Hürdoğan: "3 Büyükler Girdikleri Branşta Şampiyon Olmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Hürdoğan: "3 Büyükler Girdikleri Branşta Şampiyon Olmak İstiyor

Hürdoğan: "3 Büyükler Girdikleri Branşta Şampiyon Olmak İstiyor

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvan Hürdoğan, “3 büyük kulübümüzün başkanlarına görüştük, onlar her girdikleri branşta başarı istiyorlar.

28.10.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvan Hürdoğan, "3 büyük kulübümüzün başkanlarına görüştük, onlar her girdikleri branşta başarı istiyorlar. Girdikleri gibi şampiyon olmak istiyorlar. İyi takım kuramazlar ise çok büyük ihtimal küme düşeceklerdir" dedi.

Türkiye Hokey Federasyonu'nun 2015-2016 Sezonu Salon Hokeyi Eğitim ve Gelişim Semineri Alanya Sunprime Numa Beach Otel'de yapıldı.

Hokey İl Temsilcileri, antrenörler, kulüp idarecileri, hakemler ve sporcuların katıldığı seminerde Uluslararası Hokey Federasyonu (FIH) Antrenörlük Kursu Koordinatörü Michel Kinnen ile Avrupa Hokey Federasyonu Hakem Atama Komitesi Başkan Yardımcısı Yolande Brada'nın yanı sıra uzman akademisyenler de eğitim verdi.

Uluslararası Hokey Federasyonu tarafından güncellenen salon hokeyi kurallarının, modern teknik-taktik becerilerinin, oyuncu motivasyonu, performans antrenmanları gibi derslerin verildiği eğitimde geçtiğimiz yıl profesyonel futbol hakemliği kariyerine nokta koyan Mustafa Kamil Abitoğlu da tecrübelerini hakemlerle paylaştı.

250 katılımcının yer aldığı seminerde Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan da açıklamalarda bulundu. Eğitim ve Gelişim Semineri'nin Türk hokeyinin ilerleyişine yeni bir ivme kazandırdığını vurgulayan başkan Hürdoğan, "Yakaladığımız bu ivmeyle birlikte ev sahipliği yapacakları Dünya Ligi Erkekler 1. Raunt Şampiyonası ile U18 Erkekler ve Kızlar Avrupa Şampiyonası turnuvalarını başarıyla gerçekleştireceğimize eminim" diye konuştu.

"MAÇLARIMIZI CANLI YAYINLAMAYA KARAR VERDİK"

Federasyon olarak 2002 yılında kurulduklarını belirten Hürdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"13 yıldır faaliyet gösteren bir branşız. 2 tane branşımız var; biri salon hokeyi, bir de açık alan. Açık alan tarafımız olimpik branşımız. Salon hokeyi de kışın, açık alanda oynayamadığımız, havaların elverişli olmadığı zaman, çocukların antrenman eksiğini kapatsın diye zamanla gelişen bir diğer branşımız. Şu an 12 tane ligimiz var. Kadınlarda ve erkeklerde, açık alan ve salon olarak 1. lig, 2. lig ve süper lig olarak, 16 yaş altı olarak da 1. lig ve 2. liglerimiz mevcut. Branş olarak biz aslında kısa dönemde kendimizi ifade edemedik. Orta Avrupa'da Hollanda, Belçika, Almanya ve İngiltere'de yaygın olan bir spor. Olimpiyatlarda 1904'ten beri bulunan bir branş. Biz de nisanda olağanüstü bir seçimden sonra bu sorumluluğu devraldık. Federasyonun daha önce genel sekreteriydim. Bu çalışmaları nisandan sonra hemen başladık. Belli bir altyapısı zaten vardı. Ama biz kendimizi nasıl daha doğru ifade ederiz, geniş kitlelere daha iyi kendimizi anlatabiliriz diye düşündük. Bu kadar ligimizi, 15 bine yakın sporcumuzu, 100 yakın takımımızı ancak bir ulusal kanalda 'Hokey nedir, nasıl oynanılır, hangi ligler vardır' bunu yaparak başarabileceğimizi düşündük. Biz ne kadar çıkıp sözlü anlatmaya çalışsak da, çok fazla bir şey ifade etmeyeceğini düşünerek, maçlarımızı canlı yayınlamaya karar verdik."

"SÜPER LİG'DE YER ALAN TAKIMLARIMIZIN İLLERİNE GİDECEĞİZ"

Eskiden süper lig olarak 2 etap oynadıklarını söyleyen federasyon başkanı Hürdoğan, "Biz eskiden salon süper ligimizi 2 etapta oynuyorduk. Alanya'ya geliyorduk. Bir etap bir hafta sürüyordu. Bütün takımlar buraya geliyordu. 2, 3 ay sonra diğer etabını yapıyorduk. Bunu da değiştererek, hep fazla illere yayınlaması açısından hem de canlı yayınlanacak olması nedeniyle o illerdeki heyecanı daha fazla arttırması açısından süper ligde yer alan takımlarımızın illerine gideceğiz. Canlı yayınlardan sonra ilgi daha fazla artacaktır" dedi.

"18 YAŞ ALTI ERKEKLER VE BAYANLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI'NI TÜRKİYE'DE YAPACAĞIZ"

Hokey Federasyonu Başkanı seçildikten sonra Avrupa Hokey Federasyonu Güneydoğu ve Doğu Avrupa ülkeleri başkanı da seçildiğini vurgulayan Hürdoğan, "İnşallah Aralık ayından sonra gelişim komite üyesi olacağız. Onlarda seminere çok destek veriyor. Bizim hızlı gelişimimizi görüyorlar ve destek olmak için 2 tane Avrupa Şampiyona organizasyonunu bize verdiler. 18 yaş altı erkekler ve bayanlar Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de yapacağız. Aslında bu da çok önemli bir şampiyona ama benim için hayaldi bu kadar kısa bir sürede başarabilmek. Bir olimpiyat elemesini Türkiye'ye getirdik. Çünkü olimpik bir branşın en büyük başarısı olimpiyatlara gidebilmektir. Biz istediğimiz kadar bir sürü turnuvada başarılı olalım, olimpiyatlara gidemediğinizde hiçbir olimpik branş başarılı sayılmıyor" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA LİGİNİN BİR AYAĞI ANTALYA - BELEK'TE DÜZENLENECEK"

Dünya Ligi Erkekler 1. Raunt Şampiyonası'nın bir ayağının Antalya Belek'te düzenleneceğini söyleyen Hürdoğan, "Dünya Hokey Federasyonu bizim gibi sportif başarıları olmayan ülkeler için yeni bir sistem kurdu. Dünya ligi diye bir lig oluşturdular. Hangi ülke olursa olsun olimpiyatlara gidebilmek için dünya liginde mücadele etmek zorunda. 6-11 Eylül 2016 tarihlerinde Antalya Belek'te düzenlenecek. 8 takım katılacak. Bizim dışımızdaki diğer ekipler belli değil" diye konuştu.

"HOKEY LİSESİ KURMAK İSTİYORUZ"

Voleybol Federasyonu'nun daha önce bir voleybol lisesi açtığını hatırlatan federasyon başkanı Hürdoğan, "Bence bu lise başarılı oldu. Dünya ve Avrupa Şampiyonu oldular. Ben de o projenin içinde yer almıştım. Biz çok benzerini, aynısını hokeye de yapmak istiyoruz. Bir spor lisesinin ana branşını hokeye çevirip hem salonumuzu hem açık alanımızı hem okulumuzu bir tesiste toplarsak çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Bizim her branşımızın başarılı olabilmesi için spor kültürümüzün oluşabilmesi lazım" şeklinde konuştu.

"3 BÜYÜKLER GİRDİKLERİ BRANŞTA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR"

Türkiye'de hokeyin 1919 yılında 9 senelik İstanbul Mahalli Ligi oynandığını belirten başkan Hürdoğan, " Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş var. Savaş zamanı gelen İngilizler yanlarında sticklerini de getirip, boş zamanlarında hokey oynamışlar. Bizimkiler de izleyip kendi kulüplerine katmışlar. Savaş ağırlaşınca ligi kapatmışlar. Biz 3 büyük kulübümüzün başkanlarına görüştük, onlar her girdikleri branşta başarı istiyorlar. Girdikleri gibi şampiyon olmak istiyorlar. İyi takım kuramazlar ise çok büyük ihtimal küme düşeceklerdir. Onları aramıza katarken, mevcut kulüplerimizin şartlarını da düşünmemiz lazım. 3 büyük kulüplerimizden biri ligi forse ederse bu sefer diğer takımların emekleri boşa gider. Bizim orada istediğimiz eşit seviyede başlamaları kesinlikle. Onlar hemen süper ligden başlamak istiyorlar. Ama ben bugüne kadar ter dökmüş gençlerimizin emeğini hiçe sayıp buyurun süper lige taraftarı değilim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hürdoğan: '3 Büyükler Girdikleri Branşta Şampiyon Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement