Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi Parlak - Son Dakika
Spor

Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi Parlak

Kayserispor\'un İlk Yarı Karnesi Parlak

Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi Parlak

21.12.2010 08:41

KAYSERİSPOR'UN İLK YARI KARNESİ PARLAK

SARI KIRMIZILILAR EVİNDE HİÇ YENİLMEDİ

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)

Kayserispor Süper ligin ilk yarısında kendi evinde hiç yenilmedi. İlk yarıyı 32 puanla 4.sırada kapatan sarı kırmızılılar, ilk yarıda rakiplerinden çok, sakatlıklarla mücadele etti. Sarı kırmızılı ekipte 3 forvet oyuncusu ameliyat olup, takımlarını yalnız bıraktı.

Kayserispor'da ilk yarıda formasını ıslatan oyuncuların başında kaleci Souleymanou geldi. Tecrübeli file bekçisini sarı kırmızılı ekibin ilk yarıdaki tüm maçlarında kalesini koruyup, yedekleri Gökhan Değirmenci ile Volkan Babacan'a eldivenlerini teslim etmedi. Aleksander Amısulasvili'de sarı kırmızılı ekibin banko oyuncuları arasında geldi. Kayserispor filelerinde gördüğü 12 golle ligin en az gol yiyen takımlarından birisi de olmayı başardı. Kayserispor ilk yarıda kendi evinde üç büyükler dahil tüm takımlara kafa tuttu. Buna karşın sarı kırmızılılar Antalya, Bursa ve Gaziantep deplasmanlarında yenilgiyle tanıştı. Kayserispor'un eski çalıştırıcıları Ertuğrul Sağlam Bursasspor'la, Tolunay Kafkas'da yeni takımı Gaziantepspor'la Kayserispor'u 2-0 gibi aynı skorla yenerek,eli boş gönderdiler. Sağlam ve Kafkas, eski takımlarını ne denli iyi tanıdıklarını ve çözdüklerini böylece gösterdiler.

Kayserispor özellikle forvette ilk yarıda sancılı bir dönem yaşarken, gurbetçi santrafor Ömer Şişmanoğlu kendisine verilen şansı iyi değerlendirerek, attığı gollerle öne çıkan isim oldu. Cangele, Trioisi ve Zalayeta gibi tecrübeli üç forvetin ameliyat olması, sarı kırmızılı ekibin özellikle son haftalarda gol sıkıntısı yaşamasına yol açtı. Ali Bilgin, Abdülkadir ve Ömer Şişmanoğlu forvette görevlendirilirken, Hakan Şükür'e benzetilen ve geçtiğimiz sezon Tolunay Kafkas'ın prenslerinden Semih Aydilek ise forma şansı bulamadı. Aydilek ,Tanju Çolakoğlu tarafından geleceğin büyük oyuncusu diye getirilen Armağan Kuş ile birlikte daha çok A2'de oynatıldı.

ALKIŞLAR ŞOTA'YA

Türkiye'deki ilk teknik direktörlük deneyiminde, Gürcü Şota Arvaladze, oldukça başarılı oldu. Birlikte çalıştığı teknik kadro ile uyum içinde, onların da desteğiyle Şota Arvaladze, ilk yarıda dört büyükler olarak bilinen takımlardan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yenerken, Trabzonspor ve Galatasaray ile berabere kaldı. İlk yarıda zaman zaman günlük liderliğe kadar çıkabilen sarı kırmızılılarda zaman zaman dillendirilen "Şampiyonluk" sözlerine ihtiyatlı yaklaşan Arvaladze " Önce takım olmalıyız. Şampiyonluk ondan sonra. Şampiyonluk öyle kolay değil. Bunun alt yapısı ve takım olabilme şartları var"diyerek,tedbiri elden bırakmadı. Sempatikliği, sıcakkanlılığı, esprileri, kendine özgü Türkçesiyle, taraftar ve medya ile iyi ilişkiler kuran Şota Arvaladze, oynattığı futbol, sahaya sürdüğü takım, aldığı puanlarla süper ligde daha ilk deneyiminde alkışları aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi Parlak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement