürüyüşlerinde görmeyi beklediklerini söyledi.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor
    15:13 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin bahar dönemi kayıtları 30 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta kurslar düzenlenecek ve kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr adresinden yapılacak.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu
    15:12 Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Dallı, sporculara başarı dileklerinde bulunarak, bayrağımızı dalgalandıran sporcularımıza teşekkür etti ve sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diledi.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement