Helvacı: "Arkadaşlarımın Beni Aday Gösterme Hazırlıkları Var" - Son Dakika
Spor

Helvacı: "Arkadaşlarımın Beni Aday Gösterme Hazırlıkları Var"

Helvacı: "Arkadaşlarımın Beni Aday Gösterme Hazırlıkları Var"

Galatasaray'da olağanüstü genel kurul öncesi adı başkan adayları arasında geçen eski yönetici Mehmet Helvacı, resmi seçim kararının hala alınmadığını açıkladı.

11.04.2011 23:30

Galatasaray'da olağanüstü genel kurul öncesi adı başkan adayları arasında geçen eski yönetici Mehmet Helvacı, resmi seçim kararının hala alınmadığını açıkladı. Galatasaray Yönetim Kurulu içinde başkan Adnan Polat'ın tepkisine rağmen bir süre daha görev yapan ve mali genel kurulda yönetimin idari yönden ibra edilmemesinin ardından Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya ile birlikte istifa eden Mehmet Helvacı, Taksim Point Hotel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hali hazırda resmi olarak alınmış bir seçim kararı olmadığı için, olası başkan adaylığıyla ilgili basın mensuplarından soru istemediğini aktaran Helvacı, daha sonra kullandığı ifadelerle bu konuda ne kadar iddialı olduğunu da ortaya koydu.

Helvacı, bazı arkadaşlarının teveccühleri sonucunda kendisini başkan adayı olarak gösterme hazırlığı olduğunu vurgularken, "Ama bu, şu anda elde tutulur bir şey değil. Seçim için hukuki zeminin tamamlanması gerekir" diye konuştu. Yönetimin 14 Mayıs'ta seçim olacağını açıklamasına karşın Divan Kurulu'na bu yönde bir karar iletmediğini aktaran Helvacı, "Eğer istifa etmemiş olsaydım, seçim kararını açıklamadan önce resmi kararın Divan Kurulu'na gönderilmesini sağlar ve ondan sonra bu açıklamayı yaptırırdım" dedi.

Mehmet Helvacı, Galatasaray'ın futbolda şu an içinde bulunduğu durumun hatırlatılması üzerine de, "Şu anda Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu olumlu olarak niteleyecek bir tek Galatasaraylı mevcut değil. Bizi derinden yaralayan bir futbol durumuyla karşı karşıyayız. Bunun başka sebepleri var. Onları ortadan kaldırmak lazım. Bu yapıldığında futbol da düzelecektir. Bu temel sorun kurumsallıktan uzak davranışlardır. Galatasaray'ın hep kurumsal yönetildiği söylenmesine karşın, kurumsal yönetilmedi. Çözüm, kurumsal yönetimde, baştan düşünülmüş, planlanmış, bu plan çerçevesinde hareket edilen operasyonlardadır. Bir futbol aklının tespiti, o kişiyle yapılacak görüşmeler ve onun da devreye sokulmasıdır. Futbol zannedildiği kadar zor değildir. Zor olan kurumsal davranışı göstermektir. Futbol ekolünüzü tercih edip, onun aklını seçer ve takımın başına getirirseniz, o zaman takımınız şampiyonluğa oynar. Büyük olasılıkla da şampiyon olur. Çünkü kurumsal akla sahip olarak hiçbir kulüp Türkiye'de yönetilmiyor" şeklinde konuştu.

Arda için İspanyol ekibi Atletico Madrid'in yaptığı transfer teklifiyle ilgili Mehmet Helvacı, bunun kararının yeni yönetime bırakılması gerektiğini vurguladı. "Bir takımın en değerli oyuncusunun transferi, seçime 1 ay kala verilmez" ifadesini kullanan Mehmet Helvacı, "Galatasaray'ın değerli oyuncusuyla ilgili karar almak şu andaki yönetimin işi değildir. Yapılmamalı. Buna yeni yönetimin karar vermesi gerekir. Şu anda ne oyuncu göndermek, ne de oyuncu getirmek adına mevcut yönetim karar almamalı" dedi.

Bir soru üzerine de Helvacı, seçilmesi durumunda takımın başına denenmiş kabul edilmiş, başarısı ispatlanmış bir teknik direktör getireceğini dile getirdi. Helvacı, "Sportif başarı mı yoksa mali başarı mı önemli?" yönündeki bir soru üzerine de, Galatasaray'da futbol başarısının olmazsa olmaz olduğunu belirtti. "Sayın Adnan Polat'a futbol takımının başarılı olması gerektiğini, aksi halde yapılanların hiçbirinin anlam taşımayacağını çok söyledim" diyen Helvacı, şöyle konuştu: "Adnan Polat'ın Florya'ya el koyması ve orayı düzeltmesi gerekiyordu. Bunun yapılmaması sonucunda bugünlere gelindi. Ben Galatasaray taraftarıyım.

Galatasaray'ı şampiyon görmek isterim. Takımın küçülmesi, Avrupa'da oynayamaması beni rahatsız eder. Kimse kabul etmez bunu. Galatasaray'da her yönetimin öncelikle yapması gereken şey, futbol takımını zirveye taşımaktır. Futbol bizim görünen yüzümüzdür. Buna karşı durmak mümkün değildir. Mali olanakları da futbol getirir. Galatasaray takımını şampiyon yapmazsanız, mali başarı elde edemezsiniz. İşte stadı açtık ne oldu? Kombine satabiliyor muyuz? Hayır. Sportif başarı önemli. İlk iş şampiyonluk ve futbol takımının başarısıdır. Bunu yapmazsanız, Galatasaray'da bir şey yapmış sayılmazsınız. "

Kendisinin de içinde bulunduğu Adnan Polat yönetimini ibra edilmemeye götüren şeyin futboldaki başarısızlıktan kaynaklanıp, kaynaklanmadığı yolundaki soruya Helvacı, böyle ifade ederek, "Önemli etkendir ama eğer futbol başarılı olsaydı olmaz mıydı? Ben yine olurdu diye düşünüyorum. Benim içinde olduğum yönetim 3 senedir başarısız. Bugünkü durumun ortaya çıkması, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşananlardandır. Yöneticilerin sergilediği tutumdur. Her şeyinizi kaybedebilirsiniz ama gururunuzu kaybetmemelisiniz. Galatasaraylıları infiale sürükleyen nokta budur. Sarı-kırmızılı refleksi gösteremiyorsanız, bu çıkışın yapılması gerekiyordu" diye konuştu.

Yönetime aday biri olarak Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumun kendisini korkutup korkutmadığı yönündeki bir soruya Helvacı, "Korkutmuyor. Yapılması gereken çok iş olduğunu ve 7 senelik tecrübeyle nasıl yapılması gerektiğini de biliyorum. İkinci başkanken bunu yönetimime söyledim ama uygulanmadı. Uygulansaydı bunlar olmayacaktı. İnsan bilmediği şeyden korkar, bildiği şeyden korkmaz. Ben rahatım, neler yapılması gerektiğini biliyorum" yanıtını verdi.

Aday sayısının çokluğunun bir parçalanmışlık olarak görülmemesi gerektiğini savunan Helvacı, "Adaylık demokratik bir haktır. Herkes hizmete talip olabilir. Genel kurul en yakın gördüğünü seçer, Galatasaraylılar da seçilen başkanda kenetlenirler. Bu seçimin birleştirici olması bir zorunluluktur. Sevgi ortamının kurulması zorunluluktur" ifadelerini kullanırken, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın yönlendirmelerinin nasıl karşılık göreceği konusunda da, "Onu Galatasaray Genel Kurulu takdir edecek ve 14 Mayıs'ta gösterecek. Bu yönlendirmeleri Galatasaraylıların benimseyip benimsemediğini sandıkta hepimiz göreceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Helvacı: 'Arkadaşlarımın Beni Aday Gösterme Hazırlıkları Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement