Culio, Formica, Biglia ve Insua! - Son Dakika
Spor

Culio, Formica, Biglia ve Insua!

Culio, Formica, Biglia ve Insua!

Röportaj: Hilmi SEVER / ANTALYA hilmis@sporx.

10.01.2011 12:01

Röportaj: Hilmi SEVER/ ANTALYA

hilmis@sporx.com

Bursaspor kampındaki röportajlarımız bu kez takımın Arjantinli yıldızı Federico Insua ile devam ediyor. Saçlarını kestirdiği için tanımakta zorlandığımız oyuncu, Türkiye'ye gelmeden önce de yakından tanıdığım ve beğeniyle takip ettiğim bir isimdi.

Adı uzun süre Galatasaray ile anıldıktan sonra şampiyon Bursaspor'un kadrosuna kattığı Arjantinli yıldız, ligin ikinci yarısı için taraftarlarına umut verecek sözler söyledi.

Insua ile Galatasaray'a transfer olan Arjantinli oyuncu Culio, transferi gündemde olan vatandaşları Formica ve Biglia ile fazla forma şansı bulamayan adaşı Emiliano Insua hakkında konuştuk.

Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz:

"G.SARAY YERİNE BOCA'YI TERCİH ETTİM"

- Türkiye'ye gelmeden önce de tanıdığımız bir oyuncuydun. Ama Bursaspor değil de Galatasaray'a transferin bekleniyordu. Galatasaray'ın seninle ilgili ciddi girişimleri oldu mu?

"Bursaspor'a transfer olmadan önce Galatasaray'ın beni istediği doğrudur. Arjantin basınında beni istediklerine dair çok sayıda haber yer aldı. Independiente'de oynarken resmi teklif olmasa da Galatasaray'ın menajerler aracılığılya beni transfer etmek istediğini biliyordum. O dönemde Güney Amerika'nın en önemli kulüplerinden biri olan Boca Juniors'a transfer olma şansım doğdu. Bu nedenle Galatasaray yerine Boca'yı tercih ettim. Çocukluğumdan beri Boca gibi dev bir takımda oynamak istemiştim. Galatasaray'a 'hayır gelmem' diye bir şey söylemedim yalnızca Boca'da oynamak hayalimdi ve bu hayalimi gerçekleştirmek için bu yönde bir karar verdim. İkinci kez ilgilendikleri dönemde ise Bundesliga ekiplerinden M'Gladbach bonservisimi aldı ve Almanya'ya gittim."

- Boca Juniors'ta önemli başarılara imza attın...

"Tabii ki yaptığım bu tercihler benim için çok önemli oldu. O yıl Boca şampiyon oldu, ardından milli takıma seçildim. Hazırlık ve grup eleme maçlarında oynama şansı buldum. Daha sonra ise Meksika ve İspanya'dan teklifler aldım."

- İspanya'dan hangi takımlardan teklif aldın?

"Malaga. 2003-2004 sezonunda da Malaga'da oynadım."

INSUA, G.SARAY'IN TANGOCULARINI ANLATTI

- Galatasaray bu yıl Arjantinli bir oyuncu olan Culio'yu kadrosuna kattı ve iki Arjantinli Formica ve Biglia ile de görüşmeler sürüyor...

"Arjantinli oyuncuların Türkiye'de gösterdiği başarı, Türk takımlarının Arjantinli oyunculara daha büyük ilgi duymasını sağlıyor. Arjantinli oyuncular da ülkelerine döndükleri zaman Türkiye'de futbolun çok üst düzeyde olduğunu, imkanların iyi olduğunu anlatıyorlar ve bu da başka oyuncuların gelmesini kolaylaştırıyor. Galatasaray'a gelen oyunculardan Culio'yu tanıyorum çok iyi bir futbolcu. Transferi gündemde olan Formica ile daha önce oynamadım ama çok yetenekli olduğunu biliyorum. Lucas Biglia ile Independiente'de birlikte oynadım ve transferinin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray'a fayda sağlayacağını söyleyebilirim."

"CULIO İÇİN BÜYÜK ŞANS, FORMICA ÇOK ETKİLİ..."

- Culio nasıl bir oyuncudur, Galatasaray'a fayda sağlar mı?

"Arjantin'den tanıdığım bir oyuncu değildi ama Romanya'da ortaya koyduğu performansla adını duyurdu. Culio için Galatasaray'a geçmek çok büyük bir adım. Burada yapacaklarıyla adını çok daha büyük kitlelere duyurabilir."

- Galatasaray'ın bir başka Arjantinli futbolcu Formica transferini de bitirmesi bekleniyor. Formica nasıl bir oyuncudur?

"Orta sahada hücuma yönelik oynayan bir futbolcu. Transferi gerçekleşirse Formica ilk olarak yurt dışında oynama şansı bulacak. Galatasaray gibi büyük bir takımda çok sakin ve dikkatli futbol oynaması lazım. Son derece yetenekli, hızlı ve ayaklarına hakim olması en büyük özellikleri. Formica sürekli hücumu düşünen etkili bir oyuncudur."

- Culio ya da Formica ile görüştün mü?

"Hayır görüşmedim."

"EMILIANO INSUA'YA DENEYİM LAZIM"

- Bir de Galatasaray kadrosunda bulunan adaşın Emiliano Insua var. Hagi'nin gelişinin ardından formaya hasret kaldı. Onunla ilgili düşüncelerin neler?

"Emiliano'yu çok uzun süredir tanıyorum. Boca'da oynadığım dönemde Emiliano genç takımda forma giyiyordu. Soyisimlerimizin aynı olmasından dolayı bir yakınlık oldu. Türkiye'de de sürekli görüştüğüm bir arkadaşım. Yeterli şansın verilmesi halinde takımın değişilmezlerinden biri olabilir."

- Insua ile görüşmelerinizde neler söylüyor, mutlu mu?

"Emiliano Türkiye'de ve Galatasaray'da olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Henüz çok genç bir oyuncu ve deneyim kazanması gerekiyor, o da bunun farkında."

"İLK HEDEF ŞAMPİYONLUK"

- Hedeflerin neler?

"Benim ilk hedefim takımımızın bu sezon da şampiyon olması için elimden gelen katkıyı sağlamaktır. Tabii önümüzde Trabzonspor var, geriden de Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi çok önemli rakipler geliyor. Ligin ikinci yarısına çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. İkinci yarıda daha zorlu maçlar bizleri bekliyor. Dediğim gibi ilk hedefim takımımızın şampiyonluğu ve yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermemiz.

"GERÇEK INSUA İKİNCİ YARIDA.."

Ligin ilk yarısında yalnızca 1 gol attım, ikinci yarıda bu gollerin sayısının artmasını istiyorum."

- Sakatlığın nedeniyle ligin başında uzun süre forma giyemedin. Son maçlara doğru ise toparlanmaya başladın ve etkili bir futbol ortaya koydun.

"Her geçen gün daha da güçleniyorum. Ligin sonlarına doğru iyi maçlar çıkardım, ikinci yarıda bu maçların sayısı artacaktır. Taraftarlarımızın gerçek Insua'yı ligin ikinci yarısında göreceklerini söyleyebilirim."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Culio, Formica, Biglia ve Insua! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement