Fas'tan tarihi galibiyet! Dünya Kupası'nın favorilerinden Belçika'yı devirdiler - Son Dakika
Spor

Fas'tan tarihi galibiyet! Dünya Kupası'nın favorilerinden Belçika'yı devirdiler

Fas, 2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu ikinci karşılaşmasında güçlü rakibi Belçika'yı 2-0'lık skorla yenerek 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda galibiyet kazandı.

27.11.2022 18:38  Güncelleme: 19:33

Dünya Kupası'ndaki son galibiyetini Fransa 1998'de alan Fas, 24 yıl sonra turnuvada galibiyet özlemine son verdi. Belçika ile Fas arasındaki mücadele turnuvada topun en fazla oyunda kaldığı maçlardan biri oldu.

FAS LİDER

Gruba Hırvatistan beraberliğiyle başlayan ve bugün de Belçika'yı 2-0 yenen Fas, 4 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

HAMLE SONUÇ GETİRDİ

Galibiyet golleri ikinci yarıda geldi. 73. dakikada Sabiri'nin serbest vuruştan attığı golle Fas öne geçti. 90+2'de Aboukhlal, skoru tayin etti.

Altın jenerasyon Belçika darmadağın! Fas'tan tarihi galibiyet

ALTIN JENERASYON HÜSRAN

Yakaladığı oyuncu grubuyla uzun yıllardır 'altın jenerasyon' olarak tanımlanan Belçika, adeta sahada yoktu. Belçika'nın ilk maçta Kanada'ya karşı aldığı galibiyette ortaya koyduğu futbol da beğenilmemişti.

ÜÇ BÜYÜKLERİN OYUNCULARI SAHADA

Belçika-Fas maçında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçeli üç futbolcu mücadele etti. Beşiktaşlı savunma oyuncusu Saiss, Fas'ın kaptanı olarak sahaya çıktı. Belçika'da ise Fenerbahçeli Batshuayi, ilk 11'de başlarken Galatasaraylı Mertens ise 60. dakikada oyuna dahil oldu.

Fas\'tan tarihi galibiyet! Dünya Kupası\'nın favorilerinden Belçika\'yı devirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fas'tan tarihi galibiyet! Dünya Kupası'nın favorilerinden Belçika'yı devirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement