SPOR Şampiyon halterci, sporcu maaşını biriktirerek 'Serçe' araba aldı - Son Dakika
Spor

SPOR Şampiyon halterci, sporcu maaşını biriktirerek 'Serçe' araba aldı

Muhammed Furkan Özbek: Tokyo Olimpiyatları'nda elimden geleni yapacağım"Pandemi sürecinde 2,5 ay antrenman yapamadım""Haltere sınıf düzenini bozmayım diye yönlendirildim""Ben kendimi rakip görüyorum"Anne Firdevs Özbek: Furkan'ın yarışmalarını heyecandan izleyemiyorum"Madımak ve arabaşı yemeğini...

14.04.2021 11:51  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhammed Furkan Özbek: Tokyo Olimpiyatları'nda elimden geleni yapacağım

"Pandemi sürecinde 2,5 ay antrenman yapamadım"

"Haltere sınıf düzenini bozmayım diye yönlendirildim"

"Ben kendimi rakip görüyorum"

Anne Firdevs Özbek: Furkan'ın yarışmalarını heyecandan izleyemiyorum

"Madımak ve arabaşı yemeğini çok seviyor"

Nesrin AYDIN YALDIZ-Harun ÖZALP/ANKARA, (DHA) - Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda koparmada bronz, silkmede ve toplamda altın madalya kazanan milli sporcu Muhammed Furkan Özbek, Tokyo Olimpiyatları'na katılıp, madalya almayı hedefliyor.

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulunan ASKİ Sporlu Muhammed Furkan Özbek, hayallerini ve hedeflerini anlattı. Sporcu maaşını biriktirerek 'Serçe' otomobil aldığını anlatan Özbek, 'Tofaş Serçe benim severek istediğim arabalardan bir tanesiydi. Görünüş olsun, ufaklık olsun çok şirin bir araba, tam da klasik denilebilecek bir araba. Bunu kendi sporcu maaşımı biriktirerek aldım. Arabayı aldığımda çok fazla eksiği vardı, tabanında çürükleri vardı, birçok eksiği vardı. Bunu aldıktan sonra elime para geçtikçe her maaşta kendi olan ihtiyaçlarımdan kısıp bu arabaya yatırım yaptım. Her ay 5-10 kere sanayiye gidip eksiklerini yaptırıyordum. Hala eksikleri var, yaptırmaya devam ediyorum. Umarım bu yarışmadan gelecek ödülle belki 'Şirin Baba'yı satabilirim daha iyisi için ya da daha iyi bir hale de sokabilirim' diye konuştu.

'PANDEMİ SÜRECİNDE 2,5 AY ANTRENMAN YAPAMADIM'

Koronavirüs salgınının kendisini çok etkilediğini belirten 20 yaşındaki milli halterci, 'Pandemi sürecinde yaklaşık 2,5 ay dışarı çıkamadık, antrenman yapamadık. Bütün dünya gibi biz de evdeydik. Daha sonra valilikten çıkan bir izinle Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde kendi antrenörümle birlikte günlük olarak gidip, 6 saate yakın antrenman yapıp tekrardan evime dönüyordum. Normalleşme dönemi gelince antrenmanlarıma daha rahat ulaşabildim. Milli takım kampımızı açtık, yarışmaya tekrar hazırlanmaya başladık. Avrupa Şampiyonası geçen sene olsaydı çok daha büyük sıkıntılar çekebilirdim, sakatlıklarım çok yoğundu. Bu dönem o kadar sakatlığım yoktu. Rahat, keyifli, kendi arkadaşlarım ve antrenörümle hazırlandım' dedi.

'HALTERE SINIF DÜZENİNİ BOZMAYIM DİYE YÖNLENDİRİLDİM'

Muhammed Furkan Özbek, halter hikayesinin 'okulda sınıf düzeni bozulmasın' diye başladığını aktararak, 'Halter benim tercihim değildi, tamamen ailemin ve okuldaki öğretmenlerimin yönlendirmesiyle böyle bir spor hayatı doğdu. Sınıf düzenini bozmaktan ötürü, teneffüslerde enerjisini atsın, dersin düzenini bozmasın diye yönlendirildim' ifadelerini kullandı.

'OLİMPİYATTAN ELİM BOŞ DÖNMEK İSTEMEM'

Tokyo Olimpiyatları'na katıldığı takdirde elinden gelenin en iyisini yapacağını vurgulayan Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kotalarımız yaklaşık 1,5 ay sonra belli olacak. Şu an belli değil ama alabildiğimi düşünüyorum. Eğer aldıysam ki inşallah almışımdır, olimpiyatta sonuç olarak oraya kadar gitmişken elim boş dönmek istemem. Yine elimden gelen her şeyi yapacağım. Kısmet Allah'tan. Dünya tarafından tanınmış bir sporcu olmak tabii ki de isterim.'

'BEN KENDİMİ RAKİP GÖRÜYORUM'

Tek hedefinin yarışmalarda kendini geçebilmek olduğunu vurgulayan Muhammed Furkan Özbek, şunları kaydetti:

'Benim için idol olarak çok fazla sporcu var. Bunların başında Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu önde geliyor. Yurt içinden yurt dışından başarılarını, davranışlarını, karakterini idol aldığım birçok sporcu var. Ben kendimi rakip görürüm. Antrenmanda ne yaptıysam o derecelere yakın dereceler yapmak isterim. Antrenmanda yaptığımız bütün dereceler zaten Avrupa, dünya rekorları. Kafa olarak hazırlanıp, kendini rakip görüyorsun. Tamamen buna odaklanıyorum.'

ANNE FİRDEVS ÖZBEK: FURKAN'IN YARIŞMALARINI HEYECANDAN İZLEYEMİYORUM

Milli sporcunun annesi Firdevs Özbek ise Muhammed Furkan'ın yarışmalarını izleyemediğini belirterek, 'Ben çalışıyordum, eşim çalışıyordu; evde tek kalıyordu. Ablası ve ağabeyi de okula gidiyordu. Sabahçı, öğlenci olduğu için denk gelmiyorlardı. Öğretmenleri de söyleyince yeteneği olduğunu, dışarıda kötü bir alışkanlık edinmesindense sporla uğraşsın, okula gitsin, dersini yapsın, spora gitsin, eve gelsin, uyusun; o yüzden öyle yönlendirdik. Furkan'ın yarışmalarını izleyemiyorum, bakamıyorum. Ne zamanki tamam kaldırdı diyorlar, alkışlıyorlar, o zaman bakabiliyorum. Ben sadece her şekilde dua okuyorum. Daha onun halteri kaldırdığını görmedim, bakmadım, bakamıyorum yani. Çığlık kopunca, ben tekrarını izliyorum. Zor gerçekten, aklına her şey geliyor anne olduğun için. Başarısı da geliyor ama ya düşse, ya bayılsa, ya altında bir şey olsa Allah esirgesin, bakamıyorum' dedi.

'MADIMAK VE ARABAŞINI ÇOK SEVİYOR'

Firdevs Özbek kamp dönüşlerinde oğluna özel olarak Yozgat yöresine ait yemekler yaptığını söyledi. Anne Özbek, 'Furkan'ın en sevdiği yemek pirinç pilavıdır. Ispanak, pirinç pilavı, et türü, tavuk türü yemekleri çok seviyor. Arabaşını çok seviyor, bizim arabaşımız vardır. Arabaşı onun olmazsa olmazıdır. Furkan'a özel yaptığım yemek kış olursa arabaşıdır, yaz olursa madımak pişiririm' diye konuştu.

SPOR Şampiyon halterci, sporcu maaşını biriktirerek \'Serçe\' araba aldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor SPOR Şampiyon halterci, sporcu maaşını biriktirerek 'Serçe' araba aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement