TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika
Spor

TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Türkiye Futbol Federasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

08.03.2016 14:51  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kadın futbol takımının maç öncesi ısınmaları

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in açıklamaları

TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or'un açıklamaları

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Yağmur Uras'ın açıklamaları

A Milli Takım kalecisi Duygu Yılmaz'ın açıklamaları TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Organizasyon kapsamında Kadın Milli Takımı ile basın mensuplarının yaptığı maçı ay-yıldızlı ekip, 3-2 kazandı

Türkiye Futbol Direktörü Terim:

"Kadınlar gününü bir gün değil, senenin her günü kutlamalıyız"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Organizasyon kapsamında TFF'nin Beylerbeyi'ndeki Futbol Gelişim Direktörlüğü Sahası'nda A Milli Kadın Futbol Takımı ile erkek ve kadın basın mensuplarından kurulu ekip, karşı karşıya geldi.

Milli takımın 3-2 üstünlüğüyle sona eren maçta basın mensuplarının gollerini NTV Spor spikeri Irmak Kazuk ve TRT Spor spikeri Deniz Satar atarken, ay-yıldızlı takımın 3 golü de Gizem Gönültaş'tan geldi.

Maçı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Bölgeler Koordinatörü Rasim Kara, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü Fatih İbradı, TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or da izledi.

Karşılaşmanın devre arasında gazetecilere açıklamada bulunan Fatih Terim, Türkiye'de kadın futbolunun temellerini 23 yıl önce kendisinin attığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızı bir cinsiyet olarak değil, bir insan olarak görme dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. 1993 yılında burada kadın milli takımını kurmak bize nasip oldu. Aradan 23 yıl geçmiş ve şu anda kadınlarımızın 3 tane ligi var. Sayın Şenes Erzik, 'Hoca UEFA talimat gereği kurmamız lazım' dediği günden bu yana kadın futbolumuz çok yol aldı. İdeal değil ama daha iyi duruma getirmek için uğraşıyoruz. Kadınlar gününü bir gün değil, senenin her günü kutlamalıyız."

Kadın Milli Takımı'nın basın mensuplarına oranla daha iyi oynadığına değinen Terim, "İlk yarı karşılıklı denemelerle geçiyor ama kızlarımız daha ağır basıyor. Daha güzel hareketleri onlardan izliyoruz. Ev sahibi oldukları için biraz da centilmence davranıyorlar" diye konuştu.

Fatih Terim, erkek basın mensuplarının kadınlar karşısında zor durumda kaldığının hatırlatılması üzerine, "Erkekler zor durumda kaldı. Sizinkilerin biraz antrenman yapması lazım" ifadesini kullandı.

TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or ise federasyon olarak kadın liglerinin gelişimine büyük önem verdiklerini söyledi.

TFF olarak kadın futbol takımlarının mali giderlerinin büyük çoğunluğunu karşıladıklarını anlatan Or, "Kulüplerin çekindiği şey bu işin mali boyutu. TFF olarak antrenman malzemesinden başlayarak, konaklama, yol paraları dahil her şeyi karşılıyoruz. Beşiktaş ve Eskişehirspor'un kadın takımları var. Bu tip kulüplerin kadın futbolunda yer alması çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Özel maçta basın mensuplarının yer aldığı takımda forma giyen eski futbolcu Ekrem Ekşioğlu, "İyi bir ekiptik ama 3-2 kaybettik. Kadınların olduğu her yer çok güzel. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Milli futbolcuların görüşleri

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Yağmur Uras, kadın futbolunun daha çok gündeme gelmesini istediklerini belirterek, "Böyle bir günde, böyle bir organizasyon yapılması çok hoş oldu. Buradan Fatih Terim'e ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Medyanın da bizimle daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Kadınların daha öne çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Futbola 14 yıl önce başladığını anlatan ve ailesinin kendisine sürekli destek verdiğini kaydeden Yağmur, "Ülkemizde genel olarak 'kadınlar futbol oynayamaz' diye bir ön yargı var. Amacımız bu ön yargıyı kaldırmak. Kendimizi göstermek istiyoruz" dedi.

Futbolun kadınlar açısından zorluklarına değinen 26 yaşındaki golcü oyuncu, "Sonuçta salon sporu yapmıyoruz. Yağmurda olsun karda olsun sonuçta bu sporu yapıyoruz. Çok zorlukları var ama sevdiğimiz için onlar bize zor gelmiyor" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kalecisi Duygu Yılmaz, 15 senedir futbol oynadığını aktararak, "Umarım Türkiye'de ve dünyada kadınların ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatabiliriz. Bu aralar ülkemizde kadına şiddet fazlası ile yaşandığı için bu konuya dikkat çekmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda öğretmenlik yaptığını söyleyen Duygu, "Kız erkek fark etmeden bütün öğrencilerimi sporla uğraşmasını istiyorum. Bunun içinde elimden geleni yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TFF\'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Spor TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi
    17:38 Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi

    Adana'nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde üst üste 3 kez şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı, 2021'de altın kemer almayı hak etti. Ancak müsabakaların 2020'de Kovid-19 nedeniyle durdurulması sebebiyle ödülü verilmemişti. Sporcu, durumu yargıya taşıdı ve altın kemerin kendisine verilmesi kararı çıktı. Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, noter huzurunda Bölükbaşı'na ödülünü teslim etti. Bölükbaşı, altın kemeri çocuklarının eğitimi için kullanacağını belirtti.

  • Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe
    17:37 Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe

    Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla eski kulünbü Juventus'a açtığı davayı kazandı. İtalyan devi, eski oyuncusu Ronaldo'ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek.

  • TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti
    17:34 TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Şubesi yönetimi, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti. Ziyarette, şubenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve sporun birleştirici yönü vurgulandı. Vali Tavlı, Samsun'un doğal ve kültürel güzelliklerini spor turizmiyle tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.


Advertisement