Geleneksel Okçuluk Toyunda oklar Ata'ya saygı için atıldı - Son Dakika
Spor

Geleneksel Okçuluk Toyunda oklar Ata'ya saygı için atıldı

Geleneksel Okçuluk Toyunda oklar Ata\'ya saygı için atıldı

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında 'Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu' düzenledi.

16.11.2020 15:25  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN (İHA) – Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında 'Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu' düzenledi. Türkiye genelinden sporcuların katıldığı etkinlikte, oklar Ata'ya saygı için atıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın, ata sporu okçuluğu gelecek nesillere tanıtmak, kültürel değerleri güçlendirmek amacıyla Toroslar'da açtığı Geleneksel ve Modern Okçuluk Kursları, Mersin'de ilk kez organize edilen Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu ile taçlandı. Korukent Mahallesinde bulunan Bilge Kağan Spor Tesisinde yapılan toya, Mersin'in yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Niğde, Eskişehir, Nevşehir, Malatya ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 101 sporcu katıldı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu, Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Genç Erkekler, Genç Kadınlar ve Balalar olmak üzere 5 kategoride yapıldı. Toyda, geleneksel kıyafetleriyle yarışan sporcular da dikkat çekti. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan okçular, izleyenlere tarihi anlar yaşatırken, minik okçular da atışlarıyla tam not aldı.

Başkan Yılmaz, geleneksel kıyafetle ok atışı yaptı

Heyecanlı geçen müsabakaları izleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sporcuları tebrik etti. Geleneksel kıyafetlerden zırh giyerek ok atışı yapan Başkan Yılmaz, ata sporu okçuluğu Toroslar'da yaşatmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, toya katılan tüm okçuluk kulüplerine teşekkür etti. Yılmaz, "Bugün burada bir araya gelmemiz tesadüf değil. Burada bu güzel atmosferi görünce iyi ki bu etkinliği yapmışız diye düşünüyorum. Pandemi dolayısıyla toyumuzu daha kısıtlı bir şekilde gerçekleştirdik. İnşallah pandemi süreci bittikten sonra daha büyük etkinliklerde yine hep beraber olacağız. 5 bin yıllık devlet geleneği ve kültürü olan, bin yıldır bu coğrafyada at koşturan milletimiz bu günlerde çok önemli, hassas ve tarihe altın harflerle yazılacak bir süreçten geçiyor. Biz kendimizi, Orta Asya'dan, Hoca Ahmet Yesevi Dergahından Anadolu'ya gelen, Anadolu'yu Türkleştiren Alperenlerin torunları olarak görüyoruz. Bu ruhu, bu heyecanı çocuklarımıza, gençlerimize yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türk devleti, Türk milleti bir ve beraber olacak, ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

"Millet olarak dünyanın tüm mazlumlarının yanındayız"

Geleneksel Türk Okçuluğu Toyundan tüm Türkiye'ye de seslenen Yılmaz; "Bugün çocuklarımıza, gençlerimize bir sadak ok verelim. O oklar, şöyle iyice gersin yayını Kıbrıs'a, Kahramanmaraş'a, Balkanlara, Kafkaslara, Ortadoğu'ya düşsün. Bir tanesi de güçlü Türkiye'yi bekleyen, gözleyen, izleyen dünyanın tüm mazlumları için olsun, çünkü güçlü Türkiye'ye sadece Türkiye ve Türk dünyasının değil, dünyanın tüm mazlumlarının ihtiyacı var. Bu dönemde bu görevde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Daha sonra dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Geleneksel Okçuluk Toyunda oklar Ata'ya saygı için atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek
    16:24 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek

    Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği başkanlık görevinden istifa eden Ali Koç'un görevine devam edeceğini açıkladı. Ali Koç'un görevinin devamı için bazı kulüplere ulaşılamadığını dile getiren Yıldırım, "Ali Bey'in devamı için Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ulaşılamadı" dedi.

  • Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu
    16:20 Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor'un bazı futbolcuları, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Futbolcular, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve onlarla söyleşi yaparak tavsiyelerde bulundu. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, projenin amacının öğrencilere küçük yaşlardan itibaren Alanyaspor sevgisini aşılamak olduğunu belirtti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı
    16:11 Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan 8 kulvarlı atletizm pisti törenle hizmete açıldı. Pistte birçok spor alanı ve 1000 kişilik tribün bulunuyor. Gençlerin spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.


Advertisement