Şike Davasında Sanık Savunmaları Tamamlandı - Son Dakika
Spor

Şike Davasında Sanık Savunmaları Tamamlandı

Şike Davasında Sanık Savunmaları Tamamlandı

Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Şike Davası'nda sanıkların savunma işlemleri tamamlandı.

25.02.2012 00:08

Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Şike Davası'nda sanıkların savunma işlemleri tamamlandı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürmesi beklenen duruşmada şu sıralar avukatların taleplerinin alınması ile devam ediliyor.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmada sırasıyla sanıklar Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Sivas spor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, Sami Dinç, Talat Emre Koçak ve Haldun Şenman savunmalarını yaptı. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınması ile devam ediliyor. Taleplerin tamamlanmasının ardından Mahkeme heyeti ara vererek sanık ve avukatlarının başta tahliye olmak üzere diğer talepleri hakkında

kararını açıklayacak.

Duruşmada ifade veren sanıklardan Abdullah Başak Kadıköy'de bir mağaza işlettiğini söyleyerek, "30 yıldır Fenerbahçe Spor Kulübü'nün maçlarına giderim. Burada yer alan kişilerle tanışıklığım vardır. Mahkemede yer alan kişilerle tek ortak noktam Fenerbahçe'dir buradaki sanıklarla Fenerbahçe taraftarlığı dışında bir bağım yoktur. Böyle bir örgütün varlığından da haberdar değilim" dedi.

İddianamede yer alan Mini Cooper olayına da değinen Başak, "Bir Mini Cooper'a bakın bir bana bakın. Kız kardeşim almaya gidemediği için arabayı ben aldım. Araca binince sadece kafam görünüyordu" diye konuştu. İlhan ağabey bana arabada alabilir, evde alabilir. Hatta bu yaz sonu evlenme sözü vermişti. Bu operasyon 3 Temmuz değil de 3 Eylül'de olsaydı. Mahkeme düğün şike parasıyla yapıldı diye gelinle, takılara tedbir mi koyacaktı" diye konuştu.

ODYAKMAZ: "SivasSPOR'UN MAÇINI SATMAKTAN YARGILANIYORUM"

Başak'ın ardından savunmasını yapan sanıklardan Mecnun Odyakmaz ise suçsuzluğumu en iyi Allah futbolcular ve Aziz Yıldırım bilir dedi. İddianamede Sedat Peker'in kendisini Sivasspor Başkanı olarak atadığının yer aldığını hatırlatan Odyakmaz bunun Sivasspor delegelerine haksızlık olduğunu çünkü delegelerin oyu ile Başkan seçildiğini ifade etti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Odyakmaz, "Şerefi bana emanet edilmiş Sivasspor'un maçını satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi şimdi ise örgüt suçlaması var. Bu nedenle onuru ve şerefi zedelenmiş insanlar var. Kesinlikle şike ile bir alakam yok. Beni en iyi ilk önce Allah, Aziz Yıldırım ve futbolcular anlar. Aziz Yıldırım bana herhangi bir teklifte bulunmadığını biliyor. Maç öncesi yaptığım konuşmayı da futbolcular biliyor" dedi.

Sezon başında fikstür çekildiğinde son maçın Fenerbahçe ile çıkınca eyvah dediğini belirten Odyakmaz, Fenerbahçe geçmişim biliniyor. Kritik bir maç olursa yazılıp çizilecek. Bunda dolayı eyvah dedim. Kalbime sanki bir iğne saplandı. Yine bir şeyler yazacaklar dedim. Aziz Yıldırım bana böyle bir teklifte bulunabilecek birisi değil. Böyle bir teklifte de bulunmadı. Korktuğum başıma geldi. Temiz olduğuna inandığım Korcan kardeşimizin bir hatasıyla 4-3 yenildik" ifadelerini kullandı.

Emniyette, savcılıkta hakkındaki iddiaları çok ciddiye almadığı için sorulan sorulara üstün körü cevap verdiğini dile getiren Odyakmaz, "Bu olayın önceden planlanmış bir şey olduğunu düşünmedim. Daha sonra detaylı bir ifade vermek için savcıya yeniden yazı gönderdim. Soruşturma sırasında savcı Berk"in "Fenerliyim ama eğer bir hukuksuzluk varsa babamı tanımam" şeklinde bir sözü yer aldı. Bende kendisine "Fenerliyim ama Sivas söz konusu olduğunda babamı tanımam" diyerek şerefimizi bize ger vermesini talep

ettim" şeklinde konuştu.

"Mahkemenizin bir ara karar vererek Mecnun, sen şike yapmadın, git Metris'te yat. Güle oynaya gider yatarım. Bu dava Sivasspor için çok önemli" diyen Mecnun Odyakmaz, "İddianamede Aziz Yıldırım'ın çete lideri olduğu yer alıyor. Benim de Aziz Yıldırım ile telefon görüşmem yer alıyor. Aziz Yıldırım telefonu, 'Saygılar' diye kapatıyor. Çok demokratik bir çete herhalde. Lideri de çok kibar" şeklinde konuştu.

"SÖYLEDİKLERİMİN AKSİNİ SÖYLEYEN ÇIKarsA, HAYATIMA SON VERMEYE RAZIYIM"

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Trabzonspor şike teşvikinde bulundu mu?" sorusuna Mecnun Odyakmaz, "Var, ama Zeki Mazlum'la alakası yok. Zeki'nin geleceğini Fenerbahçeliler duydu, problem burada başladı. Ertesi gün Bülent İşcen geldi. 'Ya hayırdır, Trabzonsporlular gelmiş' dedi. İki tarafa da aynı konuşmayı yaptım. 'Biz çıkıp maçımızı oynayacağız. Kazanmak için oynayacağız' dedim. Tüm futbol camiası beni tanır. Benim söylediklerimin aksini söyleyen çıkarsa, hayatıma son vermeye razıyım" cevabını

verdi.

Mecnun Odyakmaz, Trabzonspor'un teşvik için Sivasspor futbolcularına ulaştığını belirterek, "Mehmet Yıldız bana geldi. 'Ben takım kaptanıyım. Arkadaşlarımı ispiyon etmiş gibi olmayayım ama Trabzonspor'dan birileri gelmiş. 'Fenerbahçe'ye karşı bizi şampiyon yapacak sonucu alırsanız, 1 milyon dolarınız hazır' demişler. Futbolcular da 'Başkanımız duyarsa büyük sıkıntı olur. Biz çıkıp topumuzu oynayacağız' demişler' dedi. Kimin söylediğini söylemedi. Ben de Zeki Mazlum'u aradım. O da böyle bir şey olmaz

dedi. Mehmet Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet 'Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş.' Mehmet Yıldız da bana, 'Bana isim sorma başkanım' diyerek, kimin söylediğini söylemedi" cevabını verdi.

Mahkeme başkanını "Korcan sorguda, 'üst taraftakiler kendi planını yapmış kabak benim başıma patladı' diyor bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna Odyakmaz, "İlk defa duyuyorum. Çokta şaşırdım. Beni kastettiğini sanmıyorum. Korcan'dan hiçbir şüphem olmadı. Kötü bir gol yedi. Buna rağmen takımına geri yolladım. Ben ona güvendim. Ayrıca üst taraftakiler şike yapamaz. Yaparsa alt taraftakiler yapar" dedi.

Mecnun Odyakmaz, hesabını veremeyeceği bir şeyin olmadığını da belirterek, "Onurum için tahliyemi talep ediyorum. 'boşuna yatmıyordur' diyenlere en güzel cevap olacaktır" dedi.

Öte yandan duruşmaya verilen bir aranın ardından salona gelen Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bugün bir avukat arkadaşımız salonda görüntü almaya çalışırken tespit edildi. Görüntü çekmenin yasak olduğunu bilmediğini belirtti. Bilmiyorum hukukçuluk nereye gidiyor. Kendisine yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan Bülent Uygun'un ifadesinin alınmasına geçildi.

"Duruşma savcısı olarak burada iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in salonda olmasını isterdim" diyen Uygun, "Eğer Berk burada olsa idi iddianamede yer alan iftiraları kendisine sorardım" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Mehmet Berk bizim 3. yedek savcımız. Bir savcımız hastalanacak ve diğeri de rahatsızlanacak ki Sayın Berk duruşmaya gelebilsin" cevabını verdi.

Kendisine atılan mesnetsizce iftiralar nedeniyle "Yargılanmaktan gurur duyuyorum" diyen Uygun, polisten işkence görmediklerini ancak Türk polisine güvenmekle nereye geldiklerinin ortada olduğunu söyledi.

Gözaltına alındığında Sedat Peker yüzünden olduğunu düşündüğünü ifade eden Uygun, "Sonra şike için alındığımı öğrendim. Emniyette bununla ilgili sorguya aldılar. Her şeyi anlattım, böyle bir şike olayına karışmadığımı söyledim. Art niyetli olduklarını anladığımdan ötürü sorulan sorulara cevap vermedim. Savcılıktaki sorgumun bitmesine yakın eşimin attığı mesajları önüme koydular. Savcıya söz konusu mesajların çıkarılmasını istedim ama çıkarmadılar." Bu sırada duygulanarak, ağlamaya başlayan Bülent

Uygun'a, mahkeme başkanı, "Bir su için" dedi. Uygun da "Atılan iftiralar önemli değil. Ama namusum" diyerek tekrar ağlamaya başladı.

Duruşmaya verilen aranın ardından savunmasına devam eden Bülent Uygun, "Teşviki önleyen biri iken şimdi şikeci konumuna düştüm. Davanın seyri başka yerlere taşındı. Maç satmayan adamlar maç satar oldu. Babam mezardan kalksa böyle bir durum olamaz" diye konuştu.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Ekinci, Uygun'a "Olgun Peker ve Sedat Peker ile ilişkini açıklar mısın?" dedi. Soru üzerine Uygun "Olgun ile bir ara beraber iş yaptık daha sonra bir anlaşmazlığa düştük ve bir daha da görüşmedik. Sedat Peker hemşerim ve aynı zamanda çocukluk arkadaşım. Gölcük depremi zamanında birlikte hareket ettik. Çok sayıda yardımları dokunmuştur. Onun suç işlediğine örgüt kurduğuna da ayrıca inanmıyorum" yanıtını verdi. Sanık Bülent Uygun, Mahkeme Başkan Ekinci'nin, "Ali Kırat ile

görüşmenizi anlatır mısın?" sorusuna ise "Fenerbahçe - Eskişehirspor maçından önce görüştük. Bana Trabzonspor'un takımdaki bazı oyunculara teşvik verileceğini ilişkin duyumlarını söyledi. Bende böyle bir şey olmadığını ve buna müsaade etmeyeceğini söyledim" cevabını verdi.

Suçlandığı maçlarla ilgili hakemlerin şahit olarak dinlenmesini ve bilirkişi raporu hazırlanmasını isteyen sanık Bülent Uygun, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Uygun, "Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa adaletsizlikten ölürüm daha iyi" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "En son lafı da bana vurdun" diye karşılık verdi.

Duruşma şu sıralar sanık avukatlarının taleplerinin alınması ile devam ediliyor. dedi - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şike Davasında Sanık Savunmaları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement