Rus Voleybolcu Galatasaray'ın Taktiğini Çaldı, Ortalık Karıştı - Son Dakika
Spor

Rus Voleybolcu Galatasaray'ın Taktiğini Çaldı, Ortalık Karıştı

Kosheleva, oynamadığı maçı 'yasak olmasına rağmen' saha kenarından izledi, Galatasaray'ın taktiklerini kendi takımına sızdırdı. Kosheleva, 'Türkler bana çirkin hareketler yaptı' diye iftira attı.

01.04.2016 08:32  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray ile Dinamo Krasnodar arasında geçtiğimiz salı oynanan CEV Kupası Finali ilk maçında yaşananlar, Rus voleybolcu Tatyana Kosheleva yüzünden diplomatik krize yol açtı. Kosheleva, oynamadığı maçı 'yasak olmasına rağmen' saha kenarından izledi, Galatasaray'ın antrenörü Ataman Güneyligil'in taktiklerini kendi takımına sızdırdı. Yetmedi, maçtan sonra sosyal medya hesabından 'Türkler bana çirkin hareketler yaptı' diye iftira attı.

RUSLARIN İSTATİSTİK EKİBİ MAÇI SAHA KENARINDAN İZLEDİ

3 gündür Türkiye ve Rusya'da maçın önüne geçen olaylar şöyle gelişti: 29 Mart 2016'da Galatasaray ile Dinamo Krasnodar, CEV Kupası'nın sahibini belirleyecek finalin ilk maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. G. Saray'ın 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan maçta Kosheleva, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Ancak takımının istatistik ekibi ile birlikte maçı saha kenarındaki masadan izledi.

GALATASARAY'IN TAKTİKLERİNİ SIZDIRDI

Ancak Kosheleva, maçı izlemekle yetinmeyip, oyuna müdahil olmaya başladı. G.Saray'ın Başantrenörü Ataman Güneyligil'in oyuncularına gizleyerek verdiği tüm taktikler, bulundukları açıdan bunu rahatça görebilen staff ekibi ve Kosheleva tarafından Dinamo Krasnodar takımına iletildi.

MAZLUM ROLÜ OYNADI

Güneyligil, taktiklerinin Ruslar tarafından öğrenildiğini, oyun içinde yaptığı her hamleye tedbir alınmasından anladı. Bunun üzerine, yardımcı hakeme giden sarı kırmızılı teknik adam, "He", yani İngilizce erkek zamiri ile cümleye başlayıp, Rus takımının 3 erkek istatistikçisini şikayet etti. Burası önemliydi, çünkü Tatyana Kosheleva, daha sonra Güneyligil'in kendisine hareket yaptığını iddia edecekti. Maç sonrası Instagram hesabından bir mesaj paylaşan Kosheleva, "Benim için insanın ülkesi, ırkı veya dini önemli değildir. Ancak Galatasaray ile maçımızda gördüklerim beni korkuttu ve şok etti. Sözleri ve hareketleriyle bize nefret kustular. Tribünden kafamıza çöpler ve başka yabancı maddeler fırlattılar. En büyük şok ise Galatasaray hocasının bize karşı yaptığı el hareketi oldu" dedi.

KRASNODAR, RUS MİLLİYETÇİLİĞİNİN BAŞKENTİ

Bu mesaj sonrasında olaya siyaset girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın danışmanı Dmitriy Peskov, "Konuyu titizlikle inceliyoruz. Henüz farklı kaynaklardan doğrulayamadık. Eğer bunlar olduysa, sporculara yakışmayan bu hareketler için resmi bir tepkide bulunabiliriz" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'Yİ UYARDILAR

Krasnodar kentinin, "Rus milliyetçisi" kimliği sıkıntıyı büyüten bir başka faktördü. Ve dün G.Saray'ı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkilileri aradı. Sarı kırmızılı yöneticilere yarın oynanacak rövanş için uyarılarda bulunan elçilik yetkilileri, "Burada bu konuyu sürekli manşetlere taşıyıp ortamı geriyorlar. nodar, Rusya'da 'milliyetçilerin' yaşadığı bir bölge. Kışkırtma adına haberler yapılıyor. Biz gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Siz de tedbirli olun" denildi. G:Saray takımı dün Rusya'ya gitti.

Rus Voleybolcu Galatasaray\'ın Taktiğini Çaldı, Ortalık Karıştı

Son Dakika Spor Rus Voleybolcu Galatasaray'ın Taktiğini Çaldı, Ortalık Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ankara: beyler üzmeyin şöyle kızları, gelsinler antalyaya aydına, o zaman biz intikam almasını biliriz 13 5 Yanıtla
  • no vodka: yıllardır sporda ruslar bizden üstündü şimdi bizim takımlarımız rus takımlarını evire çevire dövüyorya bellki rusların zoruna gitmiş 10 2 Yanıtla
  • SADECE VATAN: PİSLİKL HERYERDE PİSLİKTİR. 8 2 Yanıtla
  • tolga: helal sana rus kiz 3 6 Yanıtla
  • Vatandaş: Bunla ne voleybol oynanır 7 1 Yanıtla
  • AOÇ ( adam olmuş çocuk ): Elime geçmesin, eşek sudan gelinceye kadar tokatlarım ( göz kırkar, dudak buker ) 3 2 Yanıtla
  • imam bayıldı: hoş sexi 2 2 Yanıtla

Advertisement