Daum: Carlos ve Vederson Varken Santos Alındı - Son Dakika
Spor

Daum: Carlos ve Vederson Varken Santos Alındı

Daum: Carlos ve Vederson Varken Santos Alındı

Christoph Daum, Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde transferlerin Aykut Kocaman ve yönetim tarafından yapıldığını itiraf ederken "Carlos ve Vederson elimizdeyken Santos alındı." dedi.

10.09.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor takımlarını çalıştıran Alman teknik direktör Christoph Daum, Türkiye izlenimlerini ve Türk insanının özelliklerini "Four Four Two" dergisinden Hilal Gülyurt'a anlattı. Daum, "Stoper istesem forvet getiriliyordu. Roberto Carlos ve Vederson elimizdeyken bir anda Andre Santos alındı. Akıl almayacak bir iş." sözlerini sarf ederek Aykut Kocaman hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

"AKIL ALMAYACAK BİR İŞ"

Fenerbahçe'de transferleri sizin yapmanıza izin veriliyor muydu? Takım kurmanız için size özgürlük tanındı mı?

Bütün transferler Aykut Kocaman ve yönetim tarafından yapılıyordu. Hangi futbolcuları istediğimi söylüyordum ama stoper istesem forvet getiriliyordu! Roberto Carlos ve Vederson elimizdeyken bir anda Andre Santos alındı. Akıl almayacak bir iş!

Alex de Souza'yı kim transfer etmişti?

2002-03 ve 2003-04 sezonlarında yine listelerimi vermiştim. Alex konusunda çok zorlandık. Aziz Yıldırım, Hakan Bilal Kutlualp ve Mahmut Uslu çok uğraştı. Defalarca Brezilya'ya gittiler. Haklarını yiyemem.

Fenerbahçe'de bir dönem Van Hooijdonk'u, bir dönem de Alex'i sivrilttiniz, takımları onların üzerine kurdunuz. Takım hep bir kişinin üzerinden yürürken işler iyiydi ama sizin zamanınızda Van Hooijdonk, sizden sonra da Alex kulüpten kötü bir şekilde ayrıldı. Bir süre sonra bu oyuncular sorun mu olmaya başlıyor?

Fenerbahçe'de hâlâ böyle bir arayış var. Takım bütünlüğünün bozulmaması için de ayrıca uğraşıyordum. Ayarı iyi tutturmak gerekiyor. Yoksa işin ucunu kaçırabilirsiniz.

"VAN HOOIJDONK SIK SIK SAKATLANINCA ANELKA'YI ALDIK"

Van Hooijdonk'la aranızdaki de buna benzer bir şey miydi?

Kilit futbolcular önemlidir. Sakatlıkları oyununuzu berbat edebilir. Pierre çok sık ve uzun süreli sakatlıklar yaşamıştı. Tedavisi için sık sık Hollanda'ya gitmek zorunda kalıyordu. Bu yüzden Anelka'yı aldık. Kilit futbolcu bazı güçleri eline alabiliyor ama bunu iyi bir teknik direktör görür ve önlem alır.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE MAÇLAR 116 DAKİKA SÜRMEZ!"

Denizli'de şampiyonluğu kaçırdıktan sonra aynı şeyin yeniden başınıza geleceğini tahmin eder miydiniz? Ya da aynı şeyin olacağını bilseydiniz, yeniden Fenerbahçe'nin başına geçer miydiniz?

Bu kaç teknik direktörün başına gelebilir ki! Bir daha Denizli'deki gibi bir maç olmayacak çünkü dünyanın hiçbir yerinde maçlar 116 dakika sürmez!

"ÜMİT ÖZAT GARİP BİR ADAM!"

30 yaşında bir futbolcunun yeni bir özelliğini keşfetmek gibi, bu değişikliklerde sizişaşırtan bir şey olmuş muydu?

Hiç kimse Ümit Özat'ın sol kanatta oynamasını beklemiyordu. O zaman bir de milli takımlarda sol kanat problemi vardı. Milli takım için de ilaç gibi oldu bu değişiklik. Belki Ümit bile bilmiyordu bu yeteneğini. Hepimiz çok şaşırmıştık. Aslında defansta oynuyordu, ben onu ön libero olarak almıştım, defansif orta saha da oynattım, sol tarafta oynadı, Köln'de de sağ tarafta oynadı. Garip bir adam (gülüyor)!

"EVRA'YI İLK BEN KEŞFETTİM, HAMİT FENERBAHÇE'YE GELMEK İSTEMEDİ"

Nasıl bir scout ekibiyle çalışıyorsunuz?

Futbolcuları güvendiğim insanlara izletir ve gelişimlerini gözlemlerim. Fenerbahçe'ye Robert Kovac'ı istedim, alamadık. Juventus'a gitti sonra. Çok futbolcuları parlamadan istedim ama kulüplere söz geçiremedim. Bir çoğunu Aziz Yıldırım istemedi. O hep Roberto Carlos'u istedi ve sonunda aldı. Roberto Carlos yerine Abidal'i alması için direttim. Michael Essien izlettim mesela. Daha keşfedilmeden Patrice Evra'yı alabiliyorduk, biliyor musun? Hamit'i almayı çok istedim ama Hamit gelmek istemedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Daum: Carlos ve Vederson Varken Santos Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • fenerli: Fenerbahçenin sorunu başkan ve yöneticilerin hocaya sormadan futbolcu transfer edip tribünlere oynayıp egolarını tatmin etmeleri. Profesyonel bir kulüp böyle yönetilmez. 7 2 Yanıtla
  • rest: yav şimdi bu konular ne alaka anlamadım ne yapalım yani şimdi bunu habr diye koydunuz 2 7 Yanıtla
  • Ustam: Daum doğru diyor Mahmut hanefi (genç milli takımın banko sol beki) varken de Ümit Özat tan sol bek yönetim yaptı sanırım he daum. gene işsiz kaldın sanırım 0 0 Yanıtla

Advertisement