Okçu Hedefi Yabancıyla Bulacak - Son Dakika
Spor

Okçu Hedefi Yabancıyla Bulacak

Okçu Hedefi Yabancıyla Bulacak

Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, "Çıkardığımız dersler var. Hemen milli takımın başına bir yabancı antrenör getireceğiz." dedi.

06.07.2013 11:05  Güncelleme: 11:14

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanamadıklarını hatırlatarak, "Çıkardığımız dersler var. Hemen milli takımın başına bir yabancı antrenör getireceğiz" dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları'na "3 veya 4 madalya hedefiyle"  hazırlandıklarını ancak sporcuların yaşadığı stres nedeniyle bunu başaramadıklarını söyledi.

Milli okçuların oyunlardan bir hafta önce Antalya'da yapılan dünya kupası yarışmalarına katıldıklarını hatırlatan Topaloğlu, "47 ülke içinde 4 . sırayı almıştık fakat oyunlarda aynı başarıyı gösteremedik. Akdeniz Oyunları'nda yönetim olarak da madalya kazanmayı çok istedik. Zannediyorum ki sporcuların üzerinde olumsuz stres yarattık" diye konuştu.

Topaloğlu, milli okçuların dünya kupasındaki performanslarından çok memnun olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dört ayaktan oluşan dünya kupası çok önemli. Diğer ayakları Kolombiya ve Polonya da devam edecek. Önem verdiğimiz iki yarışmanın peş peşe oluşu sporcularımızda ciddi stres yarattı. Mersin'de madalyayı kıl payı karçırdık. Avucumuzun içindeki madalyayı karşı tarafa verdik. Ferdi veya takım klasmanında madalya almamamız için hiçbir neden yoktu. Sporcularımız da biz de çok üzügünüz ama tabii ki yolumuza devam edeceğiz. İki ay sonra Antalya'da dünya şampiyonası var, şu an ki hedefimiz bu."

"Sayın Bakanımızın değerlendirmesi doğrudur"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, "Oyunlarda hayal kırıklığı yaşadığım branşların başında okçuluk geliyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine Topaloğlu, "Sayın Bakanımızın değerlendirmesi doğrudur. Çok fazla söyleyenecek bir şey yok. Madalyaya odaklanmıştık. Bakanımıza da bunu taahhüt etmiştik. Taahhütümüzü yerine getiremedik" ifadesini kullandı.

"Sporcularımız ülkemize yine madalya kazandırmaya devam edecek" diyen Topaloğlu, şunları kaydetti:

"En kısa zamanda alacağımız madalyalarla kendimizi affettireceğiz. Zannederim ki oyunlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı olacaktır. Tabii ki düşüncülerimizi burada Bakanımıza söyleyeceğiz. Federasyon olarak oyunlardan çıkardığımız dersler var. Hemen milli takımımızın başına bir yabancı antrenör getiriyoruz. İsmi henüz belli değil. Uluslararası Okçuluk Federasyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istedik.Yapacakları öneriler üzerine milli takımımızın başına getireceğimiz yabancı antrenörü belirleyeceğiz. Daha sonra bu antrenörün üzerinden kuracağımız programla, 2016 Olimpiyatları kotalarının belli olacağı 2015 Dünya Okçuluk Şampiyonası'na hazırlanacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Okçu Hedefi Yabancıyla Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement